Strategia de Dezvoltare Economico - Sociala a Comunei Ulmeni

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 4
Capitolul I - Informatii generale despre Judetul Calarasi
1.1 Scurt istoric 5
1.2 Descriere geografica 8
1.3. Informatii turistice 12
Capitolul II - Informatii generale despre comuna Ulmeni
2.1. Scurt istoric 20
2.2. Cadru geografic 22
23. Hidrografia 26
2.4. Monumente ale naturii 28
2.5. Viata administrativa 29
2.6.Viata sociala 29
2.7. Infrastructura 30
2.7.1. Infrastructura de transport 30
2.7.2 Infrastructura de utilitati 31
2.8. Demografia 31
2.9 Sanatate 35
2.10. Invatamant 35
2.11. Obiceiuri si traditi 40
Capitolul III - Oporunitatii si amenintari in comuna Ulmeni
3.1 Oportunitatii 48
3.2 Amenintari 48
Capitolul IV - Ulmeni in viitor - cerinte, perspective
4.1 Ulmeni in viitor - cerinte, perspective 49
Capitolul V- Analiza a trei famili din comuna Ulmeni
5.1 Familia 1 51
5.2 Familia 2 54
5.3.Familia 3 57
Capitolul VI- Analiza veniturilor gospodariilor de pe strada principala din comuna Ulmeni
6.1 Analiza veniturilor gospodariilor de pe strada principala din comuna Ulmeni 59
Capitolul VII - Concluzii 61
Bibliografie 63


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
"O strategie este un plan de actiune complet si conditionat, care dispune de cate o alternativa de actiune, tinta pentru fiecare posibila situatie de decizie, in care poate ajunge un planificator pe parcursul unui proces de luare a deciziei." (Szypers / Ki / Winand 1980) 
Planul National de Dezvoltare este " reducerea cat mai rapida a disparitilor de dezvoltare socio-economica intre Romania si Staele Membre ale Uniunii Europene ( Sursa: PND 
2007-2013).
Strategia de dezvoltare Locala este considerata a fi instrumentul de lucru pentru administratia publica locala care orienteaza decizia si actiunea catre obiectivele de dezvoltare. De asemenea, strategia este considerata un ghid de prezentare a obiectivelor generale indicand totodata directia de dezvoltare specifice.
Strategia de Dezvoltare Locala a comunei Ulmeni isi propune sa valorifice potentialul comunei si oportunitatile de dezvoltare, inclusiv simularea unui mediu de afaceri competitiv si alegerea de noi investitii. Planificarea strategica este unul dintre instrumentele importante pe care il pot folosi comunitatile locale pentru a avea certitudinea ca obiectivele propuse si programele prognozate corespund asteptarilor cetatenilor si sunt propice dezvoltarii durabile.
Strategia de Dezvoltare Locala se administreaza comunitatii locale, care si-a aratat interesul pentru proiectarea acestei strategi, lucru ce rezulta din consultarea comunitatii. Opinia locuitorilor a fost cunoscuta prin intermediul unui sondaj aplicat cetatenilor comunei Ulmeni. De viziunea oamenilor si modul de interventie in cadrul comunitatii, strategia de dezvoltare locala trebuie sa fie in consens cu aspiratiile locuitorilor comunei.
Formularea strategiei porneste de la urmatoarele permise:
1. sa aduca la o crestere a calitatii vietii locuitorilor din comuna (locuinte si locuri de munca la standarde europene);
2. imbunatatirea calitatii infrastructurii din comuna ( introducerea canalizarii, asfaltarea si modernizarea strazilor);
3. protectia mediului;
4. intarirea coeziunii sociale si reducerea saraciei.
Capitolul I
Informatii generale despre Judetul Calarasi
1.1 Scurt Istoric
Pamant cu vechii traditii in istoria multiilenara a patriei noastre, teritoriul judetului Calarasi a cunoscut, odata cu scurgerea veacurilor, toate etapele dezvoltarii istorice a poporului roman. Dovezile materiale scoase la iveala de sapaturile arheologice sistematice sau intamplatoare, precum si marturiile documentare, atesta, pe de o parte, vechimea existentei populatiei romanesti pe aceste meleaguri, preocuparile ei productive, iar pe de alta parte, unitatea si continuitatea in timp si spatiu a populatiei autohtone. Cele mai recente descoperiri arheologice demonstreaza existenta societatii omenesti in spatiul calarasean inca din perioada neoliticului timpuriu, ceea ce face ca teritoriul actulal al judetului Calarasi sa fie inclus in aria geografica in care s-a desfasurat procesul de antropogenoza. Orizontul cultural neolitic este bogat ilustrat de prezenta a doua culturi materiale autohtone: Boian si Gumelnita - cele mai reprezentative culturi neolitice din sud-estul Europei, descoperite, prima, in asezarea eponima de la Gradistea Ulmilor, pe malul fostului lac Boian, iar cea de-a doua in tellul Gumelnita de pe teritoriul comunei Ulmeni.
Epoca bronzului este cunoscuta in judetul Calarasi prin culturile Glina-bronz timpuriu, Tei -bronz mijlociu si Coslogeni- bronz tarziu, ultima cultura fiind atestata pentru prima data in asezarea de la Gradistea Coslogeni, din Balta Borcei, de unde a imprumutat si numele.In ceea ce priveste epoca fierului, descoperirile de pe valea Mostistei atesta prezenta unor populatii hallstattiene timpurii. Impresionante devin insa descoperirile arheologice incepand cu cea de-a doua varsta a fierului (Lattene), perioada in care pe teritoriul patriei noastre se dezvolta infloritoarea civilizatie geto-dacica. Puternica dezvoltare a fortei de productie cea care a cunoscut-o societatea omeneasca de pe aceste meleaguri, a dus la aparitia unui surplus de produse care au luat drumul schimbului cu coloniile grecesti de la " O adevarata tara 
geto-greaca intalnim in tinutul baltilor Dunarii si Mostistei, spunea Vasile Parvan, cuprinzand atat malurile inalte ale Dunarii cat si insasi balta Dunarii insulele si tapsanele ei, pe toata intinderea dintre Oltenita si Gura Ialomitei".


Fisiere in arhiva (2):

  • Strategia de Dezvoltare Economico - Sociala a Comunei Ulmeni
    • paraschiv mariana comuna ulmeni.ppt
    • Strategia de Dezvoltare Economico - Sociala a Comunei Ulmeni.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!