Tehnici de Persuasiune în Vânzări

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere 1
Capitolul I: Tehnici de vânzare 2
1.1. Rolul strateg al vânzărilor în cadrul firmei 2
1.2. Strategii de vânzare 8
1.3. Forţa de vânzare – succesul organizaţiei 17
Capitolul 2. Rolul tehnicilor de persuasiune în vânzări 25
2.1. Persuasiunea în prezentarea produsului 25
2.2. Tehnici şi tactici persuasive 29
2.3. Continuarea afacerii după finalizarea vânzării 34
Capitolul 3. Studiu de caz – CARGILL ROMÂNIA 38
3.1. Istoricul Cargill România 38
3.2. Obiect de activitate 39
3.3. Portofoliu de produse 40
3.4. Modelul lui Porter 43
3.5. Clienţi 44
3.6. Concurenţi 45
3.7.Analiza SWOT 45
Capitolul 4. Cercetarea situaţiilor de aplicare a tehnicilor de persuasiune 46
4.1.Introducere în cercetare. Persuasiunea – registru al comunicării 46
4.2. Desfăşurarea cercetării 48
4.3. Analiza datelor obţinute 56
Concluzii şi propuneri 57
Bibliografie
Anexe


Extras din licență Cum descarc?

A vinde" înseamnă, în sensul cel mai general, a convinge pe cineva, a-l determina, dinaproape în aproape, să reacţioneze aşa cum doreşte "vânzătorul". Deci, acest "vânzător" poate fi, la fel de bine agentul comercial care merge din uşă în uşă sau directorul care stă in biroul său şi negociază contractele mai importante sau de ce nu, soţia aceluiaşi director care încearcă să-l convingă sa-i cumpere o blană scumpă. În acest ultim caz, dacă nu vrea să invoce doar argumente de naturăsentimentală, ea va acţiona aproape la fel ca vânzătorul de blănuri pentru convingerea "clientului". Cu alte cuvinte, doamna va avea mai multe şanse sa obţină blana! 
Tehnicile de vânzare prezentate în această lucrare se aplică în cazul în care produsul sau serviciul care se vinde, ca şi preţul lui, sunt relativ bine definite, există deja. Ele au o aplicare limitată în cazurile în care aceste produse sau servicii încep să prindă contur pe măsura ce negocierile avansează. Este cazul, de exemplu, al proiectelor mari: construcţii, dotări tehnice, al produselor care se fac la comandă etc. 
Astfel, am realizat un studiu de caz ce are ca scop studierea cerinţelor consumatorului şi intereselor acestuia, urmând ca vânzătorul să le cunoască îndeaproape şi să prezinte avantajele şi beneficiile produsului într-o lumină cât mai facorabilă clientului.
În prezenta lucrare sunt prezentate tehnicile de persuasiune folosite de vânzători atât pentu a vinde produsele, cât şi pentru a contracara obiecţiile ridicate de către clienţi.
Capitolul 1. Tehnici de vânzare
1.1 Rolul strateg al vânzărilor în cadrul firmei
Progresul tehnologic asigură creşterea productivităţii muncii într-o măsură din ce în ce mai mică, salturile spectaculoase fiind mult mai rare decât acum cincizeci de ani, de exemplu. De aceea, în ultimul timp, majoritatea firmelor şi-au îndreptat speranţele către management şi, în special către managementul resurselor umane, în care au descoperit un potenţial însemnat şi relativ ieftin de sporire a eficienţei. De exemplu, dacă introducerea unei maşini noi, foarte complicate şi scumpe, ar creşte productivitatea cu 5%, un program de optimizare a forţei de muncă (redefinirea posturilor, repartiţie flexibilă, cointeresare etc.) ar putea-o creşte cu 10%, cu cheltuieli mult mai mici.
Această reorientare reiese clar şi din modificarea continuă a structurilor de organizare ale firmelor, în care departamentul de marketing devine din ce în ce mai important. Deoarece activitatea forţelor de vânzare este foarte strâns legată de concluziile şi de deciziile departamentului de marketing, se va căuta în prezenta lucrare să se arate care este legătura dintre aceste două compartimente.
În majoritatea întreprinderilor, până în ultimii ani, serviciul de marketing era cuprins în departamentul comercial. Structura clasică de organizare a unei firme care nu are un departament distinct de marketing este cea din Fig. 1.1.


Fisiere în arhivă (5):

 • Tehnici de Persuasiune in Vanzari
  • bibliografie.doc
  • chestionar.doc
  • cuprins.doc
  • licenta.doc
  • prima pagina.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

Bellenger, L., - Strategies et tactiques de negociation, Ed ESF, Paris, 1990.
Blythe, J., - Managementul vânzărilor şi al clienţilor cheie, Editura Codecs, Bucureşti, 2005.
Cardozo, R.N. – Modelling organisational buying as a sequence of decisions, Industrial Marketing Management 12 feb 1983.
Chonko, L.B., Hunt, S.D., - Ethics and marketing management: An empirical investigation, Journal of Business Research, 13 martie 1985.
Dion, P., Miller, S.J., - What is really necessary in successful buyer-seller relationships?, Industrial Marketing Management 24 ian. 1995.
Galbraith, A., Kiely, J., Watkins, T., - Sales force management – issues for the 90s, Proceedings of the Marketing Education Group Conference, Cardiff Business School 1991, july.
Gray, B., Younglove-Webb, Prudy, J. M., - Frame repertoires conflict styles, and negotiation outcomes, Proceedings of the International Association of Conflict Management, Bonn 1997.
Jobber, D., Lancaster, G., - Seeling and sales management, London 1999, Pitman.
Lellouche, Y., Piquet, F., - La negociation acheteur-vendeur; comment structurer et mener une transaction commerciale, Dunod, Paris 1998.
McMurry, R. N., Arnold, J.S., - How to build a dynamic sales organisation, New York, McGraw – Hill.
Raju, P.S., - Optimum stimulation level: Its relationship to personality, demographics and exploratory behaviour, Journal of Consumer Research, 7 dec. 1980. 
Robinson, P.J., Farris, C.W., - Industrial Buying and Creative Marketing, Marketing Science Institute Series, Boston, Allyn and Bacon Inc.
Thompson, W.W., McNeal, J.U., - Sales planning and control issues, Journal of Marketing Research, 27 mai 1987.
Vasiliu C. – Tehnici de negociere şi comunicare în afaceri, note curs.
Webster, F. E., Wind, Y, - Organisational Buying Behavior, Englewood Cliffs, New Jersey 1972, Pretince Hall.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!