Studierea Sortimentului Calitatii si Organizarea Comertului cu Masline Conservate

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE .2 
Capitolul I. BAZELE TEORETICE ALE FORMARII SORTIMENTULUI SI A CALI-TATII MASLINELOR CONSERVATE 4
1.1 Tendinte moderne de dezvoltare si de producere a maslinelor conservate .4
1.2 Clasificarea maslinelor conservate .6
1.3 Factorii care influenteaza la formarea sortimentului de masline conservate 10
1.3.1 Materia prima . 10
1.3.2 Procesul tehnologic 14
1.3.3 Tipurile de ambalaj 16
1.4 Indicii de calitate ai maslinelor conservate .17
1.5 Factorii care contribuie la pastrarea nivelului de calitate al maslinelor conservate 19
1.6 Caracteristica metodelor de apreciere a indicilor de calitate a maslinelor conservate .20
Capitolul II. STUDIEREA ACTIVITATII ECONOMICE A UNITATII COMERCIALE SC ,,MAVIRAR" SRL 27
2.1 Caracteristica generala a SRL ,,Mavirar" 27
2.2 Analiza activitatii economico-financiare a SRL ,,Mavirar" 28
2.2.1 Analiza indicatorilor generali .29
2.2.2 Analiza lichiditatii intreprinderii 31
2.2.3 Analiza rentabilitatii intreprinderii .33
Capitolul III. ORGANIZAREA COMERTULUI CU MASLINE CONSERVATE IN UNITATEA COMERCIALA SC ,,MAVIRAR'' SRL .37
3.1 Comercializarea marfurilor alimentare in unitatile de comert en-detail 37
3.2 Organizarea procesului de comercializare a maslinelor conservate in SRL ,,Mavirar" 38
3.3 Receptia cantitativa si calitativa a maslinelor conservate in SRL ,,Mavirar" 40
Capitolul IV. ANALIZA SORTIMENTULUI SI CALITATII MASLINELOR CONSERVATE DIN CADRUL SC ,,MAVIRAR'' SRL .43
4.1 Studierea sortimentului conservelor de masline comercializate in cadrul SRL ,,Mavirar'' 43
4.2 Caracteristica merceologica a maslinelor conservate 50
4.3 Analiza in conditii de laborator a unor indici de calitate a maslinelor conservate 56
Concluzii .63
Bibliogafia 65
Anexe .67


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
"Masline conservate"- reprezinta denumirea produsului finit, fabricat in scopul vinzarii, fructelor din soiurile cultivate ale Olea europaea sativa Hoffg, Link, recoltate la timpul potrivit, care au fost prelucrate sau tratate prin procedee adecvate de conservare in vederea prelungirii perioadei lor de valabilitate pentru consumul uman.
Pe linga plantatiile tinere, foarte intensive, sunt pastrati pomii foarte batrani, unii de virste milenare. Se crede ca in Italia de astazi ar exista pomi ramasi inca din primii ani ai Imperiului Roman, ajungind la grosimea de peste 10 metri in diametru.
Maslinele nu se pot consuma in stare naturala direct din pom, din cauza gustului predominant amar si acru. Clima propice pentru o productie buna trebuie sa fie mediteraneana. Acestea intra in procesul tehnologic in stare naturala, culoarea lor fiind de la verde inchis catre maro : prin oxidare se stabileste concentratia de sare (mai mare sau mai mica), dupa care sunt supuse unui proces de formare a culorii negre. Maslinele verzi sunt conservate cu zeama de lamiie sau acid citric avind un gust acrisor.
Principalii producatori in lume de masline conservate sunt Spania, Italia, Grecia, Turcia care produc anual cantitati foarte mari de (aproximativ 106266 t, la nivelul anului 2008 conform FAO) conserve de masline care se distribuie pe piata din intreaga lume. Industria prelucratoare de masline pentru Grecia si Tunisia ocupa primul loc din volumul total al productiei industriale, in Liban locul doi, iar in Spania, Siria si Palestina locul trei.
Pe piata din Republica Moldova maslinele conservate sunt acceptate pentru comercializare in conformitate cu HOTARIREA Nr. 180 din 12.03.2010 cu privire la aprobarea Reglementarii tehnice ,,Masline de masa",publicat : 19.03.2010 in Monitorul Oficial Nr. 37-38 art Nr : 241 Data intrarii in vigoare : 19.06.2010, iar calitatea lor este controlata conform SM STAS 11414:2005- Masline de masa.
Tema tezei de licenta, este actuala pentru ca maslinele conservate sunt necesare organismului uman, maslinele sunt o sursa buna de vitamine si minerale, sunt surse de antioxidanti, care previn imbatrinirea precoce si apara organismul de atacurile radicalilor liberi, etc.
Scopul lucrarii consta in evidentierea caracteristicilor de calitate si a sortimentului maslinelor conservate, in studierea tehnologiei de comercializare a maslinelor conservate in unitatile de comert cu amanuntul si analiza calitatii maslinelor conservate. 
Pentru realizarea acestui scop ne-am propus urmatoarele sarcini : 1. Studierea bazei teoretice a formarii sortimentului si calitatii maslinelor conservate a factorilor 2. Studiere activitatii economice a unitatii comerciale SRL ,,Mavirar" din orasul Ungheni, care contribuie la pastrarea nivelului de calitate si caracteristica metodelor de apreciere a indicilor de calitate a maslinelor conservate.
caracteristicii generale a SRL ,,Mavirar", analiza activitatii economico-financiare a intreprinderii. 
3.Analiza organizarii comertului cu masline conservate in unitatea comerciala cu amanuntul SC ,,Mavirar" SRL, comercializarii marfurilor alimentare in unitatile de comert en-detail, organizarii procesului de comercializare a maslinelor conservate si analiza receptiei cantitative si calitative a maslinelor conservate in SRL ,,Mavirar".
4.Analiza sortimentului si calitatii maslinelor conservate din cadrul SRL ,,Mavirar", studierea sortimentului conservelor de masline comercializate in cadrul intreprinderii , caracteristica merceologica a maslinelor conservate si analiza in conditii de laborator a unor indici de calitate a maslinelor conservate .
Lucrarea data e structurata in 4 capitole: 
Capitolul I se refera la partea teoretica in care sunt incluse date actuale cu privire la starea de productie si consum a maslinelor conservate pe piata internationala, clasificarea , indicii de calitate si caracteristica metodelor de apreciere a indicilor de calitate a maslinelor conservate.
Capitolul II se axeaza pe studierea indicilor economici ai societatii comerciale ,, Mavirar'' SRL. Aici este prezentata caracteristica generala a SC ,,Mavirar'' SRL, este analizata activitatea economico-financiara, si anume indicatorii generali, lichiditatea si rentabilitatea intreprinderii.
Capitolul III include date cu privire la organizarea comertului cu masline conservate in societatea comerciala ,,Mavirar'' SRL. In capitolul dat este descrisa comercializarea marfurilor alimentare in unutatile comerciale en-detail, organizarea procesului de comercializare a maslinelor conservate in SC ,,Mavirar" SRL , receptia cantitativa si calitativa a maslinelor conservate in cadrul societatii.
In capitolul IV se prezinta analiza sortimentului si a calitatii maslinelor conservate comercializate in cadrul SC ,,Mavirar'' SRL. , caracteristica merceologica si analiza in conditii de laborator a unor indici de calitate a maslinelor conservate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studierea Sortimentului Calitatii si Organizarea Comertului cu Masline Conservate.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!