Tehnologia de Cultivare a Plantelor Medicinale in Conditiile SCDA Secuieni-Neamt, cu Privire Speciala asupra Plantei Echinacea Purpurea L.

Cuprins licenta Cum descarc?

IMPORTANTA SI RASPANDIREA PLANTELOR MEDICINALE IN LUME SI IN ROMANIA 6
1.1. DATE DESPRE ZONA iN CARE SE AFLA TERITORIUL
UNITATII 10
1.1.1.Prezentarea unitatii 10
1.1.2.Situatia geografica si social-economica 11
1.1.3.Geomorfologia si hidrologia zonei 12
1.1.4.Principalele caracteristici ale climei 13
1.1.4.1.Regimul termic 14
1.1.4.2.Regimul pluviometric 15
1.1.4.3.Alte elemente climatice:lumina, nebulozitatea, 
umiditatea relativa, vanturile, etc 
1.1.5.Caracterizarea solului.
1.1.6.Flora cultivata si spontana din zona.
1.1.7.Concluzii asupra cadrului natural.
1.2. PRINCIPIILE ACTIVE DIN PLANTELE MEDICINALE SI 
AROMATICE.
1.2.1.Principiile active de natura fenolica.
1.2.2.Principii active de natura glucidica.
1.2.3.Alcaloizii.
1.2.4.Principii amare.
1.2.5.Vitamine.
1.2.6.Uleiuri volatile.
1.3. TEHNOLOGIA DE CULTIVARE A PLANTELOR 
MEDICINALE SI AROMATICE.
1.3.1.Rotatia, amplasarea culturii.
1.3.2.Fertilizarea.
1.3.3.Lucrarile solului.
1.3.4.Soiuri si hibrizi:caracterizarea celor din zona si experienta.
1.3.5.Samanta si semanatul.
1.3.6.Lucrarile de ingrijire.
1.3.7.Evaluarea productiei, recoltarea si pastrarea.
PARTEA A-II-A
EXPERIMENTARI PRIVIND EPOCA DE SEMANAT SI FERTILIZAREA LA ECHINACEA PUPUREA L.
2.1.Stadiul actual al cercetarilor referitoare la tema.
2.2.Scopul, obiectivele si metodica experimentarilor.
2.2.1.Scopul si obiectivele.
2.2.2.Metodica experimentarilor 
2.3.Conditii ecologice din anii experimentarii.
2.4.Observatii fenologice si masuratori biometrice in camp.
2.5.Valorificarea rezultatelor prin calcul statistic, analiza variantei si regresii.


Extras din licenta Cum descarc?

IMPORTANTA SI RASPANDIREA PLANTELOR MEDICINALE IN LUME SI IN ROMANIA.
,,A dobandi vindecarea este mai presus de orice in stiinta medicala."Hipocrate.
Inca din cele mai vechi timpuri omul a constatat ca exista plante care au puterea de a alina si vindeca ranile si bolile, indiferent ca e vorba de planta intreaga sau de anumite parti din ea: seminte, flori, frunze, bulbi, fructe,etc.
Folosirea plantelor medicinale pentru a vindeca boli, a devenit treptat o indeletnicire pentru vechile popoare.Vechimea folosirii plantelor medicinale in scopul vindecarii bolilor este prezentata in scrieri ramase de la popoare, care au trait cu mult timp inaintea erei noastre.
Planta medicinala este o specie vegetala al carei organ subteran sau parte aeriana, se utilizeaza in tratamentul unor afectiuni, datorita continutului sau in principii active. S-a constatat ca cel putin 121 de substante chimice cu structura chimica cunoscuta, sunt extrase din plante si utilizate in intreaga lume. Plantele aromatice contin pe langa alte substante, un ulei volatil, cu miros aromat.
In decursul timpului, pe plan mondial, s-au intensificat mult cercetarile, in toate tarile lumii. In ultimele dcenii, s-a extins mult utilizarea plantelor in terapeutica, inregistrandu-se o revenire spectaculoasa catre fitoterapie. Se apreciaza ca, la scara mondiala, se folosesc astazi in fitoterapia populara si culta circa 20.000 specii de plante medicinale si aromatice.
In ultimii ani a sporit enorm interesul pentru plantele de leac, in primul rand datorita problemelor grave pe care le ridica goana dupa medicamente si folosirea abuziva de catre un numar tot mai mare de suferinzi a unor produse ale chimiei farmaceutice, care dau obisnuinta si rareori intoxicatii grave.
Tara noastra are si ea o traditie veche in ceea ce priveste folosirea plantelor medicinale in scop terapeutic,existand o multime de documente care atesta acest fapt.
Datorita pozitiei sale geografice si climatice, teritoriul tarii noastre a avut o vegetatie variata si bogata;specialistii au identificat la noi peste 3.600 specii de plante superioare, spontane si de cultura, denumite cu peste 5.000 de nume de catre stramosii nostri. Un numar de 300 de specii sunt cunoscute si utilizate in prezent.
Plantele medicinale si aromatice constituie o sursa de materii prime deosebit de importanta pentru obtinerea medicamentelor romanesti. Dintre produsele farmaceutice romanesti care au in formula lor principii active din plante sunt: Codenal, Codamin, Cofenol, Digitalina, Distonocalm, Extraveral, Fasconal, Lizadon, Hipazin, Renogal, Rutosid, Scobutil, Sirogal, Tusomag, Ulcerotrat, etc.
Suprafata cultivata cu plante medicinale si aromatice in Romania a crescut de-a lungul anilor, astfel ca in anul 1950 suprafata ocupata era de 1,4 mii ha, iar in ultimii ani aceasta a ajuns la 35-40 mii ha.In Romania se cultiva peste 50 de specii de plante medicinale si aromatice, cu tendinta de crestere.
Importanta cultivarii plantelor medicinale nu rezulta din suprafata pe care o detin cat prin valoare lor specifica, produsul fiecareia din ele de regula neputand fi inlocuit. Sunt specii care se cultiva anual de-abia pe cateva hectare (10-20 ha), dar din productia de pe fiecare hectar se pot obtine de la zeci de mii, pana la milioane de doze de medicamente, necesare pentru apararea sanatatii sau chiar salvarea vietii oamenilor.
Pentru a obtine productii mari de materie prima,bogata in principii active, se vor aplica tehnologii de cultura diferentiata, pe baza cunoasterii temeinice a biologiei si cerintelor plantelor fata de factorii de vegetatie.
Genul Echinaceea este format din 9 specii, din care cea mai cultivata este Echinaceea purpurea.,dar in linii mari, compozitia chimica, actiunile farmacologice si intrebuintarile lor sunt asemanatoare.
Echinaceea a fost cunoscuta si utilizata din timpuri stravechi de indienii din America de Nord, care stiau ca-i buna in stari febrile, penrtu vindecarea ranilor sau ca antidot pentru intepaturile de insecte sau muscaturi de sarpe.
In medicina moderna se foloseste din 1955, cand a patruns impetuos in farmaciile americane., apoi specia a fost aclimatizata si introdusa in cultura si in Europa Centrala si in Rusia.
Compozitie chimica.
Echinacea purpurea este o planta erbacee perena, cu aspect de tufa, cu inaltime variabila, intre 40-140cm, iar inflorirea are loc in plina vara. Se utilizeaza atat radacinile cat si partea aeriana. Echinacea purpurea contine derivati ai acidului cafeic, alcamide, polizaharide si glicoproteine, ulei volatil cu terpene, glicozide, coloizi ozogeni neuzuronici, alcaloizi pirolizidinici.
In uleiul volatil de Echinacea purpurea L. predomina carolfilul, pe langa care se mai gasesc pinen, mircen, thujona. Specia mai contine compusi poliacetilinici, diene si poliinamide.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia de Cultivare a Plantelor Medicinale in Conditiile SCDA Secuieni-Neamt, cu Privire Speciala asupra Plantei Echinacea Purpurea L..doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!