Studiu Tulpini

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 5
PARTEA I. DATE GENERALE 
CAP. I. SCURT ISTORIC AL CERCETARILOR INFECTIILOR CU PSEUDOMONAS AERUGINOSA................ 8
CAP. II. CARACTERE GENERALE ALE BACILULUI 
PSEUDOMONAS AERUGINOSA 11
2.1. Sistematica ... 11
2.2. Caractere de morfologie 13
2.3. Ultrastructura celulei 14
2.4. Habitat 17
2.5. Caractere de cultura 20
2.6. Caractere de metabolism 23
2.7. Activitatea antibiotica 26
2.8. Activitatea bacteriofagilor 27
2.9. Actiunea agentilor fizici si chimici 30
CAP. III. INFECTIILE CU PSEUDOMONAS AERUGINOSA
3.1. Date generale 33
3.2. Surse de infectie 33
3.3. Patogenitate 34
3.4 Aspecte clinice ale infectiilor cu Pseudomonas 
aeruginosa 35
3.5 Imunitate 37
3.6 Profilaxia si tratamentulinfectiilor piocianice 38
PARTEA a II-a. CERCETARI PERSONALE 
CAP. IV. MATERIALE SI METODE DE LUCRU
4.1. Materialul studiat 43 
4.2. Metode de lucru 43
4.2.1. Prelevarea probelor 43
4.2.2. Examenul macroscopic 47
4.2.3. Examenul microscopic 49
4.2.4. Examenul prin cultura 52
4.2.4.1. Medii de cultura utilizate pentru izolarea
bacilului piocianic 53
4.2.4.2. Sputocultura, urocultura si cultivarea 
probelor din puroi 54
4.2.5. Metode de identificare a speciilor genului 
Pseudomonas 56
4.2.5.1. Viteza de crestere 57
4.2.5.2. Macromorfologia coloniilor 57
4.2.5.3. Pigmentatia coloniilor 58
4.2.5.4. Micromorfologia coloniilor 60
4.2.5.5. Teste biochimice 60
4.2.5.6. Identificarea speciei Pseudomonas aeruginosa
in conditiile practicii de rutina 62 4.2.6. Antibiograma (Testarea chimiosensibilitatii 
bacilului piocianic) 63
4.2.6.1. Date generale 63
4.2.6.2. Continutul si standardizarea inoculului 64 
4.2.6.3. Antibiograma directa si indirecta 65
CAP. V. REZULTATE SI DISCUTII 68
CONCLUZII 83
BIBLIOGRAFIE 84


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Pseudomonas aeruginosa, poate cel mai strict aerob pe langa bacilul lui Koch care cauzeaza la om boli, este in mod curent unul dintre cei mai importanti patogeni care cauzeaza infectii la pacientii internati. 
Aspectele epidemiologice accentueaza faptul ca Pseudomonas aeruginosa ar trebui considerat drept un organism legat de apa. Apa este intalnita aproape peste tot si desigur, si Pseudomonas aeruginosa pare sa insoteasca apa. Pe zi ce trece apar noi dovezi referitoare la faptul ca in locatiile umede pseudomonadele adesea nu inoata liber, dar mai degraba atasate de o suprafata prin anvelopa lor polizaharidica - glicocalix.
Abilitatea bacteriei de a produce o mare varietate de infectii care adesea sunt devastatoare sau chiar fatale nu poate fi combatuta. Calea precisa prin care Pseudomonas aeruginosa produce boala nu este inca clara. S-au facut considerabile sublinieri recente asupra rolului posibil al variatelor sale enzime si ale productiilor extracelulare in cauzarea bolii.
Exista doua infectii caracteristice cauzate de Pseudomonas aeruginosa care nu se produc in spital: otita externa si endocarditele. In afara de acestea pacientii tipici sunt compromisi din punct de vedere imunologic.
Mecanismele specifice de aparare ale gazdei impotriva Pseudomonas aeruginosa sunt variate si doar cateva dintre acestea par la momentul actual sa poata fi abordate ca mijloace de imunoterapie. Cu toate acestea, exista aceasta categorie de pacienti compromisi care prezinta probleme clinice serioase datorate infectiei cu acest organism.
Comunicari recente au ridicat probleme referitoare la faptul ca terapia antibiotica poate imbunatati rata de supravietuire si daca s-a consolidat vechiul punct de vedere conform caruia rezultatul in multe infectii cu bacili Gram negativi se coreleaza mai bine cu boala fundamentala. Parte a acestei probleme se datoreaza existentei a doar catorva agenti antimicrobieni disponibili care sunt activi impotriva Pseudomonas aeruginosa la conditiile tisulare locale pentru perioade de timp suficiente si concentratii adecvate. 
Intrebarii referitoare la ce inseamna concentratie adecvata de antibiotic i s-a acordat prea putina atentie. Posibilitatea ca, concentratiile subinhibitoare de antibiotic (MIC) sa poata avea un impact deosebit asupra terapiei ramane inca de dovedit. Dar nu exista indoiala ca asupra bacteriei la aceste concentratii scazute sunt exercitate efecte profunde. Mai putin speculativ este faptul ca actiunea agentilor antimicrobieni "in vivo" poate fi foarte diferita de cea "in vitro". Poate ca unul dintre cele mai incitante aspecte ale terapiei infectiilor cu Pseudomonas aeruginosa este multitudinea de noi agenti antimicrobieni cu o impresionanta activitate "in vitro" impotriva acestui organism. 
O problema de actualitate in tratarea bolilor produse de Pseudomonas aeruginosa a constituit-o gasirea unor agenti antimicrobieni activi care sa aiba efect. Cefsulodin, o cefalosporina recent descoperita este de interes din mai multe motive: are un grad activ ridicat, pare sa fie sigura si de asemenea, are proprietati farmacokinetice dorite. Este unica prin spectrul sau limitat. 
Cefsulodin este o cefalosporina noua semisintetica care se dovedeste activa in activitatea antibacteriana "in vivo" impotriva Pseudomonas aeruginosa, chiar impotriva tulpinilor rezistente la gentamicina si carbenicilina. Acestea se datoreaza stabilitatii cefsulodinului impotriva hidrolizei ? - lactamice.
PARTEA I
DATE GENERALE
CAP. I SCURT ISTORIC AL CERCETARILOR PRIVIND INFECTIILE CU PSEUDOMONAS AERUGINOSA
Omul inca din cele mai vechi timpuri s-a confruntat cu diverse dificultati. Daca initial pericolul care le ameninta existenta era reprezentat de fortele naturii, animale de talie mare sau de cotropitori, mai tarziu, datorita modificarii conditiilor de mediu si efectelor antropizarii mediului, omul s-a confruntat cu niste dusmani invizibili - microorganismele. Astfel, pentru a le putea tine piept,omul nu putea decat sa contracareze cu sistemul sau imunitar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu Tulpini.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!