Studierea Sortimentului Calitatii si Organizarea Comertului cu Branza Proaspata de Vaca

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 3
CAPITOLUL I Caracteristica merceologica a brinzei proaspete de vaca 6
1 1 Starea de producere si consum a brinzei proaspete de vaca 6 
1 2 Valoarea alimentara si compozitia chimica a brinzei proaspete de vaca 8
1 3 Factorii ce formeaza calitatea brinzei proaspete de vaca 10
1 3 1 Materia prima 12
1 3 2 Procesul tehnologic 14
1 3 3 Sfera de circulatie a marfurilor (ambalarea , marcarea, pastrarea si transportarea) 16
1 4 Clasificarea si caracteristica merceologica a brinzei proaspete de vaca 18
1 5 Cerintele de calitate a brinzei proaspete de vaca 19
1 6 Modificari ce au loc in timpul pastrarii 22 
1 7 Posibilele defecte 23
CAPITOLUL II Analiza structurii sortimientale si a calitatii brinzei proaspete de vaca 26
2 1 Caracteristica merceologica a sortimentului brinzei proaspete de vaca 26
2 2 Rezultatele estimarii calitatii 30
2 3 Analiza factorilor mentinerii calitatii brinzei proaspete de vaca 37 
2 4 Elaborarea cerintelor , conditiilor de receptie , pastrare , depozitare si comercializare a brinzei proaspete de vaca in S R L "Fourchette" 39
CAPITOLUL III Organizarea comertului cu produse lactate in baza datelor S R L "Fourchette" 42
3 1 Analiza situatiei existente pe piata de consum a brinzei proaspete de vaca 42 
3 2 Caracteristica documentelor normative tehnice de reglementare a activitatii comerciale in Republica Moldova 44
3 3 Organizarea si tehnologia de comercializare a brinzei proaspete de vaca in unitatile de comert cu amanuntul 46
3 4 Particularitati privind receptia cantitativa si calitativa a brinzei proaspete de vaca 48
3 5 Studierea proceselor de comercializare a brinzei proaspete de vaca in cadrul S R L " Fourchette" 49 
CAPITOLUL IV Studierea activitatii economice a intreprinderii S R L " Fourchette" 
4 1 Caracteristica generala a intreprinderii S R L " Fourchette" 52 
4 2 Analiza activitatii economoco- financiare 54 
4 3 Analiza lichiditatii intreprinderii S R L " Fourchette" 60
4 4 Analiza rentabilitatii 61
Concluzii si propuneri 64 
Bibliografie 68
Anexe 70


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Industria alimentara asigura o varietate sporita de produse alimentare necesare hranei zilnice a populatiei de pe intreg globul Aplicand retete si tehnologii adecvate se pot obtine o gama tot mai variata de produse acido-lactice In cadrul industriei alimentare, industria produselor lactate si mai ales a brinzei proaspete de vaca reprezinta o subramura de importanta deosebita, fiind in masura ca prin dotarea actuala sa asigure populatiei o intreaga gama de produse cu un continut bogat in substante nutritive si calorice de stricta necesitate pentru o alimentatie rationala 
Laptele si produsele acido-lactice, fiind indispensabile in alimentatia omului au o pondere mare in ratia alimentara umana si ocupa locul doi, dupa paine Aceste produse prezinta si cea mai accesibila sursa de proteine de provenienta animala pentru oamenii de toate varstele In afara de aceasta, laptele si produsele lactate manifesta si proprietati curative, ceea ce contribuie la folosirea lor la tratarea diferitor maladii cardio-vasculare, pulmonare etc Nu mai putin importante pentru alimentatia omului sunt produsele lactate, din care fac parte si brinza proaspata de vaca 
Brinza proaspata de vaca este un produs lactat fin, care este apreciat si consumat de toate categoriile de consumatori 
Productia acesteea este determinata de gradul de civilizare a tari si de nivelul de implicare a statului in problema cresterii unei generatii de oameni sanatosi si apti de munca, care ulterior vor fi utili societatii in ansamblu 
Rezultatele evaluarii calitatii se utilizeaza in fiecare din etapele fluxului logistic al produselor (de la proiectare si pana in consum), in scopul dirijarii nivelului calitativ, prin adoptarea deciziilor ce se impun pentru asigurarea si imbunatatirea calitatii 
Tinand cont de cele mentionate mai sus, se contureaza actualitatea temei lucrarii date Actualitatea acestei lucrari mai este conditionata si de necesitatea de divesificare a sortimentului si majorare a valorii nutritive a brinzei proaspete de vaca pentru asigurarea consumatorilor cu produse de inalta calitate 
Scopul lucrarii date consta in studierea calitatii, indicilor sortimentului brinzei proaspete de vaca, a influentei diferitor factori externi asupra pastrarii calitatii si valorii nutritive a brinzei proaspete de vaca din punct de vedere teoretic si aplicarea cunostintelor acumulate in vederea analizelor pentru a determina valoarea reala a acestor indicatori De asemenea a studierii organizarii comertului cu brinza proaspata de vaca si analiza activitatii economico-financiare a magazinului ,,Fourchette-M''SRL 
Din scopul propus reiese sarcinile lucrarii care sunt urmatoarele:
- de a studia caracteristica merceologica a sortimentului de brinza proaspata de vaca, comaercializat pe piata de consum a mun Chisnau;
- de a studia sortimentul brinzei proaspete de vaca comercializat pe piata de consum a mun Chisinau;
- de a studia modificarile care au loc in timpul pastrarii brinzei proaspete de vaca, comercializate pe piata de consum a mun Chisinau;
- de a studia organizarea comertului cu brinza proaspata de vaca, in baza magazinului ,,Fourchette-M''SRL;
- de a efectua analiza economico-financiara a magazinului ,,Fourchette-M''SRL 
Structura si volumul lucrarii cuprinde: introducerea, patru capitole, concluzii si propuneri, bibliografie si anexe 
Astfel in introducere se argumenteaza actualitatea temei de studiu, este formulat scopul si obiectivele, la fel se analizeaza baza metodologica a lucrarii 
In capitolul I: Caracteristica merceologica a sortimentului si estimarea calitatii brinzei proaspete de vaca se prezinta continutul si trasaturile generale privind starea de producere si consum a brinzei proaspete de vaca, compozitia chimica, cerinte de calitate, clasificarea si caracteristica merceologica, posibilele defecte a brinzei proaspete de vaca " 
In capitolul II : Analiza structurii sortimientale si a calitatii brinzei proaspete de vaca "se refera la : caracteristica merceologica a sortimentului brinzei proaspete de vaca, rezultatele estimarii calitatii, analiza factorilor mentinerii calitatii brinzei proaspete de vaca, elaborarea cerintelor , conditiilor de receptie , pastrare , depozitare si comercializare a brinzei proaspete de vaca in S R L "Fourchette
In capitolul III Organizarea comertului cu produse lactate in baza datelor S R L "Fourchette" , analiza situatiei existente pe piata de consum a brinzei proaspete de vaca, caracteristica documentelor normative tehnice de reglementare a activitatii comerciale in Republica Moldova, organizarea si tehnologia de comercializare a brinzei proaspete de vaca in unitatile de comert cu amanuntul, particularitati privind receptia cantitativa si calitativa a brinzei proaspete de vaca, studierea proceselor de comercializare a brinzei proaspete de vaca in cadrul S R L " Fourchette"
In capitolul IV ,,Studierea activitatii economice a intreprinderii S R L " Fourchette"
In incheiere se fac concluzii la capitolele analizate ce s-au propus in lucrare 
Baza metodologica a lucrarii o constituie ansamblul de concepte, notiuni si principii larg utilizate in lucrarile de specialitate La baza efectuarii investigatiei au stat lucrarile fundamentale ale teoreticienilor in domeniul merceologiei si comertului


Fisiere in arhiva (1):

  • Studierea Sortimentului Calitatii si Organizarea Comertului cu Branza Proaspata de Vaca.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!