Studiu de Caz Privind Contabilitatea Stocurilor la SC Adriana Bolgiu SNC

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 5
Capitolul 1. Aspecte generale privind stocurile 6
1.1 Definirea si clasificarea stocurilor 6
1.2 Importanta contabilitatii stocurilor si a productiei in curs de executie 9
1.3 Metode de evaluare a stocurilor 11
1.4 Documentele utilizate pentru evidenta stocurilor 16
Capitolul 2. Analiza stocurilor la SC ADRIANA BOLGIU SNC 20
2.1 Prezentarea generala a SC ADRIANA BOLGIU SNC si descrierea gamei de produse 20
2.2 Studiu de caz la SC ADRIANA BOLGIU SNC 24
2.3 Analiza stocurilor de materii prime si materiale si calculul indicatorilor 31
2.4 Tabloul soldurilor de gestiune 39
Concluzii si propuneri 45
Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Produs al unei activitati practice si teoretice indelungate, contabilitatea s-a afirmat ca sistem de cunoastere si gestiune a resurselor si rezultatelor pe entitati. Ea a aparut din nevoia de a raspunde in plan informational si decizional la problema gestiunii valorilor economice separate pe entitati distincte.
Din structura tipurilor de entitati contabile, intreprinderea reprezinta sfera de actiune in limitele careia contabilitatea (ca instrument informational si de gestiune) capata forma completa de reprezentare si control asupra constituirii si utilizarii resurselor. La acest nivel organizatoric se realizeaza in forma cea mai deplina activitatea de productie a bunurilor, de prestare a serviciilor, de circulatie a marfurilor, a titlurilor de valoare si a instrumentelor de plata.
Contabilitatea analitica a stocurilor este obiectul contabilitatii de gestiune in care stocurile trebuie evidentiate potrivit criteriului fizic pe gestiuni si in cadrul acestora pe sortimente potrivit normelor elaborate de fiecare intreprindere. 
Aceasta lucrare numita Studiu de caz privind Contabilitatea stocurilor la SC ADRIANA BOLGIU SNC este alcatuita din doua capitole, unul in care se prezinta notiunile teoretice privind contabilitatea stocurilor si celalalt capitol in care s-a realizat studiul de caz la SC ADRIANA BOLGIU SNC - parte practica.
Primul capitol numit Aspecte generale privind stocurile este impartit in patru subcapitole. In acest capitol sunt definite si clasificate stocurile in functie de mai multe criterii, este prezentata importanta contabilitatii stocurilor si a productiei in curs de executie, sunt prezentate metodele de evaluare a stocurilor (evaluarea stocurilor la intrarea in patrimoniu, evaluarea stocurilor cu ocazia inventarierii, evaluarea stocurilor la intocmirea bilantului contabil si evaluarea stocurilor la iesirea din patrimoniu - CMP, FIFO, LIFO, metoda costului standard si metoda pretului cu amanuntul) si sunt descrise documentele utilizate pentru evidenta stocurilor.
Al doilea capitol numit Analiza stocurilor la SC ADRIANA BOLGIU SNC este si el alcatuit tot din patru subcapitole. Acest capitol contine prezentarea generala a SC ADRIANA BOLGIU SNC si descrierea gamei de produse, studiul de caz privind stocurile la SC ADRIANA BOLGIU SNC, analiza stocurile de materii prime si materiale (viteza de rotatie a stocurilor s.a.), prezentarea, calculul si interpretarea indicatorilor de structura (rata activelor circulante, rata stocurilor) si de lichiditate (indicatorul lichiditatii generale, indicatorul lichiditatii imediate si indicatorul lichiditatii la vedere) si prezentarea si interpretarea tablourile soldurilor intermediare de gestiune pe trei ani.
Capitolul 1. Aspecte generale privind stocurile
1.1 Definirea si clasificarea stocurilor
Stocurile si productia in curs de executie cuprind acele bunuri si servicii destinate a fi utilizate in procesul de productie, a fi vandute, precum si produsele rezultate din prelucrare si productia in curs de executie.
Spre deosebire de imobilizari, stocurile si productia in curs de executie se consuma, de regula, la prima lor utilizare, in procesul de productie, schimbandu-si forma pe masura ce parcurg fazele procesului tehnologic 
Stocurile, sub aspectul gestionarii, se pot grupa in stocuri si productia in curs de executie, ambele fiind considerate active circulante materiale. Comisia Internationala a Standardelor Contabile (I.A.S.C.), in norma de contabilitate IAS 2 ,,Stocurile" aplicata incepand cu 01.01.1976 si revizuita in anul 1993 defineste stocurile ca fiind un element de activ, iar costul de achizitie al acestora cuprinde pretul de cumparare, taxele vamale si alte taxe nerecuperabile, cheltuielile de transport-aprovizionare. Stocurile pot fi:
- Bunuri achizitionate in scopul revanzarii ( marfa cumparata de un comerciant cu amanuntul si destinata revanzarii ) sau orice alta achizitie avand acest scop; 
- Bunuri finite sau in curs de executie fabricate de intreprindere;
- Materii prime, materiale, utilitati ce urmeaza a fi folosite in procesul de productie;
- Costul serviciului pentru care intreprinderea nu a recunoscut inca venitul aferent, in cazul prestarilor de servicii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz Privind Contabilitatea Stocurilor la SC Adriana Bolgiu SNC.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!