Studiu Privind Obtinerea unor Semiconserve din Peste La SC Tazz Trade SRL

Cuprins licenta Cum descarc?

Cap. I Situatia mondiala si nationala a productiei de peste1
1.1 Productia de peste pe plan mondial
1.2 Perspectivele mondiale ale productiei de peste
1.3 Productia de peste pe plan national
Cap. II.
2.1 Compozitia chimica
2.2 Importanta pestelui in alimentatia umana
2.3 Valoarea nealimentara a pestelui
Cap. III Tehnologia de obtinere si clasificarea semiconservelor din peste
3.1 Descrierea semiconservelor de peste in otet (marinate)
3.2 Obtinerea marinatelor de peste cu ceapa
3.3 Obtinerea rolmopsului
3.4 Obtinerea scrumbiilor marinate in sos picant
Cap. IV Descrierea unitatii S.C. TAZZ TRADE S.R.L
Cap. V Scopul lucrarii, material si metoda
5.1 Scopul lucrarii
5.2 Materialul utilizat
5.3 Metoda de lucru
Cap. VI Rezultate obtinute..
Cap. VII Aprecierea si asigurarea calitatii pestelui.
6.1 Aprecierea senzoriala a pestelui
6.2 Asigurarea calitatii pestelui
Concluzii
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

In alimentatia umana pestele detine o pondere insemnata, el asigurand 12  15 % din totalul proteinelor consumate. 
Carnea de peste prezinta calitati organoleptice deosebite si o inalta valoare nutritiva, conferita de continuturile ridicate de proteine complete, de lipide cu grad mare de nesaturare, de vitamine, lipo si hidrosolubile si de saruri minerale importante.
Valoarea nutritiva completa a pestelui poate fi sugerata de afirmatia lui Mc Leod conform careia Omul poate trai numai cu peste.
In comparatie cu carnea de bovina, carnea de peste prezinta o digestibilitate proteica foarte ridicata.
Viteza de digerare a pestelui este mai mare, el stationand in stomacul omului numai 2  3,5 ore, fata de 3,5  5 ore, in cazul carnii de vita.
Gradul de asimilare al grasimilor de peste, in comparatie cu alte grasimi, este foarte inalt 96,4  97 %, fapt explicat, in primul rand, prin caracterul acizilor grasi, predominant polinesaturati din grasimea de peste (acidul eicosapentaenoic si decosahexaenoic.)
Prin introducerea in ratia alimentara a produselor care contin grasimi de peste (ulei de sardina, de scrumbie), bogate in acizi grasi polinesaturati se reduce simtitor riscul aparitiei arterosclerozei si a imbolnavirilor tesutului vascular cardiac, prin puternicul efect hipocolesterolemiant al acizilor grasi respectivi; scade nivelul colesterolului si a lipidelor din sange prin reducerea activitatii colesteroltransferazei, se impiedica coagularea sangelui, micsorandu-se riscul formarii cheagurilor de sange.
Produsele marine contribuie la consolidarea sanatatii, la cresterea puterii de munca, la prevenirea imbolnavirilor grave si la prevenirea imbatranirii.
Astfel, un consum de peste, drept fel principal de mancare, de 2-3 ori pe saptamana, determina o scadere a frecventei infarctului miocardic de 5 ori si se previn maladiile canceroase.
Grasimea de peste exercita un efect protector fata de diferiti promotori cancerosi :
- micsoreaza viteza de dezvoltare a transplantului de cancer mamar;
- reduce numarul si marimea tumorilor mamare;
- participa la detoxifierea organismuli uman de metale grele (mercur, cadmiu), atunci cand este asociata cu vitamina E si cu seleniu.
Rezultate bune au fost obtinute si in cazul unor boli cronice, artrita reumatica si psoriasis.
In concluzie, se poate spune ca pestele este un aliment complex din punct de vedere nutritional si cu valoare curativa pentru persoanele care sufera de diverse maladii.
CAPITOLUL I
SITUATIA MONDIALA SI NATIONALA A PRODUCTIEI DE PESTE
1.1. PRODUCTIA DE PESTE PE PLAN MONDIAL
Productia mondiala de peste se caracterizeaza printr-o crestere continua ca urmare a cresterii populatiei umane si a nivelului de trai. Dupa datele FAO pentru a se asigura o alimentatie umana normala trebuie sa se ajunga la un consum anual pe cap de locuitor de circa 16 kg de peste. in prezent sunt multe tari care depasesc 20 kg de peste pe cap de locuitor si pe an, aceasta cantitate reprezentand circa 23 % din consumul total de peste.
Pana in 1960 productia de peste oceanic a prezentat cresteri mari, fiind urmata implicit si de un consum mare de peste.
In 1975 productia mondiala de peste a fost de circa 98 milioane tone, di


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu Privind Obtinerea unor Semiconserve din Peste La SC Tazz Trade SRL.DOC

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!