Studii Biotehnologice Privind Obtinerea unui Inoculant pe Baza de Lactobacillus Acidophilus pentru Silozuri de Coceni de Porumb

Cuprins licenta Cum descarc?

Capitolul 1
Introducere 4
Capitolul 2
Consideratii generale privind problematica insilozarii biomasei vegetale 6
2.1. Compozitia furajului destinat insilozarii 6
2.2. Bacteriile acidolactice utilizate pentru inocularea silozurilor 10
2.3. Inocularea silozului cu LAB 14
2.4. Deteriorarea aerobica a silozului 15
2.4.1. Metode pentru studiul degradarii aerobe a silozului 17
2.4.2. Cauzele microbiene ale degradarii aerobe 19
2.4.3. Prevenirea deteriorarii aerobe a silozului 23
2.5. Drojdiile silozului matur 27
2.6. Capacitatile antifungice ale bacteriilor acidolactice 30
Capitolul 3
Materiale si Metode 37 
3.1. Metode de calcul al parametrilor cinetici 37
3.1.1. Determinarea valorii vitezei specifice maxime de crestere celulara, umax 37
3.1.2. Metoda statistica pentru calcularea vitezei specifice de crestere celulara, u 38
3.1.3 Determinarea timpului de dublare a concentratiei celulare (TD) 38
3.1.4. Determinarea productivitatii celulare 39
3.1.5. Determinarea densitatii optice 39
3.1.6. Determinarea pH-ului solutiei 40
3.1.7. Determinarea producerii de acid lactic 40
3.1.8. Determinarea cantitatii de glucide consumate 40
3.2. Conditii de insilozare 42
3.3. Medii de cultura utilizate 42
3.3.1. Mediu MRS 42
3.3.2. Mediu Rogosa 43
3.3.3. Mediu LIA 44
3.4. Tulpina bacteriana 44
Capitolul 4
Rezultatele obtinute si interpretarea lor 45
4.1. Standardizarea inoculantului 45
4.2. Evolutia tulpinii Lactobacillus acidophilus la nivel de laborator 46
4.3. Analiza bacteriilor lactice dezvoltate in siloz 56
4.4. Evolutia parametrilor de conservare 57
4.5. Continutul in acid lactic al silozului 59
Capitolul 5
Concluzii 60
Capitolul 6
Bibliografie 62


Extras din licenta Cum descarc?

Capitolul 1
Introducere
Scopul tezei de licenta a fost de a identifica un inoculant pe baza de Lactobacillus acidophilus care va proteja silozul de coceni de porumb de la degradarea aeroba.
Introducerea inoculantilor a facilitat foarte mult conservarea silozului, a oferit o calitate superioara acestuia, iar o industrie mare de inoculanti a contribuit la dezvoltarea pietei. Din nefericire calitatea superioara a silozului este predispusa la degradare aeroba, iar tehnicile moderne ale silozului bine uscat si ale celui din baloti urmaresc rezolvarea acestei probleme. In concluzie, silozul bine uscat este adesea conceput in ideea ca acesta nu are nevoie de o inoculare cu o tulpina de bacterii acidolactice (LAB), deoarece continutul mare de zahar va stimula dezvoltarea LAB epifite la un nivel suficient. 
Dezvoltarea unui inoculant cu capacitati antifungice pentru siloz s-a axat pe un numar de microorganisme potentiale cu abilitati de inhibare a organismelor fungice care cauzeaza deteriorarea silozului.
Silozul este produsul fermentat acid obtinut in urma fermentatiei anaerobe a furajului, scopul fiind conservarea recoltelor verii pentru iarna.
Compozitia silozului depinde de recolta insilozata, dar cel mai important factor controlabil care determina calitatea insilozarii este continutul de apa. In general, in mod indirect ne referim la substanta uscata (SU), care este definita ca suma totala a altor constituenti (incluzand compusii organici volatili) - dupa uscare continutul in substanta uscata va fi in jur de 15-40 %. 
Substanta uscata este parametrul cel mai frecvent mentionat cand se discuta calitatea insilozarii. Ea influenteaza direct microflora, selectata din acele organisme cele mai capabile sa supravietuiasca in conditii de mediu umede sau uscate, si indirect, pentru ca furajul uscat va contine un concentrat superior de zahar si alti compusi solubili. Este afectata de asemenea cresterea produsului efluent (efluentul este lichidul rezultat in urma descompunerii furajului si , in cele mai multe cazuri, excesului de efluent ii este permis sa se scurga afara din siloz. Acest efluent cu un pH scazut si o concentratie mare de compusi organici este un potential pericol pentru mediul inconjurator.
Substanta uscata este initial obtinuta printr-o tehnica de uscare dupa ce recoltarea este facuta, dar inainte de insilozare. Recolta este lasata pentru o perioada de timp pe camp sa se usuce si gradul de uscare este controlat de catre lungimea acestei perioade (de obicei o zi sau doua). 
Rata la care se realizeaza uscarea depinde de conditiile meteorologice si de asemenea de tipul de recolta care se usuca. Charmley si Veira (1991) au uscat lucerna timp de 24h, iar continutul de substanta uscata a fost crescut de la 17% la 28%. 
In contrast, Rooke si colab. (1985) au descoperit ca substanta uscata din ierburile utilizate ca furaj (Lolium sp.), care prin comparatie este o recolta mai rezistenta a crescut de la 17% la doar 23% dupa 48h de uscare. Substanta uscata creste odata cu varsta recoltei de pe camp, atunci cand recoltarea se face mai tarziu, produsele tind sa fie mai uscate. Procentul de substanta uscata la insilozare consta in carbohidrati solubili si insolubili, compusi proteici si compusi azotati solubili si cenusa (compusi minerali ramasi in urma arderii complete) toate in proportii variabile. 
Problemele intalnite in cercetarea insilozarii constau in faptul ca materialul supus studiului variaza de la sezon la sezon si de la o locatie la alta. 
Unele dintre aceste variatii pot fi atribuite efectelor de operare sau mecanismelor specifice de recoltare si insilozare a recoltei, dar in mare parte se datoreaza factorilor care nu pot fi controlati precum conditiile meteo, conditiile solului si microflora existenta. 
Substanta uscata si continutul proteic raman in mare masura neschimbate prin insilozare, dar carbohidratii solubili in apa (WSC) se degradeaza. 
Degradarea poate fi atribuita actiunii microorganismelor, cu pierdere de WSC fie prin conversia in acizi organici, fie prin oxidarea totala a acestora.
Capitolul 2
Consideratii generale privind problematica insilozarii biomasei vegetale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studii Biotehnologice Privind Obtinerea unui Inoculant pe Baza de Lactobacillus Acidophilus pentru Silozuri de Coceni de Porumb.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!