Studierea sortimentului calității și organizarea comerțului cu măsline conservate

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE .2 
Capitolul I. BAZELE TEORETICE ALE FORMĂRII SORTIMENTULUI ŞI A CALI-TĂŢII MĂSLINELOR CONSERVATE 4
1.1 Tendinţe moderne de dezvoltare şi de producere a măslinelor conservate .4
1.2 Clasificarea măslinelor conservate .6
1.3 Factorii care influenţează la formarea sortimentului de măsline conservate 10
1.3.1 Materia primă . 10
1.3.2 Procesul tehnologic 14
1.3.3 Tipurile de ambalaj 16
1.4 Indicii de calitate ai măslinelor conservate .17
1.5 Factorii care contribuie la păstrarea nivelului de calitate al măslinelor conservate 19
1.6 Caracteristica metodelor de apreciere a indicilor de calitate a măslinelor conservate .20
Capitolul II. STUDIEREA ACTIVITĂŢII ECONOMICE A UNITĂŢII COMERCIALE SC ,,MAVIRAR” SRL 27
2.1 Caracteristica generală a SRL ,,Mavirar” 27
2.2 Analiza activităţii economico-financiare a SRL ,,Mavirar” 28
2.2.1 Analiza indicatorilor generali .29
2.2.2 Analiza lichidităţii întreprinderii 31
2.2.3 Analiza rentabilităţii întreprinderii .33
Capitolul III. ORGANIZAREA COMERŢULUI CU MĂSLINE CONSERVATE ÎN UNITATEA COMERCIALĂ SC ,,MAVIRAR’’ SRL .37
3.1 Comercializarea mărfurilor alimentare în unităţile de comerţ en-detail 37
3.2 Organizarea procesului de comercializare a măslinelor conservate în SRL ,,Mavirar” 38
3.3 Recepţia cantitativă şi calitativă a măslinelor conservate în SRL ,,Mavirar” 40
Capitolul IV. ANALIZA SORTIMENTULUI ŞI CALITĂŢII MĂSLINELOR CONSERVATE DIN CADRUL SC ,,MAVIRAR’’ SRL .43
4.1 Studierea sortimentului conservelor de măsline comercializate în cadrul SRL ,,Mavirar’’ 43
4.2 Caracteristica merceologică a măslinelor conservate 50
4.3 Analiza în condiţii de laborator a unor indici de calitate a măslinelor conservate 56
Concluzii .63
Bibliogafia 65
Anexe .67


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
“Măsline conservate”- reprezintă denumirea produsului finit, fabricat în scopul vînzării, fructelor din soiurile cultivate ale Olea europaea sativa Hoffg, Link, recoltate la timpul potrivit, care au fost prelucrate sau tratate prin procedee adecvate de conservare în vederea prelungirii perioadei lor de valabilitate pentru consumul uman.
Pe lîngă plantaţiile tinere, foarte intensive, sunt păstraţi pomii foarte bătrâni, unii de vîrste milenare. Se crede că în Italia de astăzi ar exista pomi rămaşi încă din primii ani ai Imperiului Roman, ajungînd la grosimea de peste 10 metri în diametru.
Măslinele nu se pot consuma în stare naturală direct din pom, din cauza gustului predominant amar şi acru. Clima propice pentru o producţie bună trebuie să fie mediteraneană. Acestea intră în procesul tehnologic în stare naturală, culoarea lor fiind de la verde închis către maro : prin oxidare se stabileşte concentraţia de sare (mai mare sau mai mică), după care sunt supuse unui proces de formare a culorii negre. Măslinele verzi sunt conservate cu zeamă de lămîie sau acid citric avînd un gust acrişor.
Principalii producători în lume de măsline conservate sunt Spania, Italia, Grecia, Turcia care produc anual cantităţi foarte mari de (aproximativ 106266 t, la nivelul anului 2008 conform FAO) conserve de măsline care se distribuie pe piaţa din întreaga lume. Industria prelucrătoare de măsline pentru Grecia şi Tunisia ocupa primul loc din volumul total al producţiei industriale, în Liban locul doi, iar în Spania, Siria şi Palestina locul trei.
Pe piaţa din Republica Moldova măslinele conservate sunt acceptate pentru comercializare în conformitate cu HOTĂRIREA Nr. 180 din 12.03.2010 cu privire la aprobarea Reglementării tehnice „Măsline de masă”,publicat : 19.03.2010 în Monitorul Oficial Nr. 37-38 art Nr : 241 Data intrării în vigoare : 19.06.2010, iar calitatea lor este controlată conform SM STAS 11414:2005- Măsline de masă.
Tema tezei de licenţă, este actuală pentru ca măslinele conservate sunt necesare organismului uman, măslinele sunt o sursă bună de vitamine şi minerale, sunt surse de antioxidanţi, care previn îmbătrînirea precoce şi apără organismul de atacurile radicalilor liberi, etc.
Scopul lucrării constă în evidenţierea caracteristicilor de calitate şi a sortimentului măslinelor conservate, în studierea tehnologiei de comercializare a măslinelor conservate în unităţile de comerţ cu amănuntul şi analiza calităţii măslinelor conservate. 
Pentru realizarea acestui scop ne-am propus următoarele sarcini : 1. Studierea bazei teoretice a formării sortimentului şi calităţii măslinelor conservate a factorilor 2. Studiere activităţii economice a unităţii comerciale SRL ,,Mavirar” din oraşul Ungheni, care contribuie la păstrarea nivelului de calitate şi caracteristica metodelor de apreciere a indicilor de calitate a măslinelor conservate.
caracteristicii generale a SRL ,,Mavirar”, analiza activităţii economico-financiare a întreprinderii. 
3.Analiza organizării comerţului cu măsline conservate în unitatea comercială cu amănuntul SC ,,Mavirar” SRL, comercializării mărfurilor alimentare în unităţile de comerţ en-detail, organizării procesului de comercializare a măslinelor conservate şi analiza recepţiei cantitative şi calitative a măslinelor conservate în SRL ,,Mavirar”.
4.Analiza sortimentului şi calităţii măslinelor conservate din cadrul SRL ,,Mavirar”, studierea sortimentului conservelor de măsline comercializate în cadrul întreprinderii , caracteristica merceologică a măslinelor conservate şi analiza în condiţii de laborator a unor indici de calitate a măslinelor conservate .
Lucrarea dată e structurată în 4 capitole: 
Capitolul I se referă la partea teoretică în care sunt incluse date actuale cu privire la starea de producţie şi consum a măslinelor conservate pe piaţa internaţională, clasificarea , indicii de calitate şi caracteristica metodelor de apreciere a indicilor de calitate a măslinelor conservate.
Capitolul II se axează pe studierea indicilor economici ai societăţii comerciale ,, Mavirar’’ SRL. Aici este prezentată caracteristica generală a SC ,,Mavirar’’ SRL, este analizată activitatea economico-financiară, şi anume indicatorii generali, lichiditatea şi rentabilitatea întreprinderii.
Capitolul III include date cu privire la organizarea comerţului cu măsline conservate în societatea comercială ,,Mavirar’’ SRL. În capitolul dat este descrisă comercializarea mărfurilor alimentare în unutăţile comerciale en-detail, organizarea procesului de comercializare a măslinelor conservate în SC ,,Mavirar” SRL , recepţia cantitativă şi calitativă a măslinelor conservate în cadrul societăţii.
În capitolul IV se prezintă analiza sortimentului şi a calităţii măslinelor conservate comercializate în cadrul SC ,,Mavirar’’ SRL. , caracteristica merceologică şi analiza în condiţii de laborator a unor indici de calitate a măslinelor conservate.


Fisiere în arhivă (1):

  • Studierea Sortimentului Calitatii si Organizarea Comertului cu Masline Conservate.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!