Stimularea Succesului Scolar la Elevii din Cursul Primar

Extras din licenta Cum descarc?

Modernizarea invatamantului este un proces logic, constituit dintr-o suita de actiuni ce vizeaza realizarea unei concordante a invatamantului cu cerintele societatii in general, cu transformarile fundamentale care au loc in viata sociala, in economie, in stiinta si tehnologie, in cultura, in mod special. Modernizarea urmareste, deci, reducerea acelui decalaj, care exista intre educatie si dezvoltarea societatii.
Actiunii de modernizare ii revine sarcina de a depista mijloacele pedagogice indispensabile perfectionarii educatiei si a transformarii ei intr-o forta motrice a dezvoltarii societatii.
Aceasta adaptare a invatamantului la cerintele si coordonatele progresului social a constituit o preocupare continua a reprezentantilor scolii si gandirii pedagogice progresiste.
Continutul actual al modernizarii este radical deosebit de variantele sale istorice. Odata pentru faptul ca modernizarea a devenit o cerinta sociala stringenta si o conditie indispensabila pentru progresul invatamantului in ansamblul sau si nu numai asupra unor laturi ale lui. Modernizarea a devenit in zilele noastre o latura a politicii statului in domeniul invatamantului, o preocupare fundamentala a organelor centrale de decizie, o problema ce caracterizeaza eforturile diverselor categorii de specialisti: pedagogi, economisti, sociologi, psihologi, filozofi.
Se cuvine sa reamintim faptul ca modernizarea invatamantului romanesc este o necesitate derivata din cerintele dezvoltarii societatii contemporane, din experienta practica acumulata si din posibilitatile pe care le ofera azi stiintele educatiei. A intoarce spatele acestor conditionari inseamna evolutie haotica, stagnare si pana la urma transformarea scolii si a intregii societati intr-o enclava a trecutului pentru a ne exprima in limbajul lui A. Toffler. Dar una este ce trebuie, alta ce doreste, un al treilea lucru ce se poate la un moment dat si cu totul altceva ce se poate efectiv. Ce trebuie sa stim, ce se doreste, de asemenea, ce se poate - suntem lamuriti - se poate foarte putin. Ramane sa ne lamurim si asupra a ceea ce se face efectiv. Opinia unor specialisti este ca: ,,primii trei ani ai tranzitiei s-au caracterizat prin lipsa unei politici coerente in domeniul educatiei". Si, totusi, in acesti ani s-au clarificat unele lucruri privind dezvoltarea invatamantului romanesc. Desigur, conceptii aparute refac adesea, in conditii noi, probleme mai vechi ale reformei invatamantului romanesc, dar ele merita totusi amintite. Prima conceptie, legata de aspecte economice ale educatiei, porneste de la teorie la practica. Practic, fiind o abordare pasiva a dezvoltarii sistemului de educatie pornind de la analize de tip economic, revine structurilor si continuturilor educationale, sarcina de a o particulariza si adapta la culturile subiectilor educati.
A doua, de la premiza exact opusa, adica de la practica scolii. Fara a socoti teoria inutila, se considera ca nimic nu poate avea sens daca nu se porneste de la analiza (pe baza de cercetari) a scolii, a sistemului de invatamant general, a continutului social si economic si este utilizata dupa nevoile ei.
Avem de-a face cu doua moduri fundamentale de a gandi modernizarea invatamantului si ele se confrunta inevitabil, in tarile aflate in curs de dezvoltare de pe toate continentele. Se confrunta si la noi, chiar daca administrativ si pentru moment, problema a fost transata in favoarea primei conceptii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Stimularea Succesului Scolar la Elevii din Cursul Primar.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!