Studiu de Caz privind Modul de Functionare a Hotelului Continental

Cuprins licenta Cum descarc?

CAP. I Prezentarea firmei de turism.pag.3
CAP.II Modelul de organizare si conducere al firmelor de turism.pag.10
CAP. III Descrierea principalelor operatiuni tehnice si a circuitului documentelor din interiorul firmei de turism.pag.14
CAP.IV Descrierea principalelor strategii de comercializare a produselor turistice si modalitati de promovare.pag.16
CAP.V Operatiunile si instrumentele de plata utilizate de firma turistica.pag.19


Extras din licenta Cum descarc?

Cap I. PREZENTAREA FIRMEI DE TURISM:
Motto-ul hotelului: ,, Mai mult decat profesie.Pasiune".
Scurt istoric: 
Unitatea a fost infiintata la data de 25 septembrie 1990 fiind continuatoarea activitatii unui nume de traditie in turismul romanesc O.N.T. "CARPATI", fapt ce a facut ca firma sa fie posesoarea unei piete bine structurate in urma activitatii de dinainte de decembrie 1989, cand era limitat numarul participantilor la piata globala a serviciilor din domeniul turismului romanesc. Dupa 1990 societatea a devenit doar unul dintre participantii la jocul pietei, numarul acestora fluctuand in functie de puterea economica a fiecaruia si capacitatea de adaptare la cerintele pietei.
CONTINENTAL DROBETA TURNU SEVERIN
Drobeta Turnu Severin, resedinta judetului Mehedinti se afla in extrema vestica a Olteniei pe malul stang al Dunarii, la iesirea fluviului din defileu, pe DE 70, la 353 Km de Bucuresti, 210 km de Timisoara si la 113 km de Craiova. Asezat la intersectia cailor de comunicatie europene, Severinul s-a aflat in permanent contact cu diferite culturi si civilizatii care i-au influentat dezvoltarea.
a) Amplasamentul
Hotelul Continental de trei stele din Drobeta Turnu Severin este situate in centru, in apropierea portului turistic, langa defileul Dunarii. 
Continentalul din Drobeta Turnu Severin este situat la mai putin de 500 m de Consiliul Judetean si de Primarie, adica aproximativ 7 minute de mers pe jos.
Mergand in aceeasi directie inca 100 m intalniti centrul comercial Decebal, un mini -mall pentru Drobeta Turnu Severin. Asadar in 10 minute de mers pe jos puteti vizita centrul comercial Decebal.
Orasul Drobeta Turnu Severin este marcat de o istorie de aproape 2000 de ani, marturie in acest sens stand ruinele Castrului Roman Drobeta, precum si vestigiile podului lui Traian. Daca doriti sa vizitati aceste insemne ale vietii dacice precum si muzeul << Portile de Fier >>, puteti face acest lucru in 30 minute de mers pe jos de la Hotel Continental, deplasandu-va aproximativ 1,5 Km la E de hotel.
Daca doriti sa dansati si sa va distrati, nu trebuie decat sa parcurgeti 1 Km pana la Club 68 care va ofera o seara minunata de discoteca la numai 20 de minute de mers pe jos de la hotel.
Mergind catre Timisoara, aproximativ 10 km, chiar pe malul Dunarii se afla o alta perla a Lantului Hotelier Continental, Motelul Continental Portile de Fier. Acesta este wsituat la baza uriasului baraj-pod Portile de Fier , care leaga Carpatii de Balcani. Aici este totodata si punct de frontiera ce delimiteaza granita cu Iugoslavia.
b) Parcarea si serviciile aferente
Asa cum se spune ca ochii sunt oglinda sufletului, parcarea unui hotel este primul spatiu al hotelului, inaine de receptie, in care clientul patrunde. 
Parcarea Hotelului Continental din Drobeta Turnu Severin are aproximativ 30 de locuri. Pentru clientii nostrii siguranta autovehiculului cu care circula este foarte importanta si de aceea parcare noastra este permanent pazita. Acest serviciu este prestat de unitatea Continental din Drobeta Turnu Severin, in schimbul sumei de 3 RON / zi.
c) Receptia si seviciile aferente
Dupa ce si-a parcat masina, clientul patrunde in holul mare si luminos al Hotelului Continental din Drobeta Turnu Severin. Aici este intampinat de unul dintre curieri, care ii deschide usa, il saluta respectuos si-l ajuta cu bagajul. Iata-l acum pe clientul nostru in fata desk-ului receptiei unde receptionerul de serviciu ii zambeste, il saluta si-l intreaba cu ce-l poate ajuta. Clientul nostru are o rezervare facuta, dar nu mai fusese niciodata in hotelul nostru din Drobeta Turnu Severin. Atunci receptionerul de serviciu ii cere sa completeze o fisa cu datele personale si il intreaba pe client daca doreste o camera cu vedere la Dunare sau catre oras. Dupa ce primeste cheia de la unul din apartamentele hotelului ( 115 ), ce-i ofera o minunata priveliste catre Dunare, clientul nostru insotit de curierul care-i duce bagajul se indreapta catre camera. 
Dupa aproximativ 20 de minute acelasi client coboara din camera, se indreapta catre receptie, pune cheia pe desk, cere receptionerului un pachet de tigari ( vanzare de produse - shop), si - l roaga sa - i faca o comanda pentru un taxi. In asteptarea taxi - ului poarta o discutie cu receptionerul la finalul careia il roaga sa-l trezeasca a doua zi de dimineata, la ora 6 :30. Receptionerul isi noteza solicitarea clientului ( wake-up call ), care isi ia la revedere si pleaca.
Holul receptiei este prevazut cu fotolii confortabile si masute, unde puteti astepta pe cineva sau servi o cafea in timp ce discutati cu un partener de afaceri.
Business - corner-ul este prevazut cu un calculator la care va puteti conecta rapid la internet.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz privind Modul de Functionare a Hotelului Continental.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!