Tehnologia de Cultivare a Orzului de Toamna in Conditiile Ecologice de la SC Zooprod SA Husi

Cuprins licenta Cum descarc?

1.1. Date despre zona in care se afla teritoriul unitatii 5
1.1.1. Prezentarea unitatii SC Zooprod SA - Husi 6
1.1.2. Situatia geografica si social-economica a unitatii 6
1.1.3. Geomorfologia si hidrologia zonei 8
1.1.4. Principalele caracteristici ale climei 10
1.1.4.1. Regimul termic 10
1.1.4.2. Regimul pluviometric 10
1.1.4.3. Alte elemente climatice: lumina, nebulozitatea, umiditatea relativa, vanturile si alte elemente 11
1.1.5. Caracterizarea solului 12
1.1.6. Flora cultivata si spontana si fauna din zona 13
1.1.7. Concluzii asupra cadrului natural 14
1.2. Cerintele orzului fata de factorii ecologici 14
1.2.1. Cerintele fata de temperatura 14
1.2.2. Cerintele fata de umiditate 15
1.2.3. Cerintele fata de lumina 16
1.2.4. Cerintele fata de sol 17
1.2.5. Gradul de favorabilitate pentru orz 18
1.3. Tehnologia de cultivare a orzului de toamna 18
1.3.1. Rotatia si amplasarea culturii 19
1.3.2. Fertilizarea 19
1.3.3. Lucrarile solului 20
1.3.4. Soiuri si hibrizi: caracterizarea celor din zona si experienta 21
1.3.5. Samanta si semanatul 22
1.3.6. Lucrarile de ingrijire 24
1.3.7. Evaluarea productiei, recoltarea si pastrarea 33
EXPERIMENTARI PRIVIND PRIVIND INFLUENTA SOIULUI ASUPRA PRODUCTIEI LA ORZUL DE TOAMNA IN CONDITIILE 
SC ZOOPROD SA - HUSI
2.1. Stadiul actual al cercetarilor referitoare la tema 35
2.2. Scopul, obiectivele si metoda experimentarilor 37
2.2.1. Scopul si obiectivele experientelor 37
2.2.2. Metoda experimentarilor 38
2.3. Conditiile ecologice din anii experimentarii 41
2.4. Valorificarea rezultatelor prin calcul statistic, analiza variantei si regresii 46
2.5. Sinteza rezultatelor de productie si discutii 47
2.6. Analiza eficientei economice, discutii 
2.7. Concluzii si propuneri 51
Bibliografie 53


Extras din licenta Cum descarc?

IMPORTANTA SI RASPANDIREA ORZULUI IN LUME SI ROMANIA
Desi multi il considera o cereala autohtona, cultivata de mii de ani in Carpati, orzul (Hordeum vulgare L.) are o descendenta neasteptata, avandu-si originea in Tibet, la poalele Muntilor Himalaya. 
Crescut in semi-salbaticie, era un soi de iarba inalta, cu boabe gustoase si foarte energizante, aliment ideal pentru iernile friguroase si aspre. Devenit foarte repede ,,painea celor saraci", el a trecut din Tibet in China si in Egipt, unde a fost cultivat pe suprafete intinse. Dar in vreme ce egiptenii preparau din el o bautura alcoolica asemanatoare cu berea, dandu-l, adesea, si animalelor, ca furaj, chinezii il considerau planta sfanta, apreciata nu doar ca hrana, ci si ca medicament. Virtutile terapeutice ale orzului au fost egal pretuite de greci si de daci, care il cultivau nu doar ca materie prima pentru paine (in combinatie cu faina de grau), ci si ca leac pentru o multime de boli. Cu o biografie asa de spectaculoasa, nu e nici o mirare ca astazi, orzul este o planta indelung studiata, pentru virtutile sale terapeutice. Iar surprizele nu au intarziat sa apara. Cercetari de ultima ora confirma faptul ca mai ales primavara, cand planta este in faza de dupa rasarire, in tulpinile ei sunt secretate substante cu efecte vindecatoare.
Orzul se numara printre cele mai vechi plante de cultura, la chinezi fiind trecut intre cele 5 plante sfinte (grau, orez, soia, orz, mei).
Orzul are multiple utilizari in alimentatia omului, furajarea animalelor si pentru prelucrari industriale.
In alimentatia omului, orzul se foloseste mai ales in zone cu conditii extreme (nordul Africii, dincolo de Cercul Polar), painea obtinuta fiind de calitate mai slaba.
In alimentatia omului se foloseste sub forma de arpacas ("surogat de orez"), sub forma de crupe.
O larga utilizare o are in furajarea animalelor sub forma de boabe sau ca furaj, singur sau in amestec cu alte plante.
Boabele de orz constitue cel mai timpuriu nutret concentrat (inceputul lunii iunie) si sunt folosite in obtinerea maltului si a berii.
Orzul este folosit inca din antichitate, avand o larga utilizare si in prezent.La germinarea boabelor de orz, in germeni apar enzimele alfa si beta amilaza in cantitati mai mari decat la grau si secara, care participa in procesul de hidrolizare a amidonului in glucide simple, fermentabile.
Orzul este utilizat la fabricarea berii si din considerentul ca paleele ce acopera cariopsele, le apara de vatamari in timpul manipularilor, avand si rol de filtru in timpul separarii substantelor solubile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia de Cultivare a Orzului de Toamna in Conditiile Ecologice de la SC Zooprod SA Husi.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!