Structura Capitalului si Dezvoltarea Intreprinderii

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 
CAP. I. ASPECTELE GENERALE PRIVIND CAPITALUL 1
1.1.Notiunea de capitaluri 1
1.2.Structura capitalului 2
1.3. Capital Social 6
1.4 Capital fix 8
1.5 Capital Circulant 10
1.6.Capital Propriu 10
CAP. II. SURSA CAPITALULUI 18
2.1. Cresterea capitalului prin surse proprii 19
2.2. Cresterea capitalului prin surse externe 20
CAP.III GLOBARIZAREA PIETELOR FINANCIARE PRIVIND CAPITALUL 24
3.1.Caracteristicile procesului de globalizare 24
3.2 Gradele integrarii internationale 25
3.3 Avantajele asteptate ale globalizarii privind capitalul 26
3.4 Riscurile privind capitalul asociat diversificarii internationale a portofoliilor financiare 27
3.5 Criza financiara si globarizarea 29
CAP. IV. STRUCTURA SI FACTORII DE DEZVOLTARE A CAPITALULUI LA S.C. "Anonymus"S.R.L ODORHEIU SECUIESC. 30 
4.1.Descrierea activitatii companiei, scurt istoric si previziuni 30
4.2.Piata si concurenta 32
4.3.Riscuri identificate 45
CAP. V.CONCLUZII SI PROPUNERI 47
Bibliografie selectiva 50


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
In cadrul lucrarii mele vreau sa prezint importanta ca unitatile patrimoniale indiferent de tipul si forma de organizare, trebuie sa-si constituie capitalul, ca prima masura si ca element important al patrimoniului care le creeaza posibilitatea stabilirii relatiilor cu tertii pentru demararea si dezvoltarea obiectului activitatii. Capitalul exprima, in esenta, sub forma baneasca, obligatiile unitatii fata de cei care participa la constituirea sa, acestia fiind atat pesoane fizice (asociati, actionari), cat si persoane juridice (societati, fundatii, institutii, statul).
Conceptul de capital trebuie utilizat de catre societati comerciale, avand la baza necesitatile utilizatorilor situatiilor financiare. In cazul in care utilizatorii sunt preocupati de mentinerea capitalului nominal investit se adopta conceptul financiar al capitalului, iar daca acestia sunt preocupati de capacitatea de exploatare a societatii se adopta conceptul fizic al capitalului.
Orice manager trebuie sa cunoasca structura capitalului si valoarea unei firme pentru a putea lua o decizie daca firma respectiva este finantata adecvat. Structura capitalului ofera in acest sens primele informatii despre situatia financiara a unei firme. Pentru managerul unui grup de firme, structura capitalului devine importanta pentru continuitatea activitatii acesteia.
Proportia dintre datorii si capitaluri folosite pentru a finanta activitatea unei firme are
implicatii asupra valorii actiunilor. In plus, structura capitalului afecteaza levierul financiar, care la randul sau afecteaza rezultatele si riscul asteptat atat al proprietarilor cat si al creditorilor firmei.
Aceasta proportie canalizeaza fenomenul interdependent intre levierul financiar si structura capitalului atunci cand compania are cheltuieli de exploatare fixe si cheltuieli financiare fixe, in structura costului
In prima parte a lucrarii mele am prezentat importanta constituirii capitalului, originea si modalitati de formare a capitalului social.
Capitalul este un stoc de bunuri create prin munca servind nu consumatiei directe a oamenilor, ci producerii de noi bunuri. Capitalul este o sursa permanenta de venituri
O structura optima a capitalului reprezinta in fapt, o decizie importanta pentru orice mediu de afaceri. Aceasta decizie nu e necesara doar din nevoia de a maximiza rezultatele, dar si pentru ca firmele sa fie mai competitive in cadrul sectorului de activitate. 
Structura patrimoniala este stabilita de contabilitate si se regaseste in activul bilantului.
Dupa modul in care participa la activitatea economica, cum se consuma si se inlocuiesc elementele capitalului tehnic se impart in: capital fix si capital circulant.
Am prezentat in scurt existenta capitalului real si fictiv in societatea comerciala. Capital tehnic (real), cuprinde bunurile ce au existenta fizica, materiala. Capital nominal (fictiv), nu are o valoare reala intrinseca ci semnifica valoarea; se prezinta sub forma titlurilor de proprietate (actiuni); capital banesc, lichid.
Capitolul doi a lucrarii prezinta sursa capitalului cresterea capitalului prin fonduri proprii, ca si autofinantarea sau prin imprumut de capital. Cea mai buna structura a capitalului depinde de mai multi factori. Astfel, daca o firma isi finanteaza activitatile din imprumuturi, creditorii asteapta ca suma investita plus dobanda sa le fie achitata conform contractului de imprumut. Imposibilitatea firmei de a achita sumele scadente, poate conduce la actiuni in justitie din partea creditorilor. Finantarea unei afaceri prin intermediul imprumutului este mai ieftina decat prin intermediul capitalului.
In al treilea capitol am prezentat globalizarea economiei mondiale ca procesul deosebit de dinamic al cresterii interdependentelor dintre statele nationale, ca urmare a extinderii si adancirii legaturilor transnationale in sfere ale vietii economice, politice, sociale si culturale, tot mai largi si mai variate, cu implicatie directa asupra globalizarii activitatilor, cerand la randul lor o solutionare globala.
Capitolul patru contine un studiu de caz, clasa de performanta financiara si clasa generala de risc de creditare pentru majorarea capitalului al S.C. Anonymus S.R.L.
CAPITOLUL I.
ASPECTELE GENERALE PRIVIND CAPITALUL
1.1.NOTIUNEA DE CAPITALURI 
Unitatile patrimoniale indiferent de tipul si forma de organizare, trebuie sa-si constituie capitalul, ca prima masura si ca element important al patrimoniului care le creeaza posibilitatea stabilirii relatiilor cu tertii pentru demararea si dezvoltarea obiectului activitatii.
Capitalul exprima, in esenta, sub forma baneasca, obligatiile unitatii fata de cei care participa la constituirea sa, acestia fiind atat persoane fizice (asociati, actionari), cat si persoane juridice (societati, fundatii, institutii, statul).
In sensul general, capitalul reprezinta bunurile folosite pentru a produce alte bunuri si pentru a obtine profit. Se mai numeste capital tehnic sau mijloace de productie si fata de factorii de productie originari primari (pamanturi sau natura, forta de munca) se prezinta ca un factor derivat (este rezultatul unor procese de munca anterioare). De asemenea, capitalul are caracter creativ, reproductibil, de bunuri si servicii, adica se autovalorifica in procesul folosirii. Capitalul este o sursa permanenta de venituri.


Fisiere in arhiva (2):

  • Structura Capitalului si Dezvoltarea Intreprinderii
    • Structura Capitalului si Dezvoltarea Intreprinderii.doc
    • Structura Capitalului si Dezvoltarea Intreprinderii.ppt

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Prof .univ.dr.Atanasiu Pop: Directivele contabile Europene, standardele internationale de contabilitate , Ardealul Cluj Napoca 2002
Bichi C.:Basel II si riscul operational, Piata Financiara, nr.11,2003
Bistriceanu,Gheorghe: Finantele agentilor economici, Editura Economica, Bucuresti, 2001
Lect.univ.drd. Ciobanasu Marilena - Universitatea Titu Maiorescu Analiza situatiilor financiare, 2003
Gheorghiu Al.:Analiza economico-financiara, Editura Economica, Bucuresti, 2004
Mestchian P.: Advances in Operational Risk: Firm-wide for Financial Institutions, Second Edition, Incisive Media Ltd, London, UK,,2005
Ong M.K.:The Basel Handbook: A guide for Financial Practitioners, Incisive Media Ltd. With KPMG, London, UK, 2005
Onofrei,Mihaela,:Finantele intreprinderii, Editura Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" Iasi, vol.I, Iasi 2003
Onofrei Mihaela: Finantele intreprinderii, Editura Economica, 2004
Patriche, D.: Bazele comertului, Editura Economica, Bucuresti, 1999
Pavaloaia W., Pavaloaia D.: Analiza economico-financiara, Editura Moldavia, Bacau, 2003
Radu F.:Metode si tehnici de analiza economico-financiara, Editura Scrisul Romanesc, Craiova 2004
Ristea M, Dumitru C.: Contabilitatea in managementul intreprinderii, Editura Tribuna Economica, Bucuresti 2005
Socol A.: Contabilitatea si gestiunea societatilor bancare, Editura Economica, Bucuresti 2005


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!