Surse de Alimentare cu Apa din Strate Freatice

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere - 5 -
CAPITOLUL 1: Elemente teoretice privind apele subterane, monitorizarea si utilizarea rationala ale acestora - 7 -
1.1. Resursele de ape subterane. Utilizarea lor rationala - 7 -
1.2. Modalitati de evaluare a apelor subterane - 8 -
1.3. Sursele de poluare a apelor subterane - 10 -
1.4. Rezerve si surse de ape subterane - 12 -
1.5. Monitorizarea apelor subterane - 13 -
1.6. Proprietatile apelor subterane - 16 -
1.7. Proprietatille hidrogeologice ale rocilor si influenta acestora asupra apelor subterane - 19 -
1.8. Protectia resurselor de ape subterane - 20 -
CAPITOLUL 2: Captarea apelor subterane (captarea apelor izvoare din strate acvifere, verticale si orizontale) si imbogatirea stratelor acvifere - 22 -
2.1. Formarea apelor subterane - 22 -
2.2. Descrierea rocilor - 24 -
2.3. Strate acvifere - 26 -
2.4. Circulatia apelor subterane - 29 -
2.5. Captarea apei din surse subterane - 30 -
2.5.1. Captarea izvoarelor - 31 -
2.5.2. Captari orizontale - 33 -
2.6. Alimentarea cu apa a panzelor subterane - 34 -
2.7. Apele subterane din bazinele de sedimentare - 37 -
2.7.1. Repartitia verticala a apelor subterane - 37 -
2.7.2. Repartitia in suprafata (laterala) a apelor subterane - 40 -
2.8. Stratele acvifere captive - 43 -
2.9. Imbogatirea stratelor freatice - 44 -
CAPITOLUL 3: Surse de alimentare cu apa din strate acvifere din Bazinul Hidrografic Siret - 45 -
3.1. Sistemul de alimentare cu apa a municipiului Bacau - 45 -
3.2. Sisteme de alimentare cu apa a orasului Buhusi - 52 -
CAPITOLUL 4: Evolutia cantitativa si calitativa a apelor subterane in stratele freatice din zonele municipiului Bacau si a orasului Buhusi - 56 -
4.1. Bacau - 56 -
4.2. Buhusi - 63 -
Concluzii - 69 -
Bibliografie - 72 -


Extras din licenta Cum descarc?

Anexa nr. 3
Introducere
La nivel global, apa reprezinta o resursa regenerabila, vulnerabila si limitata, de aceea este tratata ca patrimoniu natural care trebuie protejat si aparat ca atare.
Apele subterane reprezinta o bogatie naturala, un capital adunat de cele mai multe ori de-a lungul secolelor si chiar mileniilor, greu de marit si uneori chiar de reinnoit. Aceasta mostenire trebuie sa fie conservata atat cantitativ cat si calitativ si sa fie folosita cu grija.
Apele subterane iau nastere din precipitatiile care se infiltreaza in pamant sau infiltratiile de apa din albia raurilor, fluviilor si lacurilor.
Apele subterane se afla sub presiune, ceea ce explica formarea fantanilor arteziene. Apele subterane ies la suprafata sub forma de izvoare, a caror apa este filtrata si are o concentratie diferita in minerale. Ajungand la primul strat de roci impermeabile, apele infiltrate se acumuleaza, formand primul strat de ape subterane care se numesc ape freatice.
Filtrandu-se prin roci apa se curata de microorganisme si particule in suspensie, imbogatindu-se cu saruri minerale. Precipitatiile atmosferice infiltrate in pamant, impreuna cu apele provenite din condensarea vaporilor din sol, constituie apele subterane.
Apa este elementul de baza pe care il intalnim zi de zi, este cel mai,important aliment care nu poate fi inlocuit. Omul se poate lipsi in extremis de apa pentru alte,folosinte, dar nu si de apa de baut, el rezista mult timp fara mancare, dar foarte putin timp fara apa. Apa se gaseste in,diverse alimente.
Apa sta la baza existentei biosferei; reprezinta mediul de viata pentru plantele acvatice; are energie cinetica si potentiala utilizabila pentru om si necesara naturii; este principalul agent de modelare a reliefului; agent de racire in tehnica dar si in natura; fiind o materie prima in economie; cale de transport pentru ambarcatiuni dar si pentru substante dizolvate; este mijloc de igiena pentru spalat si pentru diluat si indepartat poluanti; fiind si agent terapeutic (bai, cure de ape minarale ), etc.
Avand in vedere cele mentionate mai sus am considerat ca tema ,,Surse de alimentare cu apa din strate freatice" este de actualitate si prezinta o importanta deosebita.
Scopul acestei lucrarii consta in analizarea calitativa a apei din municipiul Bacau si orasul Buhusi. Partea experimentala a lucrarii a fost realizata pe profilele hidrogeologice Hemeiusi, Gheraiesti I, Gheraiesti II si Margineni I din municipiul Bacau, iar in orasul Buhusi urmatoarele locatii au fost: Poiana Morii I si Poiana Morii II
Analiza cantitativa si calitativa a probelor de apa subterana prelevate din aceste doua locatii s-a efectuat in laboratorul de calitate a apei, din cadrul ,,Administratiei Bazinale de Apa Siret".
Lucrarea este structurata pe patru capitole.
In primul capitol am prezentat elemente privind resurselor de apa, mai exact resursele de apa subterana, rezervele si sursele ale apelor subterane, sursele de poluare, monitorizarea, proprietatile acestora si proprietatile hidrogeologice ale rocilor si influenta acestora asupra apei subterane.
Al doilea capitol face referire la captarea apelor izvoare din strate acvifere verticale, orizontale si imbogatirea stratelor acvifere.
In al treilea capitol am prezentat sursele de alimentare cu apa din strate acvifere din Bazinul Hidrografic Siret.
In acest capitol este prezentat sistemul de alimentare cu apa a municipiului Bacau si a orasului Buhusi in care sunt prezentate sistemele de captare, inmagazinare, transport si distributiile apei pe municipiu si pe oras.
In al patrulea capitol este realizat un studiu de caz privind evolutia cantitativa si calitativa a apelor subterane in stratele freatice din zonele municipiului Bacau si orasul Buhusi.
La finalul lucrarii,sunt prezentate concluziile desprinse din analiza datelor experimentale facute in laborator precum si sursele bibliografice cu ajutorul carora s-a realizat aceasta lucrare.
Anexa nr. 4
CAPITOLUL 1: Elemente teoretice privind apele subterane, monitorizarea si utilizarea rationala ale acestora
1.1. Resursele de ape subterane. Utilizarea lor rationala
Importanta apelor subterane, precum si principalele obiective ale activitatilor de cunoastere, gestiune, exploatare si de protectie,ale acestora sunt prezentate in capitolul I al Legii Apelor nr. 107/1996 cu completarile si modificarile ulterioare si in Directiva 60/2000/EC in domeniul apelor emisa de catre Parlamentul European[5].
Apele subterane au reprezentat tot timpul o mare importanta vitala. Apele subterane reprezinta ape de origine endogena si exogena care exista in litosfera, se deplaseaza prin golurile sau fisurile existente intre particulele de roci avand proprietati fizico-chimice diferite de apele de suprafata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Surse de Alimentare cu Apa din Strate Freatice.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!