Societatea Informationala si Noua Economie in Republica Moldova

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere .3 
Abrevieri .6 
CAPITOLUL I ABORDARII PRIVIND SOCIETATEA INFORMATIONALA
1.1.Complexitatea conceptuala a societatii informationale.7
1.1.1 Teoriile societatii informationale .7 
1.1.2 Noua economie .16
1.1.3Societatea cunoasterii .20
1.2.Homo intelligens - figura principala a societatii informationale .24 
1.3.Principiile noii economii .32
CAPITOLUL II FORTELE COMPETITIVE ALE NOII ECONOMII
2.1.Informatia - produsul societatii informationale .42
2.2.Internet - instrument al gestiunii informatiei .49
2.3.Implicatii ale comertului electronic in viata digitala .56 
CAPITOLUL III CONSTITUIREA SOCIETATII INFORMATIONALE IN REPUBLICA MOLDOVA
3.1.Analiza strategiei privind crearea societatii informationale .66
3.2.Posibilitati si problemele crearii noii economii .72
3.3Rolul statului in contextul formarii societatii informationale .78
Concluzii si propuneri .84
Lista bibliografica .89
Anexe


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere 
Una dintre problemele actuale ale perioadei de tranzitie in Republica Moldova este cea a aparitiei noii economii si problema edificarii societatii informationale. In Moldova spre deosebire de alte tari ale fostului lagar socialist, problemei date i-a fost acordata pana acum prea putina importanta. La etapa actuala, se observa totusi o anumita schimbare de atitudine privitor la aceasta problema.
Este cert faptul ca la finele mileniului trecut a demarat procesul constituirii unei noi lumi. Dezvoltarea evolutiva si miscarea progresiva sunt momente pozitive. Dar in situatia, in care se afla tara noastra si poporul nostru, avem o singura cale spre prosperare - modernizarea vertiginoasa". 
Notiunea <<societate informationala>> caracterizeaza o astfel de structura a economiei si organizarii societatii, in cadrul careia informatia este resursa dominanta, revenindu-i rolul principal in procesul dezvoltarii fortelor de productie. 
Societatea informationala impune, mai intii de toate, reformarea industriei produselor si serviciilor informationale. In plus, societatea informationala se exteriorizeaza prin asa-numitele ,,tehnologii" ale societatii informationale, deci, prin acele realitati ale vietii sociale, fara de care actuala organizare social-economica nu poate fi considerata una informationala. Trecerea la societatea informationala este calea cea mai rationala a imbunatatirii calitatii vietii populatiei Moldovei pe contul orientarii economiei la producerea stiintifica si de economisire a resurselor. Temei pentru o astfel de trecere este miscarea permanenta a tarii de la computerizare la informatizare si crearea mediului informational dezvoltat al societatii.
Lucrarea prezenta combina cercetarea problemelor si perspectivele care apar in procesul de edificare la nivel national. 
Scopul lucrarei a fost cercetarea teoretica a conceptului de societate informationala, instrumente, produsul, rolul acesteia in proces, in perioada de tranzitie spre noua economie, investigarea pregatirii pentru dezvoltarea procesului de edificare a societatii in Republica Moldova in perioada de dupa 1990, precum si gradul de dezvoltare atins in decursul anilor 2002 - 2007.
Obiective teoretice
- de a efectua o analiza teoretica a conceptului de societate 
- de a analiza produsul si instrumentele societatii informationale 
- de a determina principiile si regulile noii e4conomii
Obiective practice
- de a determina care este rolul practic al edificarii societatii informationale in Moldova;
- de a analiza care sunt cele mai importante componente ale procesului de
edificare a activitatii de informatizare a societatii in Moldova;
- de a determina gradul de dezvoltare si implimentare a TIC la etapa actuala, in baza analizei strategiei si proiectelor de edificare a societatii informationale in Republica Moldova.
Acestea au fost obiectivele pe care s-a bazat lucrarea si au servit ca motiv in alegerea si pregatirea prezentei teze de licenta. In acest scop am recurs la elaborarea unui plan care ar contine diverse analize ale rolului noii economii ,analiza prioritatilor si necesitatii de elaborare a Strategiei de Edificare a Societatii Informationale. Lucrarea este structurata in trei capitole, fiecare abordind un aspect aparte al acestei teme ample.
Capitolul I trateaza abordarile si teoriile privind societatea informationala, sunt expuse teoriile cu privire la societatea informationala. Noua economie este economia rigozitatii ,a corectitudinii, care asigura transparenta informatiei si foloseste Internet-ul ca resursa orientata spre progres social, economic, iar principiile si regulile noii economii reflecta situatia existenta si impune anumite restrictii si perspective de dezvoltare pe termen lung.
Capitolul II descrie instrumentele si fortele competitive ale Noii Economii, informatia este produsul si materia prima a societatii informationale, ofera putere celui care o detine, valoare economica, nu se consuma oricit de des ar fi utilizata, iar Internet-ul prin diferite servicii ale sale este un spatiu de desfacere si de activare a comertului electronic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Societatea Informationala si Noua Economie in Republica Moldova.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!