Tehnologia de Fabricare a Extractului Alcoolic de Maces cu Utilizare in Industria Farmaceutica

Extras din licenta Cum descarc?

1. TEMA DE PROIECTARE
TEHNOLOGIA DE FABRICARE A EXTRACTULUI DE MACES
2. MEMORIU TEHNIC
In primul rand, tin sa multumesc pe aceasta cale coordonatorilor sub indrumarea carora am realizat lucrarea de fata si tuturor profesorilor ce au impartit din cunostintele lor pe parcursul anilor de facultate. 
Informatiile scrise, privind arta vindecarii, care ne-au ramas de la toate vechile civilizatii se refera la diferite forme farmaceutice obtinute prin extractie din produse vegetale sau animale. Intre acestea se foloseau: macerate, infuzii, decocturi oteturi, vinuri, uleiuri, sucuri sub diferite denumiri. Din aceste surse aflam pe de o parte produsele folosite din cele mai vechi timpuri in diferitele regiuni ale lumii, cat si formele farmaceutice sub care erau prelucrate.
Lucrarea este structurata in doua parti, prima fiind reprezentata de tema de cercetare: Modificarea polizaharidelor in vederea obtinerii unor aditivi pentru ciment, subiect pe care l-am aprofundat la inceputul lucrarii. 
A doua parte ne dezvaluie tehnologia si utilajele utilizate pentru obtinerea extractului vegetal, avand ca materie prima de baza, macesul (Rosa canina).
Aceasta lucrare rezerva un loc important extractelor vegetale, pe care le trateaza in capitolul 3, pe langa proprietatile produsului finit si domeniile de utilizare ale acestuia. Capitolul se incheie cu elemente de inginerie tehnologica: schema bloc a variantei adoptate, ecuatiile bilanturilor reale, descriindu-se totodata factorii ce influenteaza extractia.
Capitolul 4 a continuat cu dimensionarea amestecatorului tip ancora, unde are loc operatia principala a procesului tehnologic, precum si cu dimensionarea si alegerea altor doua utilaje ce se utilizeaza in procesul de obtinere a extractelor vegetale.
Lucrarea urmareste apoi prezentarea necesarului de utilitati in capitolul 5 si continua cu metodele de analiza a materiei prime, a produsilor intermediari si finali descrise in capitolul 6.
In capitolul 7 s-au prezentat produsele secundare si posibilitati de valorificare alea acestora precum si obiectivele de care trebuie sa se tina cont pentru a creste randamentul extractiei.
Amplasamentul si planul general este detaliat in capitolul 8, pentru proiectarea unei sectii de fabricare a extractelor de macese cu o capacitate de 1t/ zi.
Capitolul 9 abordeaza normele de protectia muncii ce trebuie avute in vedere la fabricarea extractelor alcoolice.
Capitolul 10 contine calculul indicatorilor economici, valoarea utilajelor, a constructiei si a terenului, fondul de investitii, planul de aprovizionare, fondul de salarii si functie de acestea calculul estimativ al pretului flacon de 100 g cu extract de maces.
Partea desenata a lucrarii este compusa din schema bloc, schema de flux tehnologic, schema de amplasare a utilajelor, schema utilajului principal si a unui utilaj secundar.
3. TEHNOLOGIA FABRICATIEI
Din cele mai vechi timpuri, omul a folosit produsele vegetale din natura spre propriul sau folos. La unele a observat diverse actiuni asupra organismului. Aceste observatii s-au inmultit in decursul mileniilor si astfel, omul si-a creat mijloace de a-si vindeca suferintele fizice. Utilizarea preparatelor obtinute prin prelucrarea produselor vegetale este cunoscuta cu mii de ani inaintea erei noastre.
Cunostintele despre utilizarea plantelor medicinale in tratamentul diferitelor afectiuni s-au transmis de a lungul veacurilor din generatie in generatie, un rol foarte important in acest sens, cel putin pentru tara noastra, avandu-l asezamintele manastiresti.
Pe teritoriul Romaniei vegeteaza peste 3700 de specii, adica mai mult de jumatate din cele ce vegeteaza in intreaga Europa, din care peste 800 de specii au proprietati medicinale.
Plecand de la faptul incontestabil ca facem parte integranta din ecosistemele naturale, este lesne de inteles ca organismul uman tolereaza mult mai usor un produs natural, decat unul sintetic.
In ultimii ani, insasi Organizatia Mondiala a Sanatatii a aprobat o noua strategie pentru integrarea medicinii traditionale in mijloacele globale de profilaxie si tratament, singura posibilitate de a atinge dezideratul ,,sanatate pentru toti" fiind integrarea medicinii traditionale in sistemele moderne de profilaxie si tratament.
In prezent peste 80% din populatia globului beneficiaza de tratamente prin metode traditionale, care reprezinta in ansamblul masurilor de ocrotire a sanatatii, singura optiune realista.
Puritatea biologica a plantei medicinale depinde din ce in ce mai mult de mediul inconjurator in care s-a dezvoltat specia respectiva, spontan sau cultivat.
La fel ca si alimentele, plantele medicinale, pentru a avea o valoare biologica superioara, trebuie sa provina dintr-un mediu natural cat mai putin poluat.
3.1. Proprietatile produsului finit; domenii de utilizare
Fitoterapia, aromoterapia, terapia naturala de astazi capata noi valente fata de cea din trecut. Produsele fitoterapeutice indeplinesc trei functii importante: profilaxie, prim ajutor si tratament.
Exista trei tipuri de produse farmaceutice naturale :
* cele cu actiune puternica, cum sunt, in special, glicozidele si alcaloizii;
* cele cu actiune medie, cum sunt substantele sau complecsii de substante din speciile de Valeriana, Leonurus, Calendula ;
* grupa produselor fitoterapeutice adjuvante ale tratamentului de baza.
Farmacodinamica si farmacologia clasica se bazeaza pe relatia dialectica substanta activa-actiune fiziologica, respectiv actiune terapeutica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia de Fabricare a Extractului Alcoolic de Maces cu Utilizare in Industria Farmaceutica.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!