Studiu Privind Biodeteriorarea Produselor Industriale

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1. NOTIUNI GENERALE DESPRE BIODETERIORARE 2
1.1.Definitie biodeteriorare 2
1.2. Clasificarea produselor industriale 2
1.3.Ciclul de viata al produsului 8
CAPITOLUL 2.ASPECTE ECOLOGICE ALE ORGANISMELOR IMPLICATE IN BIODETERIORARE 13
2.1.Biologia speciilor 13
2.2.Regnul Monera(Procariota) 14
2.3. Regnul Protista 15
2.4.Regnul Fungi 15
2.5.Regnul Plantae 17
2.6.Regnul animalia 20
CAPITOLUL3. GRADUL DE BIODEGRADARE A PRODUSELOR INDUSTRIALE 22
3.1.Degradarea lemnului sub actiunea factorilor biotici 22
3.2. Deteriorarea colectiiilor din biblioteci si arhive 26
CAPITOLUL 4. STUDIU DE CAZ-HARTIA 37
4.1. Scurt istoric al aparitiei si raspandirii hartiei in lume 37
4.2.Fabricarea hartiei 39
4.3.Caracteristicile produselor papetare 41
4.4.Hartii speciale 45
BIBLIOGRAFIE 47
ANEXE 48


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1. NOTIUNI GENERALE DESPRE BIODETERIORARE
1.1.Definitie biodeteriorare
Biodeteriorarea este fenomenul prin care o substanta se descompune natural cu ajutorul unor microorganisme, din descompunerea acesteia rezultand alte substante inofensive.
In contrast cu factorii poluanti din apa care necesita o tratare speciala pentru a fi eliminati, exista insa si substante, numite biodegradabile, care nu polueaza mediul. Un produs este numit biodegradabil atunci cand se transforma, se descompune si se elimina in mod natural. Resturile de mancare, hartia si materialele de origina vegetale sau animala, cum sunt bumbacul si lana, sunt biodegradabile; unele produse de curatat sunt de asemenea biodegradabile. In schimb numeroase materiale plastice nu sunt.rezistente la uzura, la rupere si la actiunea factorilor chimici, ele formeaza depozite dupa urare. Pentru aceste materiale artificiale, chimisti au inventa metode de reciclare (reciclarea este transformarea deseurilor in produse noi). Unele materiale plastice sunt rupte si folosite apoi la fabricare aglomeratelor, a materialelor de constructii sau pentru asfaltarea drumurilor. Altele, care nu degaja gaze nocive, sunt arse si folosite la incalzitul urban. Cu toate astea se incearca realizarea materialelor plastice biodegradabile, care sa se descompuna tot ata de natural ca hartia si lemnul. 
1.2. Clasificarea produselor industriale
Se intelege prin produs industrial orice poate fi oferit pietei industriale spre atentie, achizitie, folosinta sau consum si care poate satisface o cerinta, dorinta sau o nevoie.
Conceptul de produs industrial include obiecte fizice, servicii, locuri, organizatii, idei etc. (un motor, intretinerea unui utilaj, o fabrica, consultanta etc.).
Articol industrial (product item) - o unitate distincta care se poate identifica si/sau separa prin forma, dimensiuni, aparenta, pret, etc.
Produsele industriale se pot clasifica: 
a) dupa destinatie in:
1. Materii prime 
2. Semifabricate 
3. Componente
4. Consumabile
5. Echipamente auxiliare - echipament usor
6. Instalatii - echipament greu
1. Materii prime
In categoria materiilor prime sunt incluse toate produsele industriei extractive, vandute clientilor ca atare sau cu alterari nesemnificative. Exemple sunt: carbunele, minereul de fier, bauxita, titeiul, pestele si alte produse marine, lemnul, cerealele, minereurile de cupru, zinc si plumb, precum si alte 525m127f produse de acest fel. Uneori, aceste produse sunt comercializate catre utilizatori sau ca produse OEM. Un exemplu de materie prima comercializata catre utilizator este carbunele cumparat de catre un producator, pentru incalzire, pe cand somonul poate fi achizitionat de un prelucrator din industria alimentara ca produs OEM.
2. Semifabricate
Categoria semifabricatelor include produse industriale prelucrate care nu pot fi considerate parti componente. Exemple tipice de semifabricate sunt laminatele de metal, chimicalele, sticla, tabla metalica, materialele plastice, pielea, asfaltul si alte produse asemanatoare. In multe cazuri, semifabricatele sunt comercializate catre clienti OEM, dar aceasta nu este o regula. Un producator de otel care achizitioneaza cocs poate fi considerat mai degraba ca un client utilizator, decat un client OEM. In plus, semifabricatele pot fi vandute distribuitorilor, care, la randul lor, le revand catre clienti OEM sau catre clienti utilizatori. Un exemplu pentru aceasta ultima situatie il reprezinta intreprinderile de prelucrare a metalelor, care cumpara semifabricate din otel pentru a le prelucra in conformitate cu specificatiile clientilor.
3. Componente
Categoria partilor componente include toate produsele achizitionate si incluse in produsul final al unui client organizational. Exemple de astfel de produse sunt: motoarele, suruburile si piulitele, componentele electrice si electronice. Atunci cand sunt vandute clientilor organizationali, pentru a fi folosite in productie, partile componente sunt tratate ca produse OEM. Astfel de produse sunt vandute, de asemenea, si distribuitorilor, care le revand altor distribuitori sau clienti OEM. In astfel de cazuri, managerul de marketing industrial poate sa nu le considere produse OEM. In momente diferite, partile componente se vand in scopul inlocuirii, pe piata asa numita a post-vanzarii (intretinere, garantie, reparatii). Un producator de motoare electrice pentru masini de spalat isi vinde aceste produse atat pentru producatorii de masini de spalat, ca produse OEM, cat si pe piata post-vanzarilor, pentru clientii care se ocupa cu intretinerea si reparatia acestora pentru hoteluri, spalatorii, etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu Privind Biodeteriorarea Produselor Industriale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!