Situatii Financiare SC Ariesul SA

Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1
Prezentarea generala a S.C. ARIESUL S.A.
istoricul, scopul, obiectivul si structura organizatorica
1.1. Scurt istoric
Platforma industriala a S.C. ARIESUL S.A. Campeni, este de data recenta, fiind constituita in anul 1970 avand la baza Inteprinderea de Transporturi Alba (ITA), care asigura transportul de calatori pe Valea Ariesului.
SC"ARIESUL"SA CIMPENI a fost infiintata in anul 1991 prin desprindere de Intreprinderea de Transporturi Auto Alba, a fostei Autobaza de Transport Auto Cimpeni luand fiinta Societatea "ARIESUL" SA avand ca obiect de de activitate principal - transporturi de calatori.
Activitatea de transport auto este destinata persoanelor fizice si persoanelor juridice si are un caracter continuu.
Sediul unitatii se afla in orasul Cimpeni, pe DN 75 Cimpeni - Turda avand o suprafata totala a amplasamentului de 19204 mp. Zona in care se afla societatea noastra este o zona muntoasa ,lipsita de facilitati oferite de calea ferata, singura posibilitate de transport in zona fiind transportul cu autobuzele, societatea noastra fiind una dintre unitatile detinatoare de parc auto speializat care face transport pe raza judetului Alba si a judetelor limitrofe ( Arad, Bihor, Cluj, Hunedoara si Timis )
In anul 1999 societatea a fost privatizata devenind societate pe actiuni cu capital privat avand urmatoarea structura - actionariat:
Crisan Ioan = 63.393 actiuni reprezentand 50,32%
Timonea Gheorghe = 21.252 actiuni - 16,79%
Timonea Mihai = 21.252 actiuni - 16,79%
Actionari PPM = 20.283 actiuni - 16.10%
1.2. Structura organizatorica si obiectivul de activitate al unitatii
Societatea are in dotare urmatoarele obiective:
- hala de intretinere si reparatii auto
- hala de spalat si gresat
- hala pentru inspectii tehnice
- statie de alimentare carburanti
- statie pompe apa industriala
- sediu administrativ
- mijloace de transport: 32 autobuze ; 2 microbuze ; 1 cisterna ; 1 camion ,1 dacie
Societatea noastra efectueaza cu parcul existent un numar de 32 trasee regulate dupa cum urmeaza:
o 6 trasee interjudetene spre: Cluj, Timisoara, Pincota, Tarcaia, Cimpia Turzii , Turda, Alba Iulia.
o 12 trasee judetene spre localitatile din zona
o 14 curse regulate de transport muncitori si elevi pe baza de abonament
Pe langa aceste curse regulate, autobuzele societatii sunt solicitate in permanenta la excursii atat de locuitorii zonei cat si de turisti.
In prezent datorita zonei in care ne aflam, zona cu un potential turistic foarte bun, firma noastra face eforturi calitative si cantitative pentru mentinerea pe piata avand in vedere concurenta existenta.
Referitor la mijloacele auto existente in societate sunt in general de nivel mediu compuse din autobuze amortizate aproape integral cu exceptia a 3 autobuze cumparate an leasing in anul 2008.
Pentru a rezista concurentei altor unitati societatea noastra este nevoita sa achizitioneze noi mijloace de transport pentru a oferi conditii bune de transport.
Datorita intrarii tarii noastre in UE, este necesara o inlocuire a parcului de autobuze existent cu autobuze cat mai moderne ai in acest scop societatea noastra incearca sa achizitioneze in masura posibilitatilor mijloace noi de transport.
Prin punerea in functiune a mijloacelor noi, asigurand un transport civilizat putem atrage clientii din zona, folosind mijloacele de transport ale unitatii noastre , avand in vedere ca si unitatile concurente au aceleati tendinte.
Prin Hala de inspectii tehnice periodice se asigura rezolvarea I.T.P. la detinatorii de mijloace auto din zona noastra.
Oferim o statie noua unde se livreaza carburant catre personele fizice si juridice din zona, avand un numar destul de mare de societati care se aprovizioneaza cu carburant de la noi prin contracte certe prin plata la termen.
Principalii furnizori si clienti ai societatii
Aprovizionarea societatii cu carburanti se efectueaza de la SC Petrom S.A. Bucuresti, fiind unul dintre furnizorii principali si cu cele mai mari rulaje financiare.
Aprovizionarea cu piese de schimb si materiale se efectueaza de la SC Viva SRL Cimpeni, SC Vanelus SRL Cimpeni si SC Crinul Aries SRL Baia de Aries pe baza de comanda.


Fisiere in arhiva (1):

  • Situatii Financiare SC Ariesul SA.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!