Tehnici Moderne de Finantare - Creditul Consortial Creditul Revolving Cofinantarea

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS
INTRODUCERE 5
CAPITOLUL 1. ISTORIA SI EVOLUTIA CREDITARII INTERNATIONALE 6
1.1. Aparitia si evolutia creditarii internationale 6
1.2. Creditarea internationala a comertului exterior 10
1.2.1. Modalitati traditionale de finantare 11
1.2.2. Influenta creditarii internationale asupra comertului exterior 15
1.2.3. Surse de creditare/finantare internationale 19
1.3. Factori care influenteaza creditarea internationala 21
CAPITOLUL 2. TIPOLOGIA TEHNICILOR DE FINANTARE 25
2.1. Tehnici de finantare pe termen scurt 25
2.1.1. Clasificarea tehnicilor de finantare pe termen scurt 25
2.2. Tehnici de finantare pe termen mediu si lung 25
2.2.1. Creditul furnizor 25
2.2.2. Creditul cumparator 33
2.2.3. Linia de credit 35
2.3. Tehnici neconventionale de finantare 36
2.3.1. Factoringul 37
2.3.2. Forfetarea 39 
2.3.3. Leasingul 43 
CAPITOLUL 3. TEHNICI MODERNE DE FINANTARE 48
3.1. Cofinantarea 48
3.1.1. Elemente de baza pentru redactarea planului de cofinantare 50
3.1.2. Mecanism de functionare 53
3.1.2.1. Mecanismul finantarilor nerambursabile 53
3.1.2.2. Pasii spre obtinerea finantari nerambursabile 54
3.2. Linia de Credit Revolving 56
3.2.1. Trasaturile comune ale tehnicii creditului revolving 58
3.2.2. Limitele impuse de stipularile contractuale proprii
creditului revolving 60
3.2.3. Mecanism de functionare 62
3.3. Creditul Consortial 64
3.3.1. Mecanism de functionare 71
CAPITOLUL 4. STUDIU DE CAZ : LINIA DE CREDIT REVOLVING - PLUS BANCPOST S.A. 76
4.1. Introducere 76
4.2. Descrierea produsului 78
4.3. Strategia de pret 83
4.4. Strategia de promovare 85
4.5. Strategia de distributie 87
4.6. Realizarea Analizei SWOT pentru Creditul Revolving - Plus BANCPOST S.A 88
CONCLUZII 90
ANEXE 93
BIBLIOGRAFIE 96


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
In ansamblul relatiilor economice internationale un loc aparte il detin tehnicile moderne de finantare, destinate promovarii schimburilor cu strainatatea.
Finantarea relatiilor economice internationale prin comertul exterior cu ajutorul tehnicilor moderne de finantare constituie un segment deosebit de important in cadrul afacerilor societatilor bancare si extrem de profitabil in acelasi timp, prin efectul de antrenare major pe care il are derularea unei tranzactii de comert exterior.
Lucrarea de licenta ,,Tehnici Moderne de Finantare: Creditul Consortial, Creditul Revolving, Cofinantarea" urmareste sa prezinte importanta activitatii de comert exterior prin prisma tehnicilor moderne de finantare, care se realizeaza prin schimbul de bunuri si de valori pe piata internationala si asigura participarea oricarei tari la cooperarea economica si diviziunea internationala a muncii.
Lucrarea prezenta este structurata pe patru capitole, organizate intr-o fluenta logica pentru tratarea progresiva si argumentata a ideeilor care decurg din obiectivele stabilite in vederea indeplinirii scopului propus.
Continutul sau cuprinde aspecte legate de particularitatile tehnicilor moderne de finantare, de istoria si evolutia creditarii internationale, tipologia tehnicilor de finantare si a aplicatiei facute pe Linia de Credit Revolving - Plus din cadrul Bancii Bancpost S.A.
Am incheiat aceasta lucrare de licenta prin concluziile desprinse din cercetarile amanuntite efectuate asupra tehnicilor moderne de finantare.
CAPITOLUL 1
ISTORIA SI EVOLUTIA CREDITARII INTERNATIONALE
1.1. Aparitia si evolutia creditarii internationale
Creditarea internationala nu apare ca fiind un fenomen nou nascut. Inca din Evul Mediu, factorii de dezvoltare a comertului international si a investitiilor externe au constituit o diversitate a institutiilor bancare, ale caror teluri, tehnici de creditare, piete, modalitati de organizare si structurare, nu erau diferite de cele promovate de bancile de anvergura internationala infiintate in anii 1960-1970. O dovada apare in cazl Suediei, unde, din cauza dimensiunilor creditelor externe ale Casei Regale, inca din secolul al XVIII-lea s-a infiintat un oficiu de administrare a datoriei astfel rezultate.
Finantarea se refera la totalitatea mijloacelor prin care un actor al vietii economice isi procura mijloacele banesti necesare realizarii unor activitatii economico-sociale, in particular al afacerilor. Atunci cand este implicat si elementul de externalitate, se poate vorbi de finantarea internationala. 
Finantarea se poate realiza din diferite surse: din sursele proprii ale agentului economic participant la viata economica, respectiv cele constituite sau rezultate din activitatea proprie, din emisiunea de titluri pe pietele de capital sau din surse atrase de la terti, respectiv creditele contractate de la diferite societatii financiare, care pot fi banci, societati de finantare sau alti agenti economici.
In relatiile comerciale anterioare primului razboi mondial, rareori valoarea marfurilor si serviciilor livrate depasea posibilitatile financiare ale cumparatorilor, acestea fiind de regula achitate imediat. Ca urmare, creditul era putin utilizat in relatiile ce facilitau schimburile economice internationale.
In perioada interbelica, creditul incepe sa se utilizeze tot mai mult, apelandu-se de regula la creditul pe termen scurt.
In anii `60, un mix de factori economici si politici a determinat o crestere fara precedent a rolului creditului international in derularea schimburilor economice internationale. Dintre acesti factori, cei mai importanti ar fi: amplificarea schimburilor comerciale dintre tari, cresterea ponderii utilajelor si echipamentelor de valori mari in cadrul schimburilor, aparitia unei palete tot mai largi de producatori in contextul unui proces de multipolarizare a economiei internationale, preocuparea producatorilor de a patrunde sau de a se mentine pe anumite piete. Mutatiile economice si politice aparute ulterior anilor `60 au determinat si o diversificare permanenta a tehnicilor de finantare destinate sa asigure o utilizare mai supla a creditului, corespunzator cu cerintele participantilor la schimburile internationale. Treptat, termenul de credit este inlocuit cu notiunea de finantare, care surprinde multiplele activitati adiacente creditarii.
Finantarea tranzactiilor internationale este definita ca fiind un ansamblu de modalitati pentru asigurarea mijloacelor de plata necesare efectuarii operatiunilor comerciale, investitiilor internationale, actiunilor de cooperare economica internationala 
Finantarea comertului international este structurata ca activitate pe o relatie de creditare. 
Ea presupune insa o suita de alte elemente care tin, fie de tehnica propriu-zisa de finantare, fie de politica economica a statelor. Exista mai multe elemente care diferentiaza finantarea comertului international de simplul act al creditarii. Acestea sunt:
o creditul, in contextul finantarii comertului, se acorda putin frecvent in suma egala cu valoarea marfurilor vandute sau cumparate. Finantarea presupune o participare de 15- 30% a celui care este finantat;
o finantarea presupune intotdeauna asigurarea impotriva diferitelor riscuri la o institutie specializata. Deseori operatiunea este dublata de utilizarea altor instrumente de garantare;
o ca rezultat al diversificarii tehnicilor de finantare, precum si a sumelor tot mai mari antrenate in aceasta activitate, finantarea tranzactiilor internationale este tot mai puternic legata de piata valutar-financiara;
o practica finantarii comertului international a cunoscut o permanenta innoire, astfel incat, alaturi de tehnicile financiare bancare devenite "clasice" (creditul furnizor, creditul cumparator) au aparut noi tehnici (leasingul, factoringul, forfetarea, finantarea prin confirmarea comenzii).
Finantarea se poate realiza din surse interne, provenite din tara celui ce cere finantarea sau din surse externe, apeland la pietele financiare externe. Luand in considerare calitatea creditorului, finantarea externa poate sa aiba la baza surse publice, cum este cazul asistentei pentru dezvoltare, sau surse private, in acest caz, piata financiar valutara jucand un rol deosebit de important.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Moderne de Finantare - Creditul Consortial Creditul Revolving Cofinantarea.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!