Statiuni Montane din Judetul Hunedoara

Cuprins licenta Cum descarc?

Argument 2
CAPITOLUL I
PREZENTAREA GENERALA A JUDETULUI HUNEDOARA 4
1.1. Localizare 4
1.2. Importanta geografica si istorica 5
CAPITOLUL II
FORME DE TURISM SPECIFICE JUDETULUI HUNEDOARA 8
2.1. Turismul montan 9
2.1.1. Zona turistica Petrosani - Parang 10
2.1.2. Zona turistica Straja 10
2.2. Turismul istoric 11
2.2. Turismul religios 13
2.3. Turismul balnear 14
CAPITOLUL III
STATIUNI MONTANE DIN JUDETUL HUNEDOARA 20
3.1. Statiunea Straja 20
3.1.1. Importanta turistica 21 
3.1.2. Alte forme de turism 22
3.1.3. Structuri de primire din Statiunea Straja 23
CAPITOLUL IVPRODUS TURISTIC DIN STATIUNEA STRAJA 24
4.1. Produs turistic 24
4.2. Cabana Montana *** 25
4.3. Produs turistic oferit de CABANA MONTANA 33 BIBLIOGRAFIE 37


Extras din licenta Cum descarc?

ARGUMENT
Natura isi ofera lumii intregi in permanenta din frumusetea, varietatea si unicitatea ei. Tine doar de noi oamenii sa o intelegem, sa o pretuim si nu in ultimul rand, sa o respectam. In jurul nostru, toate peisajele naturale ale mediului in care traim ne inconjoara, invitandu-ne sa convietuim in deplina armonie.
Astfel pot spune ca turismul este in realitate o inepuizabila sursa de exploatare, eficienta acestuia sta doar in puterea noastra de abordare a ceea ce ne inconjoara. Natura ofera totul, important este doar ca noi sa o pretuim pe masura valorii sale si sa facem din turism o latura eficienta a activitatilor noastre economice cotidiene.
Romania este dotata cu un potential turistic de exceptie, cu forme de relief armonios imbinate, cu clima favorabila dezvoltarii turismului, inzestrata cu vegetatie si fauna bogata cu numeroase monumente istorice de arta si arhitectura putand astfel satisface prin turismul montan, balnear, cultural, litoral etc. Varietatea de resurse turistice naturale si antropice ofera disponibilitate pentru turism. Dupa revolutia din 1989 turismul romanesc s-a inscris pe orbita reformei economice de tranzitie, spre economia de piata concentrata in privatizarea intreprinderilor si unitatilor de turism si descentralizarea sau automatizarea acestora devenind societati comerciale cu capital de stat, privat sau mixt. Restructurarea turismului romanesc este un proces profund in derulare la desfasurarea careia participa din plin atat administratia nationala de turism (Ministerul Turismului) cat si investitorii romani agentii economici interni, dar si investitiile straine sub forma de societati mixte). Din 1991 s-a trecut la clasificarea pe stele a unitatilor turistice de cazare si alimentatie publica in conformitate cu standardele internationale si cu criteriile stabilite in acest sens pe plan intern. Realitatea actuala a turismului romanesc reclama particularitati din ce in ce mai constiente pentru investitiile de capital strain in acest domeniu contribuind astfel la valorificarea bogatului potential si restaurarii. In literatura de specialitate si terminologia Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT) se foloseste notiunea de Agentie de Voiaj care difera conceptual si terminologic de conceptul romanesc. In tarile cu activitate turistica intensa, agentia de voiaj este o firma independenta sau o retea de firme avand ca obiect de activitate rezervarea si comercializarea biletelor pentru mijloace de transport si vanzarea produselor turistice organizate de catre agentiile taur-operatoare.
CAPITOLUL I
PREZENTAREA GENERALA A JUDETULUI HUNEDOARA
1.1. Localizare:
Judetul Hunedoara este situat in partea central-vestica a tarii, in regiunea istorica Transilvania si este intersectat de paralela 46o latitudine sudica si meridianul 23o longitudine estica. Relieful judetului Hunedoara este accidentat si variat, predominant muntos - munti: Retezat (Vf. Peleaga-2509 m), Godeanu (Vf. Gugu-2291m), Parang (Parangul Mare-2519m), Valcan, Poiana Rusca, Tarcu, Sureanu, Metaliferi, Zarandului; numeroase depresiuni intramontane: Petrosani, Hateg, Simeria, Brad, etc. Vecinii judetului Hunedoara sunt: jud. Alba la nord-est si est, jud. Valcea la sud-est, jud. Gorj la sud, jud. Caras-Severin si jud. Timis la vest, jud. Arad la vest si nord-vest. Judetul Hunedoara are in componenta sa sapte municipii: Deva care este si resedinta judetului Hunedoara, Petrosani, Lupeni, Vulcan, Orastie si Brad. Dupa acestea judetul cuprinde sapte orase: Aninoasa, Calan, Geoagiu, Hateg, Petrila, Simeria, Uricani si nu in ultimul rand mai specific ca din componenta judetului mai fac parte si 55 de comune cu 457 de sate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Statiuni Montane din Judetul Hunedoara.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!