Studiu Privind Costurile Non-Calitatii

Cuprins licență Cum descarc?

1 INTRODUCERE 3
1.1 OBIECTIVELE LUCRĂRII 5
1.2 PREZENTAREA FIRMEI 7
2 ASPESTE TEORETICE PRIVIND COSTURILE NON – CALITĂŢII 9
3 STUDIU DE CAZ 35
4 CONCLUZII 53
ANEXE 55
BIBLIOGRAFIE 57


Extras din licență Cum descarc?

1 INTRODUCERE
CALITATE – COST – EFICIENŢĂ FINANCIARĂ, termeni care de o perioadă bună de timp frământă firmele dintre cele mai mici până în topul companiilor. Întâlnim diferite problme în conducerea organizaţiilor deoarece apar diferite neânţelegeri la nivelul compartimentelor de conducere din cauza eforturilor permanente de a-şi sporii eficienţa financiara într-un timp relativ scurt, abandonând parţial problema calităţii şi performanţei produselor sau serviciilor. Acest aspect din interiorul organizaţiilor a dus la creşterea costurilor suportate de client din cauza defectelor sau deteriorărilor neaşteptate, apărute după cumpărare ducând la diminuarea cifrei de afaceri, şi nu numai, a organizaţiei furnizoare.
Calitatea costă şi acest fapt nu poate fi negat. Dar la fel de clar este şi faptul că mai scumpă este non-calitatea. Măsurarea calităţii printr-un sistem specializat ar costa timp şi bani, ca şi studierea unui proces şi reproiectarea sa pentru a fi mai eficient. Ideea vehiculată conform căreia calitatea este mai scumpă se datorează nemăsurării preţului non-calităţii.
Pentru a întelege costul pe care îl are în mod real non-calitatea, vom începe prin a defini termenul de fabrică de erori. Această expresie se referă la mijloacele şi eforturile care se folosesc într-o organizaţie, dar care nu aduc nici o valoare adăugată activităţii acesteia şi care, în consecinţă, înseamna un cost. Unele dintre consecinţele provocate de această fabrică de erori sunt:
• dublarea unor procese;
• repetarea lucrărilor;
• corectarea erorilor;
• suportarea costurilor din reclamaţii la adresa lucrărilor şi serviciilor prost efectuate;
• înmagazinarea unor excedente ne-necesare.
Acestea sunt doar câteva exemple. Costul proastei calităţi în sectoarele administrative presupune între 20% si 35% din costurile totale din aceste departamente.
Această cifră este o estimare; ea poate varia în funcţie de sectorul organizaţiei şi chiar de la o organizaţie la alta în cadrul aceluiaşi sector. În anii ’60 si ’70, costul proastei calităţi se folosea în principal pentru a măsura costurile de fabricaţie.
Nu susţinem ideea conform căreia calitatea ar fi gratuită, ci faptul că, facând o comparaţie între costul pe care îl presupune aceasta şi costul proastei calităţi, este mai economic şi mai rentabil să muncim conform principiilor excelente.
Politica în domeniul calităţii, obiective şi orientări generale ale unei organizaţii (societăţi comerciale) în ceea ce priveşte calitatea sunt exprimate oficial prin manualul de management integrat (MMI), sistem de mangement al calităţii, prin care se controlează organizaţia, în ceeea ce priveşte calitatea.
Cel mai mare impediment în implementarea sistemelor de asigurare a calităţii este faptul că producatorii nu conştientizează avantajele ei economice.
1.1 OBIECTIVELE LUCRĂRII
Prin această lucrare doresc să conştientizez, atât producatorii produselor cât şi prestatorii de servicii, de importanţa managementului calităţii, de impactul lui asupra producţiei şi vânzării produselor, de evidenţierea nivelul ridicat al costurilor noncalităţii şi de posibilitatea determinarii lor.
Totodată am căutat sa contribui la o mai bună înţelegere a originii şi naturii costurilor calităţii şi non – calităţii, a relaţiei lor cu performanţa organizaţiei şi cu capacitatea sa de a pătrunde pe piaţă. 
Am schiţat o abrdare critică dar practică a dezvoltarii şi implementării unui program de reducere al costurilor non – calităţii, evidenţiind capacitatea acestui program de a îmbunătăţi marjele de operare şi nivelurile de calitate ale organizaţiei, precum şi de a determina intensificarea interesului şi orientării acesteia către soluţionarea problemelor interne cât şi externe.
Doresc în aceeaşi măsură să scot în relief faptul că specialiştii în probleme de calitate trebuie neaparat să ajungă să conlucreze cu eşalonul managerial superior al organizaţiei, cu care să comunice în limbajul comun al banilor.
Spre deosebire de celelalte aspecte ale managementului calităţii, abordările prezentate în această lucrare acţionează direct în sensul eficientizării organizaţiei într-un mod concret, constant şi consistent. 
În multe privinţe organizaţiile actuale ar trebui să înteleagă şi să accepte că există benefici ample, aduse de marea varietate a unor activităţi ascunse sub termenul de “calitate”.


Fisiere în arhivă (1):

  • Studiu Privind Costurile Non-Calitatii.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!