Studiu Privind Biodeteriorarea Produselor Industriale

Cuprins licență Cum descarc?

CAPITOLUL 1. NOTIUNI GENERALE DESPRE BIODETERIORARE 2
1.1.Definitie biodeteriorare 2
1.2. Clasificarea produselor industriale 2
1.3.Ciclul de viaţă al produsului 8
CAPITOLUL 2.ASPECTE ECOLOGICE ALE ORGANISMELOR IMPLICATE IN BIODETERIORARE 13
2.1.Biologia speciilor 13
2.2.Regnul Monera(Procariota) 14
2.3. Regnul Protista 15
2.4.Regnul Fungi 15
2.5.Regnul Plantae 17
2.6.Regnul animalia 20
CAPITOLUL3. GRADUL DE BIODEGRADARE A PRODUSELOR INDUSTRIALE 22
3.1.Degradarea lemnului sub actiunea factorilor biotici 22
3.2. Deteriorarea colectiiilor din biblioteci si arhive 26
CAPITOLUL 4. STUDIU DE CAZ-HARTIA 37
4.1. Scurt istoric al apariţiei şi răspândirii hârtiei in lume 37
4.2.Fabricarea hârtiei 39
4.3.Caracteristicile produselor papetare 41
4.4.Hârtii speciale 45
BIBLIOGRAFIE 47
ANEXE 48


Extras din licență Cum descarc?

CAPITOLUL 1. NOTIUNI GENERALE DESPRE BIODETERIORARE
1.1.Definitie biodeteriorare
Biodeteriorarea este fenomenul prin care o substanta se descompune natural cu ajutorul unor microorganisme, din descompunerea acesteia rezultand alte substante inofensive.
În contrast cu factorii poluanti din apa care necesita o tratare speciala pentru a fi eliminati, exista insa si substante, numite biodegradabile, care nu polueaza mediul. Un produs este numit biodegradabil atunci cand se transforma, se descompune si se elimina in mod natural. Resturile de mancare, hartia si materialele de origina vegetale sau animala, cum sunt bumbacul si lana, sunt biodegradabile; unele produse de curatat sunt de asemenea biodegradabile. In schimb numeroase materiale plastice nu sunt.rezistente la uzura, la rupere si la actiunea factorilor chimici, ele formeaza depozite dupa urare. Pentru aceste materiale artificiale, chimisti au inventa metode de reciclare (reciclarea este transformarea deseurilor in produse noi). Unele materiale plastice sunt rupte si folosite apoi la fabricare aglomeratelor, a materialelor de constructii sau pentru asfaltarea drumurilor. Altele, care nu degaja gaze nocive, sunt arse si folosite la incalzitul urban. Cu toate astea se incearca realizarea materialelor plastice biodegradabile, care sa se descompuna tot ata de natural ca hartia si lemnul. 
1.2. Clasificarea produselor industriale
Se întelege prin produs industrial orice poate fi oferit pietei industriale spre atentie, achizitie, folosinta sau consum si care poate satisface o cerinta, dorinta sau o nevoie.
Conceptul de produs industrial include obiecte fizice, servicii, locuri, organizatii, idei etc. (un motor, întretinerea unui utilaj, o fabrica, consultanta etc.).
Articol industrial (product item) – o unitate distincta care se poate identifica si/sau separa prin forma, dimensiuni, aparenta, pret, etc.
Produsele industriale se pot clasifica: 
a) dupa destinatie în:
1. Materii prime 
2. Semifabricate 
3. Componente
4. Consumabile
5. Echipamente auxiliare – echipament usor
6. Instalatii – echipament greu
1. Materii prime
În categoria materiilor prime sunt incluse toate produsele industriei extractive, vândute clientilor ca atare sau cu alterari nesemnificative. Exemple sunt: carbunele, minereul de fier, bauxita, titeiul, pestele si alte produse marine, lemnul, cerealele, minereurile de cupru, zinc si plumb, precum si alte 525m127f produse de acest fel. Uneori, aceste produse sunt comercializate catre utilizatori sau ca produse OEM. Un exemplu de materie prima comercializata catre utilizator este carbunele cumparat de catre un producator, pentru încalzire, pe când somonul poate fi achizitionat de un prelucrator din industria alimentara ca produs OEM.
2. Semifabricate
Categoria semifabricatelor include produse industriale prelucrate care nu pot fi considerate parti componente. Exemple tipice de semifabricate sunt laminatele de metal, chimicalele, sticla, tabla metalica, materialele plastice, pielea, asfaltul si alte produse asemanatoare. În multe cazuri, semifabricatele sunt comercializate catre clienti OEM, dar aceasta nu este o regula. Un producator de otel care achizitioneaza cocs poate fi considerat mai degraba ca un client utilizator, decât un client OEM. În plus, semifabricatele pot fi vândute distribuitorilor, care, la rândul lor, le revând catre clienti OEM sau catre clienti utilizatori. Un exemplu pentru aceasta ultima situatie îl reprezinta întreprinderile de prelucrare a metalelor, care cumpara semifabricate din otel pentru a le prelucra în conformitate cu specificatiile clientilor.
3. Componente
Categoria partilor componente include toate produsele achizitionate si incluse în produsul final al unui client organizational. Exemple de astfel de produse sunt: motoarele, suruburile si piulitele, componentele electrice si electronice. Atunci când sunt vândute clientilor organizationali, pentru a fi folosite în productie, partile componente sunt tratate ca produse OEM. Astfel de produse sunt vândute, de asemenea, si distribuitorilor, care le revând altor distribuitori sau clienti OEM. În astfel de cazuri, managerul de marketing industrial poate sa nu le considere produse OEM. În momente diferite, partile componente se vând în scopul înlocuirii, pe piata asa numita a post-vânzarii (întretinere, garantie, reparatii). Un producator de motoare electrice pentru masini de spalat îsi vinde aceste produse atât pentru producatorii de masini de spalat, ca produse OEM, cât si pe piata post-vânzarilor, pentru clientii care se ocupa cu întretinerea si reparatia acestora pentru hoteluri, spalatorii, etc.


Fisiere în arhivă (1):

  • Studiu Privind Biodeteriorarea Produselor Industriale.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!