Tehnologii Agroambientale si Calitatea Solurilor

Cuprins licenta Cum descarc?

I. Introducere 
1. Structura fondului financiar al Romaniei 
1.1 Situatia actuala a fondului funciar al Romaniei 
1.2 Categoriile de folosinta ale terenurilor agricole 
1.3 Fondul funciar agricol in raport cu necesitatea aplicarii unor lucrari ameliorative... 
2. Determinarea capacitatii de productie a solurilor 
2.1. Fertilitatea solurilor 
2.2. Bonitarea terenurilor agricole, ca baza a evaluarii calitative 
2.2.1. Indicatori de bonitare pentru conditiile naturale 
2.2.2. Indicatorii de caracterizare tehnologica 
2.2.3. Indicatorii de "potentare" a capacitatii de productie a solurilor 
2.2.4. Determinarea notelor de bonitare 
2.2.5. Valoarea naturala si economica a notelor de bonitare 
3. Studiul de caz: evaluarea starii de calitate a terenurilor din Judetul Iasi 
3.1. Caracterizarea generala a cadrului natural 
3.I.1. Asezarea geografica si limitele 
3.I.2. Alcatuirea geologica 
3.I.3. Relieful 
3.I.4. Clima 
3.I.5. Hidrografia 
3.I.6. Vegetatia 
3.I.7. Solurile 
3.I.8. Subunitatile fizico - geografice 
3.I.8.1. Campia colinara a Jijiei 
3.I.8.2. Campia colinara a Falciului 
3.I.8.3. Podisul Barladului 
3.2. Solurile, agricultura si silvicultura in judetul Iasi 
3.3. Fondul forestier al judetului Iasi 
3.4 Caracterizarea profilelor de sol 
4. Legislatia Romaniei privind exploatarea terenurilor agricole 
4.1. Legea Privind Forma de Proprietate 
4.2. Legea Cadastrului si a Publicitatii Imobiliare 
4.3. Legea Privind Exploatatiile Agricole 
4.4. Legea privind privatizarea Societatilor ce Detin in Administrarea Terenuri Proprietate Publica si Privata a Statului cu Destinatie Agricola si Infiintarea Agentiei Domeniilor Statului 
5. Proiectarea retelelor topografice de constructii 
5.1. Determinarea lungimii maxime a laturilor retelei 
5.2. Amplasarea pe plan a punctelor retelei 
5.3. Determinarea coordonatelor punctelor in sistem local 
5.4. Alegerea procedeului de trasare provizorie 
5.5. Calculul reductiilor punctelor retelelor


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Cadastrul general este sistemul unitar si obligatoriu de evidenta tehnica, economica si juridica prin care se realizeaza descrierea si reprezentarea pe harti si planuri cadastrale a tuturor terenurilor, bunurilor imobile de pe intreg teritoriul tarii indiferent de destinatia lor si de proprietar.
Pentru o cunoastere completa si sistematica a fondului funciar al tarii si a constructiilor, cadastrul general realizeaza evidenta acestuia atat calitativ, cantitativ cat si juridic.
Aspectul calitativ se refera la bonitarea cadastrala a terenurilor care se face in scopul determinarii gradului de productivitate a solurilor in functie de fertilitatea naturala si de tehnologiile de cultura aplicate. Pe baza acestora se stabilesc taxele si impozitele precum si pretul terenurilor. 
Aspectul cantitativ se refera la determinarea prin masuratori a pozitiei, configuratiei si marimii suprafetelor de teren pe care acestea sunt amplasate, numarul de nivele si posesorul fiecarei constructii in parte. 
Aspectul juridic se refera la identificarea corecta a posesorilor de terenuri si constructii si inscrierea acestora in documentele cadastrului general pe baza drepturilor si a obligatiilor actelor juridice pe care se intemeiaza posesia. 
Fondul funciar din tara noastra, privit ca factor al mediului inconjurator, prezinta diferentieri importante de la o zona la alta, datorita conditiilor de relief, clima, hidrologie, sol, precipitatii etc. Datorita acestor diferentieri, in unele zone ale tarii, terenurile sunt afectate de procese de degradare ca: eroziunea, alunecari, saraturari, exces de umiditate etc.
Bonitarea terenurilor agricole reprezinta o actiune complexa de cercetare si de apreciere cantitativa a principalelor conditii care determina cresterea si rodirea plantelor, de stabilire a gradului de favorabilitate a acestor conditii pentru fiecare folosinta si cultura. Deoarece capacitatea de productie a terenurilor se modifica sub influenta factorilor naturali, dar mai ales a interventiei omului, bonitatea trebuie actualizata in permanenta.
Prin lucrarile de cartare pedologica si de bonitare cadastrala a solurilor se realizeaza baza de date grafice si descriptive necesara pentru inventarierea, clasificarea si evaluarea resurselor de sol dintr-un spatiu geografic, care poate sa fie reprezentat de o exploatatie agricola sau de un teritoriu administrativ-cadastral. Invelisul de soluri este studiat in raport cu factorii naturali si antropici ce ii determina insusirile si respectiv, fertilitatea naturala, cu diferite favorabilitati pentru cresterea si dezvoltarea fitocenozelor agrare sau naturale. 
Prin realizarea lucrarilor de bonitare a terenurilor agricole se cer rezolvate urmatoarele probleme:
1.Precizarea capacitatii de productie a terenului pentru diferite plante de cultura, plantatii pomicole si viticole si pajisti naturale;
2.Precizarea celor mai rationale repartitii a culturilor pe teritoriu, respectiv fundamentarea lucrarilor de zonare si profilare a productiei agricole;
3.Stabilirea cauzelor care limiteaza capacitatea de productie si evidentierea lor in vederea diminuarii sau inlaturarii efectelor negative care limiteaza recoltele;
4.Fundamentarea masurilor economice pentru evidentierea si comensurarea rentei funciare pentru toti lucratorii din agricultura.
In cadrul studiului de caz, am prezentat principalele zone naturale aferente din judetul Iasi. Dintre aspectele reprezentative ale studiului se desprind cele referitoare la cunoasterea, protectia si utilizarea durabila a solului, precum si cele specifice dezvoltarii rurale, protectiei mediului si sistemului educational din zone rurale. 
Principalele tipuri de soluri prezentate sunt reprezentate de cernoziomuri, faeziomuri, cambisoluri, preluvosoluri si luvosoluri, avand ca utilizare atat categoriile de folosinta agricola cat si silvica. 
La partea practica: ALTCEVA! Ridicare, drumuire!
CAPITOLUL 1
STRUCTURA FONDULUI FUNCIAR AL ROMANIEI
1.1 Situatia actuala a fondului funciar al Romaniei
Fondul funciar este constituit din totalitatea terenurilor cuprinse intre granitele tarii indiferent de categoria de folosinta si de proprietar. Conform Legii fondului funciar nr. 18/1991 "Terenurile de orice fel, indiferent de destinatie, de titlu pe baza caruia sunt detinute sau de domeniul public sau privat din care fac parte, constituie fondul funciar al Romaniei ".
In sfera activitatilor agricole, solul se identifica cu notiunea de fond funciar. In calitatea sa de corp natural viu, solul se caracterizeaza printr-o inalta capacitate de regenerare si de sporire a fertilitatii naturale. Aceasta fertilitate naturala a solului este expresia insusirilor sale native, derivate din compozitia chimica a acestuia, din continutul de substante nutritive necesare pentru vegetatia plantelor. 
Reforma funciara chiar si astazi poate fi considerata un proces continuu, care include aspectele urmatoare: circulatia juridica a terenurilor prin vanzarea lor, prin arendarea lor sau prin donatii si mosteniri; reconsituirea dreptului de proprietate; existenta unui drept de preemtiune, concesionarea terenurilor apartinand statului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologii Agroambientale si Calitatea Solurilor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!