Studiul privind Factorii cu Impact Major asupra Activitatii Prezente si Viitoare a Intreprinderilor Mici si Mijlocii

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Intreprinderile mici si mijlocii ocupa un loc important atat in cadrul ecomomie internationale cat si in cadrul economiei nationale, fiind principala modalitate de relansare a acesteia. Ele sunt un exemplu de initiativa si asumare a riscului, contribuie la dezvoltarea spiritului de intreprinzator si datorita dimensiunilor reduse se pot adapta mult mai usor la noile cerinte existente la ora actuala. Pe langa cele prezentate, intreprinderile mici si mijlocii ofera noi perspective de angajare si sustin intr-o oarecare masura activitatea intreprinderilor mari.
Lucrarea intitulata "Studiu privind factorii cu impact major asupra activitatii prezente si viitoare a intreprinderilor mici si mijlocii" trateaza prin structura si continutul sau activitatile specifice intreprinderilor mici si mijlocii si modalitatile in care acestea se desfasoara pe piata si factorii care le influenteaza.
Am ales aceasta tema deoarece consider ca in aceste situatii impuse de criza economico-financiara intreprinderile mici si mijlocii reprezinta principala modalitate de redresare si relansare a economiei. 
In ultima perioada conform datelor statistice prelevate de la diferite institute, intreprinderile mici si mijlocii au adus o contributie importanta la produsul intern brut al tarii, au remediat intr-o oarecare masura problemele legate de somaj, au adus inovatii tehnologice etc; dar cu toate acestea datorita unor inconveniente de natura economica, politica si juridica aceste intreprinderi se confrunta cu nenumarate probleme care in final le pot aduce in pragul falimentului.
Lucrarea este structurata pe patru capitole dupa cum urmeaza: "Rolul si locul intreprinderilor mici si mijlocii in cadrul economiei", "Intreprinzatorul-resursa de baza a intreprinderilor mici si mijlocii", "Aspecte specifice management-ului intreprinderilor mici si mijlocii" si "Analiza principalilor factori de influenta a activitatii intreprinderilor mici si mijlocii".
In primul capitol am abordat principalele definitii si caracteristici ale intreprinderilor mici si mijlocii atat pe plan national cat si international, am prezentat principalii factori care contribuie la succesul sau esecul micilor afaceri si am evidentiat particularitatile activitatii de marketing in cadrul lor. 
In cel de-al doilea capitol am evidentiat principalele definitii si caracteristici ale intreprinzatorului, diferentele existente intre manager si intreprinzator, iar in ultima parte am prezentat principalele tipologii ale intreprinzatorului. 
In al treilea capitol am descris principalele modalitati de creare a intreprinderilor mici si mijlocii, modalitatile de finantare a acestora, incertitudinea si riscul investitional aferente lor. 
In ultimul capitol am efectuat o analiza a factorilor care influenteaza activitatea acestor intreprinderi prin chestionarea unor manageri de intreprinderi mici si mijlocii de pe raza judetului Bacau pentru a afla care este opinia lor cu privire la acestia.
CAPITOLUL I
ROLUL SI LOCUL INTREPRINDERILOR MICI SI MIJLOCII IN ECONOMIE 
1.1. Definirea si Caracteristicile Intreprinderilor Mici si Mijlocii
Intreprinderile mici si mijlocii ocupa un rol aparte in cadrul economiei moderne aflandu-se, in ultima perioada, la baza dezvoltarii orcarei tari. Ele sunt o modalitate de implementare si dezvoltare a ideilor de afaceri contribuind in acest fel la cresterea sectorului privat. 
Una dintre principalele caracteristici ale acestor intreprinderi este flexibilitatea, care conduce la un climat organizational propice innoirii si schimbarii, la un contact constant intre intreprinzator si relatiile organizatiei aflate in schimbare, inovatii tehnologice, evitarea intr-o oarecare masura a riscurilor de natura politica si economica aferente intreprinderilor mari si inmultirea locurilor de munca datorita dinamismului lor nridicat. Pe langa flexibilitate, in literatura de specialitate au mai fost evidentiate si alte caracteristici insemnate cum ar fi: orientarea spre productie descentralizata si pietele locale, realizarea de produse si servicii pentru cererea diferentiata, implicarea in procese de subcontractare de produse si servicii, apelarea la strategii de cooperare cu alte firme, fundamentarea activitatilor pe rolul central al intreprinzatorului, suprapunerea frecventa a rolurilor de intreprinzator, proprietar si manager.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul privind Factorii cu Impact Major asupra Activitatii Prezente si Viitoare a Intreprinderilor Mici si Mijlocii.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!