Situații financiare SC Ariesul SA

Extras din licență Cum descarc?

CAPITOLUL 1
Prezentarea generală a S.C. ARIEŞUL S.A.
istoricul, scopul, obiectivul şi structura organizatorică
1.1. Scurt istoric
Platforma industrială a S.C. ARIEŞUL S.A. Câmpeni, este de dată recentă, fiind constituită în anul 1970 având la bază Înteprinderea de Transporturi Alba (ITA), care asigura transportul de călători pe Valea Arieşului.
SC”ARIESUL”SA CIMPENI a fost înfiinţată în anul 1991 prin desprindere de Întreprinderea de Transporturi Auto Alba, a fostei Autobază de Transport Auto Cimpeni luând fiinţă Societatea “ARIESUL” SA având ca obiect de de activitate principal – transporturi de călători.
Activitatea de transport auto este destinată persoanelor fizice si persoanelor juridice şi are un caracter continuu.
Sediul unităţii se află în oraşul Cimpeni, pe DN 75 Cimpeni – Turda având o suprafaţă totală a amplasamentului de 19204 mp. Zona în care se află societatea noastră este o zona muntoasă ,lipsită de facilităţi oferite de calea ferată, singura posibilitate de transport în zona fiind transportul cu autobuzele, societatea noastra fiind una dintre unităţile deţinătoare de parc auto speializat care face transport pe raza judeţului Alba şi a judeţelor limitrofe ( Arad, Bihor, Cluj, Hunedoara şi Timiş )
În anul 1999 societatea a fost privatizată devenind societate pe acţiuni cu capital privat avand urmatoarea structură – actionariat:
Crisan Ioan = 63.393 actiuni reprezentand 50,32%
Timonea Gheorghe = 21.252 actiuni - 16,79%
Timonea Mihai = 21.252 actiuni - 16,79%
Actionari PPM = 20.283 actiuni - 16.10%
1.2. Structura organizatorică şi obiectivul de activitate al unităţii
Societatea are în dotare următoarele obiective:
- hală de întreţinere şi reparaţii auto
- hală de spălat şi gresat
- hală pentru inspecţii tehnice
- staţie de alimentare carburanţi
- staţie pompe apă industrială
- sediu administrativ
- mijloace de transport: 32 autobuze ; 2 microbuze ; 1 cisterna ; 1 camion ,1 dacie
Societatea noastră efectuează cu parcul existent un număr de 32 trasee regulate dupa cum urmează:
• 6 trasee interjudeţene spre: Cluj, Timisoara, Pincota, Tarcaia, Cimpia Turzii , Turda, Alba Iulia.
• 12 trasee judeţene spre localitaţile din zonă
• 14 curse regulate de transport muncitori şi elevi pe bază de abonament
Pe lângă aceste curse regulate, autobuzele societăţii sunt solicitate în permanentă la excursii atât de locuitorii zonei cât şi de turişti.
In prezent datorită zonei în care ne aflăm, zona cu un potenţial turistic foarte bun, firma noastră face eforturi calitative şi cantitative pentru menţinerea pe piaţă având în vedere concurenţa existentă.
Referitor la mijloacele auto existente în societate sunt în general de nivel mediu compuse din autobuze amortizate aproape integral cu exceptia a 3 autobuze cumparate ăn leasing în anul 2008.
Pentru a rezista concurenţei altor unităţi societatea noastra este nevoită să achiziţioneze noi mijloace de transport pentru a oferi condiţii bune de transport.
Datorită intrarii ţării noastre în UE, este necesară o înlocuire a parcului de autobuze existent cu autobuze cât mai moderne ăi în acest scop societatea noastră încearca să achiziţioneze în măsura posibilităţilor mijloace noi de transport.
Prin punerea în funcţiune a mijloacelor noi, asigurând un transport civilizat putem atrage clienţii din zonă, folosind mijloacele de transport ale unităţii noastre , având în vedere că şi unităţile concurente au aceleaţi tendinţe.
Prin Hala de inspecţii tehnice periodice se asigura rezolvarea I.T.P. la deţinatorii de mijloace auto din zona noastră.
Oferim o staţie nouă unde se livrează carburant către personele fizice şi juridice din zonă, având un număr destul de mare de societăţi care se aprovizionează cu carburant de la noi prin contracte certe prin plata la termen.
Principalii furnizori şi clienţi ai societăţii
Aprovizionarea societăţii cu carburanţi se efectuează de la SC Petrom S.A. Bucureşti, fiind unul dintre furnizorii principali şi cu cele mai mari rulaje financiare.
Aprovizionarea cu piese de schimb şi materiale se efectuează de la SC Viva SRL Cimpeni, SC Vanelus SRL Cimpeni si SC Crinul Aries SRL Baia de Aries pe bază de comandă.


Fisiere în arhivă (1):

  • Situatii Financiare SC Ariesul SA.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!