Strategia de Personal la SC Ana Imep SA

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 5
CAPITOLUL I
ASPECTE TEORETICE SI METODOLOGICE PRIVIND RECRUTAREA SI SELECTIA RESURSELOR UMANE 6
1.1. Necesitatea activitatii de recrutare a resurselor umane 6
1.2. Evaluarea posturilor 7
1.2.1. Definirea, componentele si variabilele posturilor 8
1.2.2. Definirea profilului candidatului 10
1.3. Activitatea de recrutare a resurselor umane 11
1.3.1. Definirea si tipologia recrutarii 11
1.3.2. Recrutarea interna: metode, caracteristici 13
1.3.3. Recrutarea externa: avantaje, limite si surse uzuale 15
1.4. Selectia resurselor umane 17
1.4.1. Continutul procesului de selectie 17
1.4.2. Metode de selectie a candidatilor 20
1.5. Tipologia strategiilor de personal 22
1.6.1. Angajarea in munca 24
1.6.2. Integrarea pe post 25
1.6.3. Costurile recrutarii 29
CAPITOLUL II
ANALIZA DIAGNOSTIC A S.C. ANA IMEP.SA. STUDIU DE CAZ 31
2.1. Prezentare SC. ANA IMEP. SA 31
2.2. Stilul si cultura organizationala 34
2.3. Structura organizatorica 35
2.5. Analiza sistemului de management si componentele sale 40
2.6. Analiza departamentului resurse umane 42
2.6.1. Principalele obiective 44
2.6.2. Analiza detaliata a resurselor umane din cadrul S.C. ANA IMEP S.A. 
in anii 2008-2009 45
CAPITOLUL III
RECRUTAREA SI SELECTIA RESURSELOR UMANE IN CADRUL SC. ANA IMEP S.A. 48
3.1. Procesul de recrutare si selectie 48
3.2. Strategia de personal 49
3.3. Planificarea de personal pentru anul 2010 53
3.4. Interviul 54
3.4.1. Criteriile urmarite 55
3.4. 2. Pregatirea intervievatorului 56
CONCLUZII SI RECOMANDARI 57
BIBLIOGRAFIE 60
ANEXE 62


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Recrutarea si selectia resurselor umane sunt procese vitale pentru o organizatie care doreste nu numai supravetuirea pe piata, ci si intarirea pozitiilor si patrunderea cu succes pe alte piete noi. 
Pentru evitarea problemelor viitoare cu personalul trebuie acordata atentie sporita proceselor de recrutare si selectie a resurselor umane. De calitatea desfasurarii acestor procese depinde dezvoltarea ulterioara a intreprinderii moderne.
Pentru ca recrutarea sa fie eficienta, angajatorul tebuie sa stie unde si cum sa caute personal. De asemenea, angajatorul trebuie sa stie ce fel de munca va executa angajatul si ce calitatii personale si profesionale trebuie sa posede pentru realizarea sarcinilor impuse de post.
O importanta majora o au metodele de evaluare a candidatilor pentru selectia celor mai buni specialisti. Managerii trebuie sa posede informatii despre aceste metode de evaluare pentru a alege cea mai buna si mai potrivita metoda de selectie impusa de caracteristicele postului. 
Recrutarea si selectia sunt procese continue, deoarece orice firma deseori se confrunta, in oricare masura cu fluctuatia de personal, cu lipsa de personal calificat, cu aparitia noilor posturi datorite dinamicii organizationale. Recrutarea resurselor umane se refera la confirmarea necesitatii de a angaja personal, la unele schimbari in situatia angajarii cu personal, precum si la actiunile intreprinse pentru localizarea si identificarea solicitantilor potentiali si pentru atragerea unor candidati competitivi, capabili sa indeplineasca cat mai eficient cerintele posturilor. De aceea pentru imbunatatirea metodelor de recrutare si selectie aceste procese au nevoie, de asemenea, de evaluarea eficientei si de un feed-back eficient.
Nu in ultimul rand, procesul de asigurare a intreprinderii cu resurse umane trebuie sa fie bine planificat. Nu pot fi gasite ,,intr-o noapte" specialistii necesari atat din punct de vedere calitativ cat si cantitativ, de multe ori resursele financiare fiind limitate.
Omul social, omul motivat in primul rand de relatiile cu semenii sai, a creat o noua viziune asupra organizatiilor, luandu-se in calcul organizatiile sociale, adica acele sisteme in care exista nu numai structuri formale de organizare ci si retele sociale in care oamenii interactioneaza, se implica si cauta intelegere si sprijin la colegii de munca. Organizatiile devin astfel sisteme cooperatoare. Oamenii nu sunt doar simpli angajati, sau "resurse umane" care alaturi de alte resurse, contribuie la bunul mers al organizatiei. Ei sunt organizatia insasi. Comportamentul oamenilor in organizatii, este determinat in egala masura de caracteristicile lor personale, precum si de actiunile si interactiunile pe care le dezvolta. 
CAPITOLUL I
ASPECTE TEORETICE SI METODOLOGICE PRIVIND RECRUTAREA SI SELECTIA RESURSELOR UMANE
1.1. Necesitatea activitatii de recrutare a resurselor umane
Pornind de la premisa ca recrutarea este o activitate foarte apropiata selectiei, putem trage usor concluzia ca nu ne putem angaja potential uman valoros daca acesta nu a fost ales in urma unei recrutari reusite. In domeniul resurselor umane, pentru a-si asigura succesul sau chiar pentru a supravietui, organizatiile in general si firmele in special trebuie sa solutioneze in mod corespunzator urmatoarele probleme:
- identificarea calificarilor sau a aptitudinilor si alegerea sau selectia candidatilor care corespund cel mai bine cerintelor posturilor noi vacante;
- identificarea si atragerea candidatilor competitivi folosind cele mai adecvate metode, surse sau medii de recrutare;
- respectarea legislatiei in domeniu referitor la oportunitatile egale de angajare si corectarea practicilor discriminatorii anterioare sau a unor dezechilibre existente; acestea cu atat mai mai mult cu cat exista inca numeroase aspecte discriminatorii, iar lipsa unor reglementari legale adecvate pune persoanele nedreptatite in imposibilitatea de a se apara.
Solutionarea cu succes a acestor probleme inseamna, totodata succesul intregului proces de asigurare cu personal, proces deosebit de important, daca se au in vedere, in special efectele unor posibile greseli sau erori de angajare. De exemplu, respingerea unui candidat competitiv sau acceptarea unuia slab pregatit constituie un prejudiciu pentru organizatie.
Prin urmare, recrutarea resurselor umane se refera la confirmarea necesitatii de a angaja personal, la unele schimbari in situatia angajarii cu personal, precum si la actiunile intreprinse pentru localizarea si identificarea solicitantilor potentiali si pentru atragerea unor candidati competitivi, capabili sa indeplineasca cat mai eficient cerintele posturilor.
Din acest punct de vedere nevoile de recrutare pot fi strategice, deoarece raspund unor cerinte pe termen lung, pot raspunde unor urgente temporare sau unor cerinte conjuncturale, sau pot fi legate de miscarile interne de personal.
Recrutarea poate avea un caracter permanent si sistematic sau se poate realiza numai atunci cand apare o anumita necesitate. Daca recrutarea resurselor umane se desfasoara continuu si sistematic organizatia are avantajul mentinerii unui contact permanent cu piata muncii.
Recrutarea personalului reprezinta procesul de cautare, de localizare, de identificare si de atragere a candidatilor potentiali, din care urmeaza sa fie alesi candidatii capabili care, in cele din urma, prezinta caracteristicile profesionale necesare sau care corespund cel mai bine cerintelor posturilor vacante actuale si viitoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Strategia de Personal la SC Ana Imep SA.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!