Strategii în Promovarea unui Produs

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere 1
Capitolul I. Ciclul de viata a produsului pe piata 3
1.1. Conceptul ciclului de viata a produsului 3
1.2. Caracterizarea etapelor din ciclul de viata a produsului 4
1.3. Comparative intre etapele de viata a produsului 8
1.4. Activitati utilizate inainte de lansarea pe piata 10
1.4.1. Planificarea strategica in faza de lansare 10
1.4.2. Studierea comportamentului consumatorului si a pietei tinta 12
1.4.3. Cercetarea de marketing in etapa lansarii 15
Capitolul II. Lansarea pe piata si strategiile specific etapei de lansare 17
2.1. Lansarea pe piata 17
2.2. Strategii de promovare utilizate in faza de lansare pe piata 18
2.2.1. Strategii de stabilire a pretului 19
2.2.2. Strategii de promovare si comunicare 22
2.2.3. Strategii de distributie 24
2.2.4. Strategii concurentiale 28
Capitolul III. Rolul inovarii in faza de lansare pe piata a produsului 32
3.1. Caracteristici ale conceptului de inovare in etapa de lansare 32
3.2. Strategia de noi produse in etapa lansarii pe piata 35
3.2.1. Generarea ideilor, prima etapa in conceperea noilor produse 36
3.2.2. Filtrarea ideilor generate pentru noile produse 37
3.2.3. Analiza conceptului si potentialului produsului nou 37
3.2.4. Dezvoltarea noului produs 38
Capitolul IV. Particularităţi în faza de lansare a magazinului Zara
din complexul comercial Iulius Mall 39
4.1. Prezentarea generală a magazinului Zara 39
4.1.1.Grupul Inditex, deţinător al brandului Zara 39
4.1.2. Prezentarea magazinului Zara din Iulius Mall Iaşi 40
4.1.3. Structura organizatorică a magazinului ZARA 43
4.2. Metodologia cercetării utilizată în realizarea studiului practic 44
4.2.1. Metoda de cercetare aleasă pentru studiul de piaţă 44
4.2.2. Obiectivele specifice cercetării 45
4.2.3. Ipoteze de cercetare 46
4.3. Cercetarea aplicativă şi formularea chestionarului 46
4.4. Interpretarea chestionarului pentru lansarea pe piaţă a firmei Zara 47
4.5. Validarea ipotezelor 60
Concluzi 62
Propuneri 65
Anexa 68
Bibliografie 73


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Pentru a avea succesul dorit pe piaţă, înainte de lansarea unui produs, trebuie să analizezi piaţa actuală, săobservi care sunt dorinţele şi aşteptările consumatorului şi apoi să decizi în ce privinţă şi cum vei acţiona. Studierea tuturor componentelor care alcătuiesc piaţa şi factorii care îl influienţează ajută întreprinderea la stabilirea unor obiective şi abilităţi realizabile prin intermediul utilizării diferitelor instrumente şi strategii.
Pregătirea pieţei pentru produsul lansat urmăreşte crearea unui climat de interes, curiozitate şi răbdare, principalul element de acţiune fiind publicitatea împreuna cu alte modalităţi de pregătire: magazine de prezentare, pavilioane de monster, expoziţii, mede rotunde, campanii de prezentare, reclame, autovizuale.
Lansarea pe piaţă a unei firme reprezintă un element important şi constituie deopotrivă o anvergură şi un angajament care implică o multitudine de decizii tactice şi operative, transpunerea unei strategii, asigurarea mijloacelor necesare care să asigure obţinerea unui avantaj competitiv prin care produsul să fie remarcat şi apreciat de client.
Un factor important în acest proces lung de decizii , acţiuni, resurse şi interese privind demararea produsului este ocupat de strategia de marketing a firmei. Cu ajutorul acestui instrument managerial se trasează principalele direcţii ale rolului firmei în mediul în care acesta îşi va desfăşura activitatea şi atingerea obiectivelor sale.
Pentru a reusi sau pur şi simplu pentru a supravieţui firmele au nevoie de o nouă filozofie. Pentru a caştiga pe pieţele de astăzi, acestea trebuie să se orienteze pe client astfel fiind necesar ca ele să ofere o valoare superioară consumatorilor vizaţi. Firmele trebuie să devină conştiente de necesitatea creării clientelei şi nu doar a creării produsului, drept urmare trebuie să se preocupe de ingineria pieţei şi apoi de ingineria produsului.
Din punct de vedere al marketingului, firmele obţin un avantaj concurenţial venind cu oferte care satisfac nevoile consumatorilorvizaţi într-o măsură mai mare decât ofertele concurenţilor. Acest avantaj se poate obţine prin furnizarea unei valori mai mari pentru client (adică prin practicarea unor preţuri mai mici decât cele ale concurenţilor sau prin oferirea mai multor avantaje care justifică preţurile mărite).
Principala activitate de comunicare a firmei este mixul promoţional, programul comunicaţiilor de marketing ce constă în combinaţia specifică a instrumentelor de publicitate, vânzarea personală, promovareavânzărilor şi relaţiilor publice, utilizate de aceasta pentru a-şi îndeplini obiectivele de marketing şi publicitate”.
Pentru ca impactul comunicării să fie maxim, întregul mix de marketing al firmei, nu numai promovarea, ci şi produsul trebuie să fie coordonat în aşa fel, încât să se asigure o difuzare completă a informaţiei şi o recepţionare a modului în care acestea sunt apreciate.
Implementarea strategiei de marketing este un proces dificil, ce se realizează printr-un complex de acţiuni practice, ce reflectă viziunea organizaţiei cu privire la modalităţile concrete de atingere a obiectivelor stabilite, concentrată în noţiunea de mix de marketing.
Strategia de marketing, componentă a politicii de marketing, include mijloacele pe care firma urmează să le utilizeze în vederea realizării obiectivelor de piaţă pe care şi le-a propus, în concordanţă cu coordonatele generale ale politicii de marketing.
Strategia de marketing poate fi elaborată în diverse momente şi cu diverse ocazii: în cazul lansării pe piaţă a unui nou produs, odată cu fundamentarea programelor, planurilor sau bugetelor firmei etc. Specialiştii recomandă elaborarea, la nivelul firmei, a unui set de strategii de marketing, set care să includă şi strategii “de rezervă“, pe care firma să le poata aplica în situaţiile de criză, în situaţiile neprevăzute.
Toată analiza noii revoluţii industriale ce caracterizează finalul secolului nostru se sprijină de fapt pe un singur cuvânt: nou. Lucrăm cu ramuri industriale, tehnologii şi materiale noi, creem produse noi, după o concepţie nouă, produse care să răspundă gustului fiecăruia şi care să îndeplinească funcţii noi, din ce în ce mai sofisticate, reorganizăm firma pe baze noi, care să răspundă nevoilor de protecţie a mediului. Cuvântul ’’nou’’ a dobândit în ultimele decenii ceva magic. La ora actuală, nevoia de inspiraţie (inovare, creativitate) este din ce în ce mai mare, tendinţă care va creşte de altfel în viitorii ani în defavoarea muncii de rutină.
Inovaţia este instrumentul specific al anteprenorilor, mijlocul prin care ei exploatează schimbarea ca pe o ocazie pentru diferite afaceri sau diferite servicii. Poate fi reprezentată ca o disciplină, poate fi învăţată, poate fi practicată.
Pentru a avea succes în societatea noastră care comunică excesiv, o companie trebuie să-şi creeze o poziţie în mintea consumatorului potenţial, poziţie care ia în calcul nu numai punctele forte şi slăbiciunile acelei companii, ci şi pe cele ale competitorilor ei.
Capitolul I.Ciclul de viaţă al produsului
O dată cu diversificarea nevoilor consumatorilor, a tehnologiei moderne şi a concurenţei, inovaţia sau crearea de produse noi a devenit vitală pentru orice companie. Firma trebuie să ştie cum să administreze produsele pe parcursul ciclului lor de viaţă, de la creare, creştere, până la maturitate şi declin, atunci când apar produse noi care satisfac mai bine nevoile clienţilor. Ciclul de viaţă al produsului trebuie studiat atent şi urmărit în evoluţia sa atunci când se iau decizii privitoare la lansarea sau pătrunderea pe noi pieţe.


Fisiere în arhivă (1):

  • Strategii in Promovarea unui Produs.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!