Studiul Cadrului Organizatoric si Normativ al Intreprinderii SC Pati Holding SRL

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 3
Cap. 1 Studiul cadrului organizatoric si normativ al intreprinderii 4
1.1. Prezentarea S.C Pati Holding S.R.L .4
1.1.1. Scurt istoric 5 
1.1.2. Obiectul de activitate .5
1.1.3. Relatiile cu partenerii 5
1.2. Structura organizatorica si functionala .5
Cap. 2 Situatiile financiare anuale-sursa de informatii in analiza financiara 7
2.1. Conceptul de situatii financiare anuale 7
2.2. Utilizatorii situatiilor financiare anuale 8
2.3. Obiectivul situatiilor financiare anuale 10
2.4. Caracteristicile calitative ale situatiilor financiare .10 
2.5. Structura situatiilor financiare anuale 12
2.5.1. Bilantul contabil 14
2.5.2. Contul de profit si pierdere 15
2.5.3. Situatia modificarilor capitalului propriu 17
2.5.4. Situatia fluxurilor de trezorerie .18
2.5.5. Note explicative la situatiile financiare anuale 18
Cap. 3 Analiza-diagnostic a echilibrului pe baza bilantului financiar 20
3.1. Elaborarea bilantului financiar .20
3.2. Analiza echilibrului financiar prin indicatori in marime absoluta .22
3.2.1. Analiza fondului de rulment 22
3.2.2. Analiza necesarului de fond de rulment 25 
3.2.3. Analiza trezorerie nete .27
3.3. Analiza echilibrului financiar prin sistemul de rate .28
3.3.1. Analiza ratelor de acoperire financiara 28
3.3.2. Analiza lichiditatii intreprinderii .31
3.3.3. Analiza solvabilitatii intreprinderii .33
Concluzii si propuneri .38
Bibliografie .40
Anexa 42


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Ratiunea de a exista a oricarei intreprinderi presupune desfasurarea unei activitati echilibrate masurata prin nivelul performantelor economico-financiare.
Se constata necesitatea analizei echilibrului financiar, motivata atat de situatia in care intreprinderea are dificultati, cat si atunci cand intreprinderea are o buna stare de sanatate, dar se doreste imbunatatirea ei. Analizei ii revine un rol deosebit in formularea aprecierilor pertinente referitoare la situatia unei intreprinderi. Prin urmare, in realizarea acesteia se porneste de la determinarea si interpreatarea unui set de indicatori de echilibru. 
Baza de date necesara analizei echilibrului este oferita de documentele contabile de sinteza, in special de bilantul contabil, care reprezinta instrumentul de reflectare a echilibrului financiar al societatii la incheierea exercitiului financiar. 
In esenta, echilibrului financiar vizeaza armonia dintre mijloacele si sursele, cu scopul de a stabili masura in care s-a asigurat integritatea lor financiara, fiind expresia situatiei financiare a intreprinderii. Astfel, printr-o, situatie financiara bine echilibrata se creeaza premisele materiale necesare pentru desfasurarea activitatii economice in cele mai bune conditii.
Luand in calcul cele afirmate, prin lucrarea de fata se doreste ilustrarea fortei informatiei contabile preluate din situatiile financiare in actul decizional. Informatia supusa analizei reprezinta materia prima a deciziei, aceasta consumandu-se in procesul decizional al diversilor utilizatori. 
Pentru evidentierea scopului lucrarii de fata s-a optat pentru structurarea acesteia in trei capitole, precedate de o introducere si finalizandu-se cu concluzii si propuneri.
In primul capitol este descris cadrul organizatoric si normativ al intreprinderii S.C. Pati Holding S.R.L. 
Cel de-al doilea capitol ,,Situatiile financiare anuale - sursa de informatii in analiza financiara" cuprinde aspecte legate de rolul si importanta documentelor de sinteza ale contabilitatii, si anume bilantul, contul de profit si pierdere, situatia fluxurilor de trezorerie, situatia modificarii capitalurilor proprii si notele explicative. De asemenea, tot aici sunt prezentati utilizatorii informatiei contabile, nevoile acestora de informare, precum si caracteristicile calitative care determina utilitatea materiei prime a deciziei.
Avand ca suport elementele descriptive ale intreprinderii S.C. Pati Holding S.R.L. si conceptele teoretice cu privire la situatiile financiare anuale, in ultimul capitol ,,Analiza - diagnostic a echilibrului pe baza bilantului financiar" s-a realizat studiul de caz pe baza bilantului financiar elaborat.
In vederea formularii unor concluzii cu privire la starea financiara a intreprinderii se analizeaza si interpreteaza indicatorii de echilibru financiar. Astfel, s-a procedat la calculul ratelor de acoperire financiara, a celor de lichiditate, a celor de solvabiltate, precum si a insicatorilor clasici (fondul de rulment, necesarul de fond de rulment si trezoreria neta).
In concluzie, conturarea unei viziuni de ansamblu asupra situatiei financiare a intreprinderii se asigura prin intermediul analizei pozitiei financiare prin axarea pe problema echilibrului financiar.
Cap. 1 Studiul cadrului organizatoric si normativ al intreprinderii 
In vederea realizarii obiectivului acestei lucrari, si anume acela de a analiza echilibrul pe baza bilantului financiar al unei intreprinderi, pentru exemplificare consideram firma S.C. Pati Holding S.R.L. care, datorita criteriilor de marime, se incadreaza in categoria societatilor care trebuie sa intocmeasca situatii financiare anuale.
1.1. Prezentarea S.C. Pati Holding S.R.L.
S.C. Pati Holding S.R.L. s-a infiintat la 17.04.2003 in baza Actului Cosntitutiv si a Incheierii Oficiului Registrului Comertului Iasi, fiind organizata si autorizata sa functioneze conform prevederilor Legii privind societatile comerciale numarul 31/1990, ca o societate cu raspundere limitata. Societatea isi are sediul social in Iasi, str. Ion Creanga, nr. 59A, iar capitalul social subscris si varsat al acesteia este de 200 lei, fiind impartit in 50 parti sociale fiecare in valoare de 4 lei.
Piata intreprinderii S.C. Pati Holding S.R.L. este data de spatiul economico-geografic unde aceasta isi comercializeaza produsele fabricate, cu prestigiul si influenta sa. Aceasta prezinta un puternic caracter local, dar deopotriva si traditional.
In ceea ce priveste piata tinta, aceasta este greu de delimitat, insa datorita amplasarii unitatii producatoare in apropierea unor unitati de invatamant putem restrange aria si considera copii si adolescentii ca fiind clienti principali. De asemenea, in categoria clientilor potentiali se includ persoanele de toate varstele.
Prin analiza mediului s-au identificat oportunitatile si constrangerile intreprinderii, precum si impactul acestora asupra rentabilitatii acesteia. Ca oportunitati se considera cererea relativ stabila pentru produsele comercializate, ceea ce constituie un atu in contextul actual caracterizat de recesiune economica, precum si mediul economic mai favorabil intreprinderilor cu ciclu scurt de fabricatie. 
In categoria constrangerilor putem vorbi de nivelul ridicat al costurilor resurselor financiare, care infraneaza activitatea de investitii, dificultatile in gasirea unor parteneri in conditii satisfacatoare de plata, fiscalitatea foarte ridicata, precum si tarifele mari ale produselor si serviciilor regiilor autonome.
Astfel, obiectivul firmei S.C. Pati Holding S.R.L. este de a satisface pe deplin cerintele clientilor.
1.1.1. Scurt istoric
Infiintata la initiativa asociatului unic pentru o perioada nelimitata, firma S.C. Pati Holding S.R.L. a avut la inceput o dotare modesta si un numar mic de angajati. Aceasta nu are filiale sau sucursale in tara sau strainatate. 
In anul 2006 sectia a fost modernizata, utilata cu tehnologie noua, produsele fabricate fiind printre cele mai bune produse din domeniu in orasul Iasi. In anul 2007 S.C. Pati Holding S.R.L. a investit in achizitionarea unui laborator patiserie-cofetarie si a unui magazin propriu de desfacere a produselor realizate.
In ultimii doi ani, firma a inregistrat rezultat financiar pozitiv, fiind astfel performanta. Acesta a majorat nivelul capitalurilor proprii din bilantul contabil. Se remarca in anul 2008 cresterea substantiala a cifrei de afaceri, ce a atins un nivel de 1.484.118 mii lei si care a condus la obtinerea unui profit de 9.576 mii lei. De asemenea, exercitiul financiar 2009 s-a incheiat cu un rezultat financiar pozitiv de 11.659 mii lei, datorat cresterii cu 234.179 mii lei a veniturilor din activitatea de baza.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul Cadrului Organizatoric si Normativ al Intreprinderii SC Pati Holding SRL.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!