Stocuri

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere
Cap.I Contabilitatea stocurilor
1.1 Notiuni generale.
1.2Notiuni generale privind stocurile de marfuri si ambalaje.
1.3.Evaluarea stocurilor de marfuri si ambalaje.
1.4. Recunoasterea si evaluarea stocurilor conform IAS 2.
Cap.II Studiu de caz
2.1 Prezentarea societatii SC. ONE DESIGN GRUP S.R.L.
2.2 Structura organizatorica.
2.3 Particularitati ale procesului tehnologic .
2.4 Contabilitatea operatiunilor privind stocurile
Cap.III Concluzii si propuneri.
Bibliografie.
Anexe.


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Importanta definitorie a abordarii economice decurge din viabilitatea acestei analize in ceea ce priveste explicarea comparativa a decalajelor institutionale si de performanta economica intre tari.
Motivatia esentiala a alegerii acestei teme de analiza decurge din convingerea mea asupra necesitatii recunoasterii rolului determinant al institutiilor si aranjamentelor institutionale in procesele de schimbare sociala si pentru performanta economica. In abordarea adoptata, institutiile sunt interpretate ca regularitati ale actiunii umane recurente, adica reguli facute de om (nu limite fizice, naturale), cu rolul de a constrange comportamentele arbitrare si oportuniste care pot fi adoptate in cadrul relatiilor interpersonale. Intelegerea mutualitatii institutiilor si comportamentului uman, precum si a implicatiilor economice si politice ale acestei interdependente, a insemnat sporirea importantei institutiilor in teoria economica si a potentei explicative a analizei institutionale.
Abordarea aspectelor invocate, complexe prin natura teoretica si implicatiile lor, m-a determinat sa organizez studiul intr-o succesiune de analize interferente tematic si ideatic. In capitolele lucrarii am incercat sa sintetizez aspectele definitorii ale analizei institutiilor, atat in plan conceptual, dar si tematic si metodologic.
Posibilitatea de a consulta unele dintre cele mai avizate lucrari aparute in literatura de specialitate mi-a fost facilitata de accesul la biblioteca si de internet.
Cap.I Contabilitatea stocurilor
1.1 Notiuni generale
Activele circulante, denumite si active pe termen scurt, capital circulant sau bunuri mobile, cuprind toate valorile economice sub forma stocurilor, creantelor, titlurilor de plasament, instrumentelor de trezorerie si disponibilitatilor banesti.Desfasurarea activitatii de exploatare este conditionata de existenta stocurilor. 
Marea diversitate a stocurilor utilizate impune o clasificare a acestora din diverse puncte de vedere. Astfel, in contabilitatea financiara a intreprinderii stocurile sunt clasificate si delimitate in functie de patru criterii: fizic, destinatia, faza ciclului de exploatare si locul de creare a gestiunilor. Corespunzator acestor criterii sunt individualizate urmatoarele structuri: 
a. marfurile, respectiv bunurile pe care unitatea patrimoniala le cumpara in vederea revanzarii, precum si stocurile care isi schimba destinatia;
b. materiile prime, care participa direct la fabricarea produselor si se gasesc in produsul finit, integral sau partial, fie in starea lor initiala, fie transformata;
c. materiile consumabile, care participa sau ajuta la procesul de fabricatie sau exploatare, fara a se regasi, de regula in produsul finit (materiale auxiliare, combustibili, materiale de amabalat, piese de schimb, seminte si materiale de plantat furaje si alte materiale consumabile).
d. in categoria amabalajelor se inregistreaza: ambalaje refolosibile, achizitionate goale sau odata cu materialele si marfurile aprovizionate; cele confectionate in unitati pentru a fi utilizate la desfacerea produselor sau marfurilor. Ambalajele produse de unitate pentru a fi vandute imbraca forma produselor; ambalajele restituite de clienti potrivit contractelor incheiate cu acestia. Tot in aceasta categorie a ambalajelor se mai cuprind:
- ambalajele materialelor de natura obiectelor de inventar (lazi, saci de iuta sau hartie) care nu circula pe baza de decontare, ci se folosesc numai in interiorul unitatii patrimoniale. Acestea se inregistreaza in contabilitate in categoria materialelor de natura obiectelor de inventar;
- ambalajele (palete, lazile si containerele), de natura imobilizarilor corporale care apartin unitatii patrimoniale, folosite pentru transportul materialelor si marfurilor in interiorul si in afara unitatii se inregistreaza in contabilitate in categoria mijloacelor fixe.
e. produsele fac parte din categoria stocurilor fiind reprezentate de urmatoarele elemente: 
- semifabricate - sunt acele produse al caror proces tehnologic a fost incheiat intr-o sectie sau faza de fabricatie si care trec in continuare pentru prelucrare in alta sectie sau faza de fabricatie sau se livreaza tertilor;
- produse finite - sunt bunurile care au parcurs toate fazele procesului tehnologic, intrunesc conditiile de calitate si sunt predate pe baza de acte la magazie sau sunt livrate direct tertilor;
- produse reziduale - reprezinta rebuturile, materialele recuperabile, deseurile.
f. animalele si pasarile, respectiv animalele achizitionate sau obtinute crescute si folosite pentru reproductie; animalele, pasarile puse la ingrasat pentru a fi valorificate; pentru productie (pentru lana, lapte, blana); coloniile de albine;
g. materiale de natura obiectelor de inventar 
- materialele de natura obiectelor de inventar reprezinta bunuri cu o valoare mai mica decat limita prevazuta de lege, pentru a fi considerate imobilizari corporale de natura mijloacelor fixe, indiferent de natura lor de serviciu, sau cu o durata mai mica de un an, indiferent de valoarea lor, precum si bunurile asimilate acestora: echipamentul de protectie, echipamentul de lucru, imbracamintea, mecanismele, dispozitivele, verificatoarele, S.D.V.-urile, aparatele de masura si control, matritele folosite la executarea anumitor produse si alte obiecte similare.
Materialele de natura obiectelor de inventar in folosinta, se evidentiaza distinct in contabilitatea analitica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Stocuri.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!