Tehnologia de Obtinere a unei Linii de Prelucrare a Laptelui de Vaca

Extras din licenta Cum descarc?

I.MEMORIU JUSTIFICATIV
1.OBIECTIVUL PROIECTULUI
DENUMIREA OBIECTIVULUI PROIECTULUI
Sa se proiecteze o sectie de productie pentru produsul de lapte praf , cu capacitatea de 5t/24h.
CAPACITATEA DE PRODUCTIE
Sectia de productie pentru obtinerea produsului lapte praf are capacitatea de 5t/24h
PROFILUL DE PRODUCTIE PE SORTIMENTE SAU GRUPE DE SORTIMENTE
Se proiecteaza o sectie de productie pentru lapte praf .
Materia prima folosita pentru obtinerea produselor este laptele crud integral, cu grasime 3.5%,(de vaca , de oaie , capra, bivolota )
LAPTELE este un lichid de culoare alb-galbuie secretat de glanda mamara a mamiferelor.
In toate scrierile vechi ce se refera la conditiile de viata ale popoarelor care au trait cu mii de ani inaintea erei noastre in Europa in zona Marii Mediterane cunosteau laptele pe care il consumau ca atare si sub forma de produse, in special branzeturi. In lucrarea sa ,,Zece mii de ani de productie de lapte" Michel Roblin arata ca europenii de pe malurile Visteilei si ale Niprului, stramosi ai latinilor si germanilor, cunosteau deja laptele animal. 
Laptele a fost folosit din cele mai vechi timpuri ca aliment principal in hrana diferitelor popoare, ca asirieni, babilonieni, greci si romani.
Kosikouwski considera zona orasului Roma ca locul de formare a mai multor varietati de branzeturi, care s-au raspandit treptat in numeroase tari europene.
Materia prima pentru industria laptelui si a produselor lactate o constituie laptele de vaca, de oaie si bivolita.
Este alimentul cel mai complex si mai usor asimilat de organism, constituind unul din alimentele de baza si in nutritia omului. Laptele este denumit si ,,Sangele Alb" prin valoarea sa 
hranitoare. Are peste o suta de substante nutritive necesare vietii omului(20 aminoacizi, peste 10 acizi grasi, 4 feluri de lactoze, 25 vitamine, peste 45 elemente minerale, proteine). Proteinele contin aminoacizi necesari cresterii si mentinerii sanatatii. Grasimea in afara de rolul ei energetic constituie si la formarea rezervelor de grasime in organism. Vitaminele continute in proportii apreciabile ridica valoarea nutritiva a laptelui. 
Important este faptul ca substantele nutritive din lapte se gasesc in proportii optime, astfel ca laptele este asimilat de organism mai bine decat orice alt aliment, putand fi consumat atat in stare proaspata cat si sub forma de diferite produse lactate.
Atat laptele cat si produsele lactice maresc rezistenta organismelor fata de infectii si intoxicatii, ridicand nivelul de sanatate a populatiei.
La degresaraea laptelui integral se obtine o cantitate mare de smantana , care ulterior va fi comercializata .
Factorii interni 
Specia - cea mai mare cantitate de lapte se obtine de la vaci, bivolite capre si oi 
Rasa ,familia , linia -sunt rase , linii sau familii care produc lapte mai mult si mai bogat in grasime si proteine in timp ce altele produc lapte mai putin si cu compozitie diferia.
Varsta - productia de lapte este mai mica la primele fatari , creste pana la a IV a fatare , apoi scade treptat.
Factorii de mediu
Naturali-caldurile mari , ploile si umezeala au influenta negativa scazand astfel productia de lapte Artificiali- hranirea , lipsa substantelor nutritive duce la scaderea cantitatii de lapte ,adaparea ,igiena , mulsul.
2. ANALIZA COMPARATIVA A TEHNOLOGIILOR SIMILARE DIN TARA SI DIN STRAINATATE
Analiza comparativa a tehnologiilor de deshidratare a laptelui praf
Deshidratarea laptelui se face cu scopul : reducerii volumului si a greutatii , cresterii solubilitatii in timpul depozitarii si realizarii unor forme fizice mai usor de utilizat in alimentatie .
Instalatia de uscare NitroAtomiser
Constituie una dintre cele mai raspandite instalatii de uscare , putand avea diferite capacitati si urmatoarele caracteristici:


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia de Obtinere a unei Linii de Prelucrare a Laptelui de Vaca.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!