Subsistem Informatic Privind Evidenta Resurselor Umane in Cadrul Materialelor MAI

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 6
Capitolul 1. Caracteristica generala a (USE) MAI si esenta problemei abordate 9
1.1. Date istorice in procesul de evolutie si activitate a MAI 9
1.2. Rolul resurselor umane in societatea contemporana 14
1.3. Resursele umane - concept, caracteristici 16
Capitolul 2. Particularitatile evidentei resurselor umane in cadrul MAI 19
2.1. Atragerea candidatilor - cerinte si proceduri 19
2.2. Evidenta resurselor umane la MAI. Sarcini si atributii 25
2.3. Recrutarea si selectia - activitati esentiale pentru MAI 29
Capitolul 3. Proiectarea de ansamblu al subsistemului informatic privind 
evidenta Resurselor Umane 44
3.1. Obiectivele si structura functionala a sistemului informatic. 44
3.2. Resurse informationale. 46
3.3. Proiectarea intrarilor si iesirilor 48
3.4. Clasificarea si codificarea informatiei 56
3.5. Echipamente si produse de program necesare 57
Concluzii 58
Bibliografie 61
Anexa nr.1 63
Anexa nr.2 64
Anexa nr.3 65
Anexa nr.4 66


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Teza de licenta are ca tema: ,,Subsistemul informatic privind evidenta resurselor umane in cadrul Ministerului Afacerilor Interne" si cuprinde 3 capitole.
In capitolul I - Caracteristica generala a (USE) MAI si esenta problemei abordate sunt mentionate cateva din datele istorice ce au dus la evolutia activitatii organelor afacerilor interne, factorii ce au contribuit la dezvoltarea acestora si care e rolul resurselor umane in societatea contemporana.
Capitolul II - Particularitatile evidentei resurselor umane in cadrul MAI vorbeste despre cerintele pe care ar trebui sa le prezinte fiecare angajator unui eventual angajat, care sunt sarcinile si atributiile resurselor umane in cadrul MAI si care ar fi modalitatile de recrutare si selectare a personalului in cadrul organelor afacerilor interne.
Capitolul III - Proiectarea de ansamblu al subsistemului informatic privind evidenta Resurselor Umane sunt descrise obiectivele de baza ce stau la baza functionarii sistemului informatic, ce reprezinta resursele informationale, in ce consta proiectarea intrarilor si iesirilor, cum se clasifica si codifica informatia si care ar fi echipamentele si produse de program necesare in desfasurarea unei activitati.
Se poate afirma cu certitudine, ca toate problemele legate de procesul conducerii oricarei activitati de natura economica, sociala sau politica au ca element comun factorul uman. Indiferent de natura activitatii, factorul uman are un rol esential, nivelul de eficienta fiind conditionat de posibilitatile si interesele acestuia.
Totodata, prin natura sa de fiinta sociabila, omul traieste si actioneaza in colectivitate, simtindu-se mai atasat de anumite grupuri care depinde de unele si isi exercita influentele asupra altora. Prin urmare, initierea si desfasurarea cu succes a activitatilor organizatiilor depind in mod hotarator de gradul in care este inteles, motivat si coordonat factorul uman.
Resursele umane reprezinta una dintre cele mai importante investitii ale unei organizatii. In consecinta, compartimentul resurse umane este indispensabil desfasurarii oricaror activitati economice, iar inspectorul resurse umane poate fi considerat angajat de baza al agentului, pentru ca, indiferent de dimensiunea fortei de munca implicate, asigura gestionarea optima a acestei investitii.
Resursele financiare, timpul si resursele umane reprezinta cele trei elemente importante pe care se fundamenteaza eficienta si competitivitatea unei organizatii. 
Primele doua se pot irosi in lipsa unui management eficient, iar tehnologiile si metodele de marketing pot fi copiate cu usurinta. Resursele umane detin insa un potential unic. Chiar daca mijloacele de management al resurselor umane pot fi si ele imprumutate cu usurinta, intotdeauna se pot descoperi cai noi de motivare si retinere a angajatilor; oamenii se pot schimba, se pot adapta, se pot instrui si perfectiona, dispunand de un potential nelimitat din acest punct de vedere. Din aceste motive, evidenta resurselor umane, poate oferi oricarei organizatii unul dintre cele mai importante avantaje competitive.
In 1992, doi profesori de la Harvard Business School, John Kotter si James Heskett, au publicat o carte care a atras atentia lumii managerilor. Dupa o cercetarea care a acoperit 11 ani si a cuprins mai bine de 200 de organizatii, ei au conchis ca exista o stransa corelatie intre rezultatele de afaceri ale unei organizatii si cultura ei de lucru. Mai exact, ei au aratat ca organizatiile care au culturi constructive si adaptabile au rezultate de un ordin de marime mai bun decat cele defensive, neadapatabile.
In fond, succesul unei organizatii rezida in competenta managerilor de a planifica, coordona, conduce si controla. Oamenii muncesc nu doar pentru a duce bani acasa si a-si hrani familia. In procesul muncii ei aduc aspiratii, amibitii, nevoi de dezvoltare si implinire profesionala, planuri de viitor. Pentru a si le putea indeplini, e nevoie de o organizatie care sa respecte si sa incurajeze dezvoltarea personala, initiativa, inteligenta si contributia individuala a angajatilor. In teorie, mai toate o fac. In practica insa, in organizatii se instaureaza reguli nescrise, practici care cer de la angajati cu totul si cu totul altceva. 
Apare o diferenta uneori mica, alteori neglijabila, dar cel mai adesea uriasa intre ceea ce organizatiile spun si ceea ce fac. Ceea ce se cere implicit de la angajati, atmosfera, micile lucruri necesare pentru a "te potrivi" si "a supravietui" in organizatie, toate acestea constituie cultura organizatiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Subsistem Informatic Privind Evidenta Resurselor Umane in Cadrul Materialelor MAI.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!