Stand pentru Simularea Mersului Uman

Cuprins licenta Cum descarc?

Capitolul 1 : ANATOMIA SI PATOLOGIA ARTICULATIEI DE SOLD 2
1.1. Generalitati 2
1.2. Anatomia si fiziopatologia femurului 2
1.3. Anatomia si fiziopatologia bazinului 6
1.4. Evolutia protezarii articulatiei de sold 11
Bibliografie 20
Capitolul 2. MODELAREA STATICA SI DINAMICA A ARTICULATIEI DE SOLD 22
2.1. Modelarea statica a articulatiei de sold 22
2.2. Modele matematice (analitice) pentru determinarea tensiunilor din articulatia de sold 29
2.2.1. Model bidimensional pentru determinarea tensiunilor capului femural 29
2.2.2. Determinarea tensiunilor din articulatia de sold in timpul activitatilor de rutina 31
2.2.3. Model matematic pentru determinarea tensiunilor in articulatia de sold dupa osteotomia Chiari 33
2.3. Modelarea dinamica a articulatiei de sold 36
Bibliografie 41
Capitolul 3. ECHIPAMENTE PENTRU SIMULAREA SI TESTAREA PROTEZELOR TOTALE DE SOLD 44
3.1. Stand pentru testarea cupelor cotiloide STCC 44
3.2. Stand pentru testarea cupelor cotiloide SSMU 1 48
3.3. Concluzii 51
Bibliografie 52
Capitolul 4 CERCETARI EXPERIMENTALE PRIVIND CARACTERIZAREA LA UZURA A CUPLULUI DE MATERIALE UHMWPE/316L AUSTENITIC PRIN INCERCARI TRIBOMETRICE 53
4.1. Stadiul actual al cercetarilor privind caracterizarea la uzura a cuplurilor de materiale utilizate la confectionare protezelor de sold 53
4.2. Caracterizarea la uzura a cuplului de materiale UHMWPE/316L austenitic cu tribometrul stift pe disc 55
4.3. Tribometrul de testare la uzura Tribometru Universal UMT-2 57
4.4. Parametrii testelor de uzura 58
4.5. Rezultate experimentale 59
4.5.1. Studiul variatiei coeficientului de frecare (COF) 59
4.5.2. Studiul uzurii 62
4.5.2.1. Evaluarea starii suprafetelor 62
4.5.2.2. Intensitatea de uzura 66
4.5.3. Concluzii 68
Bibliografie 69
CAPITOLUL 5. MANAGEMENT SI EFICIENTA ECONOMICA 70
5.1 Prezentarea temei si fisa tehnologica desfasurata a reperului CORP 70
5.2. Determinarea ciclurilor de reparatii ale masinilor unelte 77
5.3. Determinarea fondurilor de timp de functionare si a normelor de timp pe tipuri de masini unelte 81
5.3.1. Calculul normei tehnice de timp 83
5.4. Determinarea productivitatii anuale pe tipuri de masini unelte 97
5.5. Determinarea tipului de productie. Metoda indicilor de constanta 98
5.6. Amplasarea locurilor de munca a masinilor si utilajelor 100
5.7. Dimensionarea suprafetelor 102
5.8. Costul tehnologic. Costul de productie. 105
Bibliografie 112


Extras din licenta Cum descarc?

Capitolul 1 : ANATOMIA SI PATOLOGIA ARTICULATIEI DE SOLD
1.1. Generalitati
Articulatiile umane reprezinta un exemplu particular de articulatii naturale, articulatii caracterizate printr-o rata de uzura si forte de frecare extrem de mici datorita unei lubrificatii foarte eficiente. Desi, in mod normal, articulatiile naturale pot suporta incarcari de cateva ori mai mari decat cele la care sunt supuse in mod obisnuit, din diverse motive (imbatranire, afectiuni articulare, accidente) acestea isi pot pierde capacitatea de autolubrifiere, generand dureri foarte mari care fac miscarea aproape imposibila. 
Artroplastia totala de sold reprezinta o metoda eficace de tratament pentru pacientii cu afectiuni articulare de sold. Aceasta operatie asigura succesul pe termen lung, eliminarea durerilor specifice artrozelor, si reabilitarea functiilor articulatiei pentru majoritatea pacientilor. Indicatiile acestei metode de tratament includ majoritatea cazurilor de durere cronica si pierdere a functiilor soldului: artroza, artrita reumatoida, osteonecroza, artroza post-trauma, spondilita anchilozanta, alte forme de poliartrita, anumite tumori osoase de natura benigna sau maligna, si anumite tipuri de fracturi de sold. 
1.2. Anatomia si fiziopatologia femurului
Femurul, cel mai lung si mai puternic os al corpului uman este inconjurat de muschi puternici, care se insereaza pe mare parte din suprafata lui, formeaza singur scheletul coapsei. Extremitatea superioara a femurului se articuleaza cu cavitatea acetabulara a coxalului formand articulatia coxofemurala iar extremitatea sa inferioara intra in componenta articulatei genunchiului.
Din punct de vedere anatomic, femurul are doua extremitati si un corp (diafiza). Extremitatea superioara este aleatuita dintr-un cap sferic, un gat (col) si doua proeminente destinate insertiilor musculare, trohanterul mare si mic (fig. 1.1.).
Extremitatea inferioara este alcatuita din doi condili, care sunt despartiti posterior printr-un sant adanc fossa intercondylaris, iar anterior se delimiteaza o trohlee pentru articulatia cu rotula [1].
Diafiza este usor curbata posterior si are o forma prismatica triunghiulara prezentand trei fete si trei muchii. Fata anterioara este acoperita de muschiul vastul intermediar, fata externa da insertie muschiului vast intermediar, iar fata mediana este acoperita de vastul intern. Din cele trei muchii numai cea posterioara este pronuntata. Ea poarta numele de linia aspra. Este groasa, rugoasa, larga si da insertie pe marginea ei interna vastului intern, pe marginea ei externa vastului extern, iar in portiunea mijlocie muschilor aductori si bicepsului. Spre extremitatea sa superioara, linia aspra se trifurca, fiecare din ramuri dand insertiile unor muschi - ramura externa fesierului mare, ramura mijlocie pectineului, iar ramura interna vastului intern [1, 3, 7, 128].
Structura femurului este diferita la nivelul extremitatilor si a corpului (diafizei). Cele doua extremitati, superioara si inferioara, prezinta o portiune articulara acoperita de cartilaj hialin, sunt inconjurate de o compacta subtire si prezinta in interior travee de os spongios, dispuse pe traiectoriile tensiunilor principale.
Fig. 1.2. Structura osoasa a articulatie soldului: 1 - ilium; 
2 - acetabulum; 3 - marele trohanter;
4 - micul trohanter; 
5 - ischium; 6 - femur.
Fig. 1.1. Reprezentarea schematica a scheletului membrului inferior
Diafiza este alcatuita dintr-un cilindru gol la interior (cavitatea medulara), ai carui pereti sunt constituiti din tesut osos compact, de o mare rezistenta, atingand (4/5) mm grosime - sau chiar (9/10) mm la nivelul liniei aspre.
Articulatia dintre capul femural si fosa acetabulara a pelvisului (fig. 1.2) formeaza o articulatie diarthrodiala. Stabilitatea articulatiei soldului este generata de sistemul rigid bila-cavitate, de ligamentele si de muschii mari si puternici ce o inconjoara. Capul femurului se potriveste perfect in cavitatea fosei acetabulare. Ligamentele articulatiei soldului, suporta si tin capul femurului in fosa acetabulara lasand posibilitatea de miscare.
Constructia mecanica a articulatiei soldului este foarte stabila si are o mare mobilitate,
permitand o larga categorie de miscari.
Miscarile femurului in jurul articulatiei soldului includ: flexia si extensia, rotatia interioara si exterioara. Aceste miscari sunt limitate de ligamente, muschi si/sau de structura osoasa a soldului. Pelvisul este format din ilium, ischium, oasele pubisului si sacrum. Pozitia sa il face relativ putin stabil. Miscarile acestuia sunt cauzate de muschii trunchiului si ai soldului.
Plecand de la actiunile lor primare, muschii articulatiei soldului pot fi impartiti in cateva grupe (fig. 1.3). Configuratia muschilor la un moment dat determina fortele dezvoltate de acestia la momentul respectiv. Fiecare muschi dezvolta o forta care depinde de sectiunea, lungimea si masa sa, expresiasa analitica fiind amendata de valorile extreme ale lungimii si sectiunii transversale [1, 2, 14].
In diferite pozitii ale membrului inferior fortele dezvoltate de muschi sunt evident diferite,depinzand de configuratiile muschilor care asigura realizarea pozitiilor respective. Acesta este motivul pentru care, din punct de vedere static, analiza comportarii membrului inferior este mai simpla. Intr-o astfel de analiza se studiaza configuratii, in care se cunosc exact: morfologia muschilor, pozitiile punctelor de inserare pe structura osoasa, directiile fibrelor [1, 20]. Aceasta se traduce prin cunoasterea marimii, directiei si originii fortei dezvoltate de un anumit muschi. Problema dificila apare in studiul dinamic, cand diferitii muschi isi modifica tot timpul configuratia, sistemul de forte dezvoltate fiind variabil aleator in timpul miscarii executate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Stand pentru Simularea Mersului Uman.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

[1] C. Picos, O. Pruteanu, C. Bohosievici - "Proiectarea tehnologiilor de prelucrare mecanica prin aschiere". Manual de proiectare. vol I
[2] Vlase, A., Sturzu, A., Mihail, A., Bercea, I., "Regimuri de aschiere, adaosuri de prelucrare si norme tehnice de timp" Vol. I, E.T. Bucuresti 1985.
[3] Vlase, A., Sturzu, A., Mihail, A., Bercea, I., "Regimuri de aschiere, adaosuri de prelucrare si norme tehnice de timp" Vol. II, E.T. Bucuresti 1985.
[4] Epureanu. Al., Pruteanu. Gavrilas. Oct., "Tehnologia Constructiei de Masini", EDP Bucuresti, 1983.
[5] Taru, E., Capatana, N., "Proiectarea sculelor aschietoare , Indrumar", Galati, 1982.
[6] Secara, Gh., "Proiectarea sculelor aschietoare ".
[7] Drugescu, E., "Tratamente termice" , Galati, 1978.
[8] Buzdugan. Gh. "Rezistenta materialelor" E.T. Bucuresti, 1980.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!