Studiul Teoretic si Experimental al Separatoarelor Electrice

Cuprins licenta Cum descarc?

Generalitati.4
Capitolul 1 SEPARATOARE ELECTRICE 5
1.1 Caracteristici constructive si functionale 7
1.2. Tipuri constructive de separatoare 11
1.3. Dispozitive pentru actionarea separatoarelor 20
Capitolul 2 Separatoare de sarcina 23
2.1.Particularitati privind incercarea separatoarelor de sarcina 28
2.2. Verificarea capacitatii de comutatie 32
2.3. Verificarea capacitatii de rupere a sarcinii predominant active 34
2.4. Verificarea capacitatii de rupere a sarcinii de bucla 37
2.5. Verificarea capacitatii de rupere a bateriilor unice de condesatoare 38
2.6. Verificarea capacitatii de rupere a liniilor in gol 39
2.7. Verificarea capacitatii de rupere a cablurilor in gol 40
2.8. Verificarea capacitatii de inchidere pe scurtcircuit 41
Capitolul 3 Calculul preliminar al unui separator de medie tensiune 42
3.1 Izolatia separatorului 42
3.2. Calea de curent 44
3.3. Forta de apasare in contact 45
3.4. Forte electrodinamice 45
Capitolul. 4 Simularea solicitarilor in regim normal si scurtcircuit 48
4.1. PREZENTARE GENERALA A PROGRAMULUI EMTP (ATP) 48
4.2 Simularea in programul EMTP 57
4.2.1 Calculul momentului scurtcircuitului astfel incat sa avem componenta continua maxima sau asimetrie maxima 57
Capitolul 5 Incercarile experimentale pentru regimul normal de functionare 63
5.1. Prezentarea generala aparatului de masura MetraHit SI 232 II 63
5.2. Etalonarea termocuplului 64
Concluzii 70
ANEXA 1 72
Bibliografie 84


Extras din licenta Cum descarc?

Generalitati
Echipamentele de comutatie reprezinta o clasa importanta a echipamentelor electrice, avand in principal rolul de a stabili si intrerupe conductia in circuitele instalatiilor.
Separatoarele intra in categoria aparatelor electrice de comutatie si sunt aparate de conectare care asigura pentru motive de securitate, in pozitia deschis, o distanta de izolare vizibila in cadrul circuitului electric din care face parte.
Prin montarea separatoarelor se pot efectua revizii la intreruptoare, controlul starii izolatoarelor suport sau de trecere, schimbarea fuzibilelor sigurantelor de inalta tensiune, examinarea cutiilor terminale ale cablurilor, a conductoarelor liniilor electrice, a descarcatoarelor etc. fara a se scoate de sub tensiune intreaga instalatie.
De astfel, de foarte multe ori in exploatare se fac modificari in schemele instalatiilor energetice, legate de o mai buna functionare sau deservire a consumatorilor (separarea unor portiuni din retea, trecerea de pe un sistem de bare colectoare pe al doilea sistem de bare colectoare, legarea la pamant a liniilor etc.). Pentru efectuarea acestor operatii, instalatiile energetice sunt prevszute cu separatoare.
Separatorul este utilizat pentru deschiderea sau restabilirea unui circuit, atunci cand se intrerupe sau se restabileste un curent de valoare mica sau cand nu se produce nici o schimbare de tensiune la bornele fiecarui pol al separatorului. 
Rolul separatorului este deci de a separa fata de sursa o parte a instalatiei si aceasta separare trebuie sa fie vazuta de un operator. Separatorul trebuie sa poata suporta curentul de lunga durata, curentul nominal, in conditii normale de functionare ale circuitului si in plus sa suporte un curent mare de durata scurta in cazul scurtcircuitelor.
Deschiderea separatorului trebuie sa fie precedata de deconectarea intreruptorului de inalta tensiune corespunzator. Separatorul neavand dispozitiv de stingere a arcului electric, deschiderea lui sub sarcina poate sa conduca la producerea unui scurtcircuit cu urmari grave pentru operator, cat si pentru instalatia respectiva, datorita arcului electric care se formeaza intre contactele sale.
Capitolul 1
SEPARATOARE ELECTRICE
Separatoarele sunt echipamente de comutatie care au rolul de a realiza, intre contactele deschise, o distanta de separare vizibila, avand valori specificate, cu scopul asigurarii protectiei personalului de exploatare care efectueaza lucrari in zone ale instalatiilor in prealabil scoase de sub tensiune. Separatoarele nu poseda dispozitive de stingere a arcului electric deci capacitatea de deconectare a separatoarelor este foarte mica, limitata la valori care sa permita stingerea naturala a arcului electric. Rezulta de aici ca separatoarele pot fi utilizate ca echipamente de comutatie numai in instalatii care nu se afla in sarcina avand intensitati de valori mici, cum sunt curentii de mers in gol ai transformatoarelor de mica putere si ai liniilor electrice.
Caile de curent ale unui separator trebuie sa permita, fara depasirea temperaturilor admisibile, circulatia pe durate nelimitate a curentilor in regim normal de sarcina si pe durate limitate de stabilitatea termica, a curentilor de suprasarcina si de scurtcircuit.
Nivelul de izolatie intre contactele deschise ale unui separator trebuie sa fie superior atat nivelului de izolatie al acestuia fata de pamant cat si nivelului de izolatie realizat intre contactele deschise ale altor echipamente de comutatie. Desi se fabrica atat pentru joasa cat si pentru inalta tensiune, separatoarele sunt utilizate cu precadere ca echipamente de inalta tensiune.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul Teoretic si Experimental al Separatoarelor Electrice.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!