Studiul Privind Organizarea Cheltuielilor cu Prestatiile Efectuate de Terti si Controlul Acestora, pe Exemple

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Lucrarea de fata intitulata ,,STUDIUL PRIVIND ORGANIZAREA CHELTUIELILOR CU PRESTATIILE EFECTUATE DE TERTI SI CONTROLUL ACESTORA, PE EXEMPLE" este structurata pe doua capitole si isi propune sa prezinte principalele aspecte teoretice si practice in legatura cu delimitarea, contabilizarea si analiza privind cheltuielile cu lucrarile si serviciile executate de terti.
In primul capitol este realizata o prezentare generala a societatii R.A.T. CRAIOVA., respectiv:aparitia sa,profilul si caracteristicile intreprinderii, structura tehnic-organizatorica a intreprinderii, organizarea compartimentului financiar contabil, clasificarea si evaluarea datoriilor comerciale, forma de inregistrare contabila folosita de R.A.T., cat si informatiile referitoare la situatia financiara pe ultimii 3 ani,legate de datoriile si de creantele pe care intreprinderea si le-a creat pe parcursul desfasurarii activitatilor.
Aceasta regie isi desfasoara activitatea in Craiova,judetul Dolj,avand ca activitate de baza transportul in comun. Datoriile si creantele pe termen scurt,cunoscute si sub denumirea de decontari curente,de exploatare sau decontari cu tertii. Asemenea decontarii sunt determinate de relatiile intreprinderii cu partenerii de afaceri(clientii si furnizorii),cu personalul privind salariile si obligatiile sociale,fie obligatii fata de bugetul de stat pentru sumele datorate sub forma de impozite,fie relatii in cadrul grupului si cu asociatii.
Tot in acest capitol am realizat o descriere privind importanta transportului urban pentru locuitori.
Capitolul al-II-lea, reprezinta substanta principala a lucrarii,in sensul ca sunt efectuate analizele esentiale ale cheltuielilor cu terti, realizate de catre RAT , structurate dupa continutul lor economic,referitor la numeroase prestari necesare activitatii de exploatare,cu exemple referitoare la anexele atasate acestei lucrari,precum si controlul acestora,in functie de normele metodologie privind codul fiscal.
Notiunile generale privind cheltuielile ,sunt referitoare la faptul ca aceste cheltuieli se incadreaza in anumite grupe (cheltuieli de exploatare;cheltuieli financiare; cheltuieli extraordinare; cheltuieli cu amortizarile, provizioanele si ajustarile pentru depreciere sau pierdere de valoare), cum sunt ele recunoscute, in urmatoarele momente: angajare, plata si consum.
Lucrarile si serviciile executate de terti se refera la numeroasele prestari necesare activitatii de exploatare si asigurate de alte persoane juridice.
Contabilitatea cheltuielilor cu alte servicii executate de terti au pondere relativ redusa in totalul cheltuielilor de exploatare, insa efectuarea lor este justificata prin faptul ca asigura unele dintre conditiile necesare desfasurarii normale a activitatii de exploatare. 
Aceaste prestari se asigura de catre alte persoane juridice sau fizice.
Continutul lucrarii, prezinta un studiu referitor la organizarea cheltuielilor cu terti,care prin continutul ei strabate urmatoarea disciplina, respectiv: contabilitatea financiara in care se reflecta categoriile de cheltuieli cu terti.
La finalul lucrarii regasim principalele concluzii si propuneri cu privire la studiul de caz si nu in ultimul rand biblografia selectiva care m-a ajutat in redactarea acestei lucrari. 
Pentru elaborarea lucrarii am avut privilegiul de a studia lucrarile de specialitate din biblioteca Universitati.
CAPITOLUL I
1.1 PREZENTAREA REGIEI AUTONOME DE TRANSPORT CRAIOVA
Datorita expansiunii industrial a Craiovei,transportul in comun a inceput sa se extinda,necesitand un numar mai mare de mijloace de transport care sa asigure deplasarea locuitorilor catre locurile de munca,astfel in anul 1967 sub denumirea de Intreprindere de Transport Craiova(ITC),se construieste o autobaza moderna pentru 200 autobuze,pe actuala strada Calea Severinului la nr.23,unde si in present se afla sediul regiei.
Datorita cresterii numarului de locuitori al orasului Craiova,era necesara o alta autobaza pentru prelucrarea unei parti a parcului auto aflat intr-o continua crestere.Astfel,in anul 1978 se construieste cea de-a doua autobaza,situate in cartierul Romanescu,pentru o capacitate de 200 autobaze astfel asigurand transportul de calatori,atat in interiorul orasului cat si in judet,avans autobaze in orasele Bailesti,Calafat si Filiasi.
Datorita necesitatii reducerii consumurilor energetice la nivel national,in anul 1987,in Municipiul Craiova s-a introdus transportul in comun cu tramvaiul,pe un traseu de 18,4 km cale dubla si care facea legatura intre platformele industrial de est si vest ale orasului.
In anul 1989,2900 de salariati asigurau intretinerea si exploatarea unui parc de autovehicule de 342 autobuze si 49 tramvaie.
In anul 1991 a luat fiinta Regia Autonoma de Transsport Craiova,in subordinea Primariei,prstand serviciul de transport public de personae pe raza Municipiului Craiova,curse special si curse ocazionale.
In prezent Regia Autonoma de Transport Craiova,detine un depou de tramvaie si doua autobaze,avand un parc active de peste 170 autobuze si 34 tramvaie. In prezent parcul auto cuprinde autobuze de tip BMC,IVECO SI PRESTIJ,cu capacitati de transport cuprinse intre 30 si 70 locuri,si autobuze de tip MAN ,UDM 112,MERCEDES si BREDABUS cu capacitati de transport de peste 100 locuri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul Privind Organizarea Cheltuielilor cu Prestatiile Efectuate de Terti si Controlul Acestora, pe Exemple.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!