Studiu privind Beneficiile Angajatilor la SC Alabastru Serv SRL Ploiesti

Cuprins licenta Cum descarc?

Cuprins
INTRODUCERE 3
CAPITOLUL 1 6
ASPECTE TEORETICE PRIVIND DATORIILE SI CREANTELE LEGATE DE PERSONAL, ASIGURARI SOCIALE SI PROTECTIE SOCIALA 6
1.1 Salarizarea fortei de munca 6
1.1.1 Tipuri de salariu stocurilor 6
1.1.2 Modalitati de salarizare 7
1.2 Codul muncii - cadrul legal privind cheltuielie de personal 8
1.3 Structuri privind datoriile legate de personal, asigurari sociale si protectie sociala. 16
1.4 Structuri privind creantele legate de personal, asigurari sociale si protectie sociala 31
1.5 Evaluarea costurilor resurselor umane 32
1.6 Documente folosite in cadrul contabilitatii salariilor 34
CAPITOLUL 2 37
PREZENTAREA S.C. ,,ALABASTRU SERV,, SRL 37
2.1 Scurt istoric asupra societatii ,, ALABASTRU SERV" SRL 37
2.1.1 Obiectul de activitate 37
2.1.2 Capitalul social si partile sociale 37
2.1.3 Conducerea si administrarea societatii 37
2.1.4 Activitatea societatii 38
2.2 Structura organizationala si functionala 38
2.3 Privire analitica asupra societatii 44
2.3.1 Analiza structurii activului 45
2.3.2 Analiza structurii surselor de finantare 46
2.3.3 Analiza lichiditatii si solvabilitatii intreprinderii 47
2.3.4 Rentabilitatea intreprinderii stabilita cu ajutorul ratelor de rentabilitate 49
CAPITOLUL 3 53
CONTABILITATEA BENEFICIILOR ANGAJATILOR LA S.C. "ALABASTRU SERV" SRL PLOIESTI 53
3.1 Contabilizarea salariilor la S.C. "ALABASTRU SERV" S.R.L. Ploiesti 53
3.2 Operatiuni privind relatiile cu personalul la S.C."ALABASTRU SERV" S.R.L. Ploiesti 57
3.2.1 Contabilitatea creantelor legate de personal 57
3.3 Importanta informatizarii in desfasurarea activitatii la S.C. "ALABASTRU SERV" SRL Ploiesti 68
CAPITOLUL 4 76
VALORIFICAREA INFORMATIILOR CONTABILE PRIVIND SALARIILE 76
4.1 Analiza cheltuielilor cu personalul 76
4.1.1 Analiza situatiei generale a cheltuielilor cu personalul 76
4.1.2 Analiza eficientei cheltuielilor cu personalul 83
4.1.2.1 Modelele multiplicative 84
4.1.3 Analiza factoriala a fondului de salarii 86
4.1.4 Analiza corelatiei dintre dinamica productivitatii muncii si dinamica salariului mediu 92
CONCLUZII 97
BIBLIOGRAFIE 100


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Originea contabilitatii trebuie cautata in trecutul indepartat al omenirii, cele mai vechi insemnari contabile fiind descoperite la babilonieni, care inregistrau pe tablite de lut ars informatii cu privire la alimente, materiale sau metale pretioase. 
Ulterior, contabilitatea a fost adoptata si dezvoltata de egipteni, care au organizat un adevarat serviciu specializat de scribi care tineau evidenta ofrandelor aduse templelor, precum si a stocurilor de aur si metale pretioase destinate, in special, faraonilor si claselor favorizate.
Mai tarziu, grecii, buni negustori, care efectuau numeroase schimburi comerciale cu egiptenii, au imprumutat tehnica contabila. Ca urmare tehnica contabilitatii a fost preluata de la un popor la altul si continuu imbogatita, ceea ce a dus la dezvoltarea acesteia si, in mod natural, la aparitia unor persoane specializate si calificate care sa o utilizeze. in Roma antica se foloseau registre si jurnale de contabilitate, ceea ce demonstreaza volumul fara precedent al schimbarilor si al economiei, in general. La romani, intalnim registrul "Jurnal", unde se inregistrau zilnic intrarile si iesirile de bunuri, care din acest registru erau preluate intr-un altul denumit "Codex accepti et expresivi" sau "Codex rationum", in mod sistematic, deschizandu-se partizi pentru fiecare persoana, analoage "Cartii mari" de mai tarziu. Un alt registru era "Liber patrimonium", in care se trecea situatia amanuntita a averii particulare sau "Calendarium", folosit pentru averea publica, corespunzator inventarului folosit mai tarziu in lucrarile de evidenta.
Cei care au avut un merit deosebit in evolutia contabilitatii au fost contabilii italieni, care au dezvoltat la un nivel fara precedent arta contabilitatii, atat sub forma registrelor contabile, cat si sub forma tehnicilor folosite. Astfel, cu ajutorul a doua registre speciale, s-au separat operatiunile economice din memorial in operatii cu privire la creante si datorii. Mai tarziu, se conturaza registrul "Cartea -mare" sau "Maestrul", in care se deschid partizi (conturi), cu ajutorul carora se realizeaza gruparea pe persoane a operatiilor de credit cuprinse in jurnal. Toate aceste registre au stat la baza crearii unui sistem de contabilitate, numit contabilitatea in partida simpla, bazat pe principiul inregistrarii operatiilor intru-un singur cont.
Contabilitatea in partida dubla a fost prezentata pentru prima data de ilustrul specialist Luca Pacioli, o data cu prima sa lucrare tiparita, care a constituit punctul de plecare in teoria contabilitatii. Ca profesor de matematica la Venetia, Luca Pacioli publica monumentala sa lucrare Suma de PAritmetica, Geometria, Proportioni e Proportinalita, unde problemele de contabilitate sunt tratate in Partea I, Distinctio II, Tratatul IX, sub denumirea "Tractatus de computis et scripturis". El prezinta principiile partidei duble, precum si regulile de inregistrare, avand la baza ecuatia fundamentala dintre avere si capital. Conform lucrarii sale, obiectul contabilitatii il constituie " tot ceea ce, dupa parerea negustorului, ii apartine pe lume, precum si toate afacerile mari si marunte in ordinea in care au avut loc".
Contabilitatea ca stiinta are drept obiect de studiu - patrimoniu - si o metoda proprie de cercetare. Prin contabilitate se realizeaza cunoasterea in expresie baneasca atat a structurii averii investitorului, cat si utilizarea acesteia. Pentru realizarea obiectului sau de studiu, metoda contabilitatii exprima caile prin care se infaptuiesc: evidenta, calculul, analiza si controlul starii, precum si miscarea patrimoniala.
Contabilitatea, ca instrument principal de cunoastere, gestiune si control al patrimoniului si a rezultatelor obtinute, trebuie sa asigure inregistrarea cronologica si sistematica, prelucrarea si pastrarea informatiilor cu privire la situatia patrimoniala si rezultatele obtinute, atat pentru necesitati proprii ale agentului economic, cat si in relatiile acestora cu asociatii, actionarii, clientii, furnizorii, bancile, organele fiscale, precum si alte persoane fizice si juridice.
Astfel, contabilitatea reprezinta principala sursa de informatii la nivelul intreprinderii, iar managerii au un rol dublu, pe de o parte, de utilizatori ai informatiei contabile, iar pe de alta parte, de decidenti cu privire la informatiile ce se cuvin a fi publicate pentru celelalte categorii de utilizatori.
Un loc important in activitatea oricarei intreprinderi il ocupa munca si rezultatele ei, pentru ca numai folosirea rationala a surselor de munca, sporirea productivitatii muncii este una din conditiile necesare pentru efectuarea procesului reproductiei sociale .
Munca este temelia oricarei activitati, de aceea este foarte importanta evidenta muncii, a rezultatelor ei precum si asigurarea retribuirii lucratorilor dupa cantitatea si calitatea muncii depuse . Deaceea, orice intreprindere, pentru a-si desfasura activitatea cu succes, are nevoie de un personal calificat . Pentru atragerea unui astfel de personal, sefii intreprinderii trebuie sa prezinte o motivatie. Motivatia de obicei se materializeaza intr-un salariu care va satisface atat cerintele lucratorului cat si cele ale conducerii intreprinderii.
Salariul, reprezinta expresia baneasca a fortei de munca.
Din punct de vedere fiscal, sensul si continutul notiunii de salariu trebuie privit atat din punct de vedere al celui care al acorda (al angajatorului, care este platitorul de salarii), cat si din punct de vedere al celui care al primeste (al salariatului, care este beneficiarul veniturilor din salarii). 
Lucrarea de fata prezinta cadrul legal al cheltuielilor cu personalul si principalele operatii contabile ce rezulta din acestea precum si analiza acestor cheltuieli.
Primul capitol este intitulat ,, Aspecte teoretice privind datoriile si creantele legate de personal " si cuprinde reglementari din Codul Muncii cu privire la raporturile individuale si colective de munca, un studiu legislativ asupra contributiilor suportate de intreprindere pentru plata salariilor precum si asupra retinerilor din salarii suportate de angajati.
Capitolul al doilea se intituleaza ,,Activitatea desfasurata de S.C. ,,ALABASTRU SERV,, S.R.L localitatea PLOIESTI, judetul PRAHOVA". Acest capitol prezinta informatii cu privire la obiectul de activitate al societatii, capitalul social, conducerea societatii, activitatea desfasurata, structura organizationala si o scurta analiza a evolutiei societatii din punct de vedere economic si financiar.
Cel de-al treilea capitol se intituleaza ,,Contabilitatea beneficiilor angajatilor la S.C. ,,ALABASTRU SERV,, SRL, localitatea PLOIESTI, judetul PRAHOVA " si prezinta un studiu de caz privind contabilizarea decontarilor cu personalul, cu bugetele de asigurari sociale si protectia sociala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu privind Beneficiile Angajatilor la SC Alabastru Serv SRL Ploiesti.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!