Studiu privind Calitatea Produselor si Serviciilor la Firma SC Fruct Import Export SRL

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Calitatea superioara a produselor sau serviciilor oferite de firme constituie criterii de baza pentru obtinerea satisfactiei clientilor si profitabilitatii firmelor. Un nivel ridicat de calitate va determina o satisfactie mai deplina a clientului, permitand deseori reducerea costurilor, cresterea profitabilitatii si asigurarea competitivitatii produselor si serviciilor pe piata. 
Calitatea unui produs reprezinta ansamblul de caracteristici ale produsului care ii confera acestuia capabilitatea de a satisface cerinte si dorinte ale clientilor. Pe baza acestei definitii, un produs va fi "de calitate" in masura in care ansamblul de caracteristici va satisface cerintele clientilor (sau ale consumatorilor, ale pietei); in alti termeni, satisfactia clientilor este o masura a calitatii produselor.
Calitatea unui serviciu reprezinta activitatile intreprinderilor din sfera serviciilor care se deosebesc in multe privinte de activitatile desfasurate in intreprinderile producatoare de produse materiale, de aceea si perceperea calitatii serviciilor este mai dificila.
Am ales ca subiect al lucrarii "Calitatea produselor si serviciilor la firma S.C. Fruct Import Export S.R.L." (Exotic Fruits ), deoarece consider ca aceasta tema este foarte importanta, este un domeniu foarte complex care ne influenteaza atat viata sociala cat si ce-a economica.
Lucrarea este structurata pe patru capitole. Primul capitol prezinta date despre firma S.C. Fruct Import Export S.R.L." (Exotic Fruits ) cum ar fi : Prezentarea generala a societatii, politica firmei, serviciile oferite, motivatia infiintarii depozitului cat si date generale despre standardele de calitate oferite de firma.
Cel de-al doilea capitol prezinta cadrul teoretic al lucrarii, vizand urmatoarele aspecte: conceptul de calitate ( in opinia unor specialisti), factorii de influenta ai calitatii, functiile calitatii, cat si documentele de prescriere si certificare ale calitatii produselor si serviciilor. In acest capitol mai ne sunt prezentate si metodele de verificare si control a calitatii produselor si serviciilor.
In cel de-al treilea capitol ne este prezentata caracterizarea merceologica a fructelor si produselor din fructe care cuprinde urmatoarele aspecte: rolul fructelor in alimentatia de zi cu zi a fiecaruia, grupele de fructe cat si compozitia chimica ale acestora, examenul organoleptic care ne prezinta caracteristicile de calitate pe care trebuie sa le indeplineasca fructele si produsele din fructe, cat si analiza fizico-chimica a acestora.
Ultimul capitol este dedicat studiului efectuat asupra clientilor firmei respectiv gradul de multumirea al acestora asupra calitati produselor si serviciilor oferte de firma. In prima parte ne este prezentata partea teoretica a cercetarii de marketing, urmata de cercetarea propriu-zisa si anume: scopul, obiectivele, ipotezele, variabilele cercetarii, iar rezultatul cercetarii.
CAPITOLUL I
PREZENTAREA FIRMEI
1.1. Prezentarea generala a societatii S.C. Fruct Import Export S.R.L.
Denumire: S.C. Fruct Import Export S.R.L.
Adresa: Str. Al. I.Cuza, nr.11, Alba Iulia, Judetul Alba 
Telefon: 0258819652 sau 0358101972, Fax: 0358/101971
E-mail: albaexotic@yahoo.com
Numar inregistrare ORC : J 01/362/2001
Cod fiscal: 14187015
Forma juridica - Societate cu raspundere limitata 
Durata de functionare: nelimitata 
Figura 1. Sediul Fruct Import Export SRL din Alba Iulia si parcul de masini
Societatea este cunoscuta sub denumirea de Exotic, nume care provine de la firma mama S.C. Exotic Fruits S.R.L., infiintata in 1999.
S.C. Fruct Import Export S.R.L. este o companie romaneasca, infiitata in anul 2001, al carei domenii principale de activitate sunt importul, distributia si comercializarea de legume, fructe si citrice.
1.1.1. Politica firmei. Conceptul de calitate
Legumele si fructele proaspete din import si comertul intracomunitar, conservele si produsele agroalimentare, din depozit asigura o singura descriere: calitate garantata. Firma garanteaza pentru calitatea produselor agroalimentare printr-o colaborare excelenta cu partenerii externi lucru care determina si o competitivitate ridicata pe piata interna. 
Experienta si echipa de profesionisti asigura servicii de calitate ceea ce ofera un sprijin real pentru toti colaboratorii.
In vederea asigurarii unei game cat mai variate de legume si fructe proaspete, colaboreaza cu producatori de pe piata interna, dar si externa. Tara de provenienta nu conteaza atat timp cat nu se face un compromis al calitatii, de aceea asiguram clientii ca la depozit gasesc cele mai proaspete legume si fructe.
Politica firmei urmareste satisfacerea urmatoarelor aspecte:
- Comunicare 
- Respect 
- Responsabilitate 
- Profesionalism 
Servicii oferite :
- import 
- export 
- comercializare
- transport
- distributie de legume, fructe si citrice. 
Conceptul de calitate pentru produsele agroalimentare este o notiune complexa, care poate fi analizata sub urmatoarele aspecte: agronomic, comercial, organoleptic, nutritional si sanitar. Se incerca realizarea unui echilibru intre cererea si oferta de produse agroalimentare pentru a asigura un raport pret-calitate optim. De asemenea la sediul firmei sunt eliminate produsele agroalimentare de o calitate nesatisfacatoare care au fost clasate de cumparatori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu privind Calitatea Produselor si Serviciilor la Firma SC Fruct Import Export SRL.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!