Studiu asupra Acizilor Chimici Prezenti in Atmosfera pe Baza PH-ului Apelor Pluviale

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 4
CAPITOLUL I
ATMOSFERA 6
I. Compozitia si structura atmosferei 6
I.1. Istoricul atmosferei 7
I.2. Structura atmosferei 8
I.3. Echilibrul atmosferic 11
I.4. Poluarea aerului 12
I.4.1 Sursele de poluare 13
I.4.4. Poluarea industriala 17
I.4.5. Poluarea prin mijloacele de transport 22
I.5. Dispersia poluantilor in atmosfera 24
I.6. Efectele poluarii 26
CAPITOLUL II
CONSECINTELE MAJORE ALE POLUARII AERULUI 31
II.1. Efectul de sera si incalzirea globala 31
II.1.1. Schimbarile climatice ale trecutului 31
II.1.2. Date cronologice despre efectul de sera 33
II.1.3. Protocolul de la Kyoto 38
II.2. Circuitul carbonului 39
II.3. Echilibrul atmosfera - hidrosfera 41
II.4. Efectele incalzirii globale 42
II.5. Disparitia stratului de ozon 45
II.6. Ploaia acida 47
CAPITOLUL III
CERCETAREA SI MONITORIZAREA PLOII ACIDE 48
III.1 . Formarea ploii acide 48
III.2. Efectele ploii acide 49
CONCLUZII 56
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Poluarea mediului a devenit una din cele mai dezbatute probleme ale contemporaneitatii si una de prim ordin pentru conducerea societatii. 
Poluarea industriala cu substante toxice creaza premisa trecerii acestor substante in apele subterane sau de suprafata, ca si in culturile vegetale , cu influente deosebite asupra sanatatii oamenilor si animalelor. Activitatile industriale polueaza solul in primul rand prin depozitare inadecvata a deseurilor solide rezultate din procesele productive specifice industriei, apoi indirect, cum este cazul depunerilor acide si in al doilea rand prin lucrarile de exploatare a resurselor de materii prime necesare industriei . Cresteri ale nivelurilor poluantilor atmosferici determina indirect , prin precipitare, poluarea solului si un efect cumulat la nivelul acestuia. 
In sens foarte larg, poluarea este inteleasa ca fenomenul de aparitie al unor factori perturbatori ai mediului care conduc la producerea unor dezechilibre ecologice. Poluarea este procesul de alterare a mediilor de viata biotice si abiotice, precum si a bunurilor create de om, cauzat de fenomene naturale , dar mai ales de functionarea sistemelor create de om . 
Pe masura ce omul a inteles ca este parte din natura si ca resursele Terrei sunt limitate, dar mai ales ca aceasta planeta functioneaza ca un sistem si ca dereglarile produse intr-un compartiment se transmit in intreg circuitul, a crescut interesul si preocuparea pentru protectia mediului inconjurator la toate nivelurile societatii umane. 
Incepand din anii '70, au aparut primele semnale, tot mai vizibile, ale dereglarilor aparute la nivel global: subtierea stratului de ozon, modificarile climatice, ploile acide, poluarea apelor, a aerului si a solului. 
In acest context, pregatirea de specialisti cu inalta calificare in domeniul Protectiei calitatii mediului este esentiala in vederea identificarii, intelegerii si gestionarii sustenabile a problemelor de mediu cu care ne confruntam.
Lucrarea de fata doreste sa faca o analiza asupra agentilor chimici din atmosfera, sa evidentieze substantele din componenta acesteia, si sa traga un semnal de alarma asupra formarii ploilor acide si a poluarii , tot mai greu de controlat , a mediului inconjurator. 
CAPITOLUL I
ATMOSFERA
I. Compozitia si structura atmosferei
Compozitia atmosferei este un amestec de circa 10 gaze dintre care componentele principale, dupa volum, sunt azotul (78%), oxigenul (21%) si argonul (0,93%), gaze care controleaza temperatura si compozitia chimica a atmosferei. Exista de asemenea cantitati mici din alte gaze: dioxid de carbon, neon, heliu, metan, kripton, xenon, ozon, hidrogen, radon, la acestea adaugandu-se proportii variabile de vapori de apa (in medie 0,2 - 3%).


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu asupra Acizilor Chimici Prezenti in Atmosfera pe Baza PH-ului Apelor Pluviale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!