Transformatoarele de Putere

Cuprins licenta Cum descarc?

1. Introducere 5
2. Notiuni generale privind transformatoarele de putere 6
2.1. Rolul transformatoarelor de putere 6
2.2. Constructia transformatoarelor de putere 7
3. Ecuatiile si schemele electrice echivalente 22
3.1. Principiul de functionare 22
3.2. Ecuatiile in regim sinusoidal 24
4. Regimurile de functionare a transformatoarelor de putere trifazate 27
4.1. Functionarea in gol a transformatorului trifazat 27
4.2. Functionarea in sarcina 28
4.3. Regimuri tranzitorii 32
4.4. Incalzirea si racirea transformatoarelor 40
5. Studiul experimental 42
5.1. Regimul stationar de mers in gol 42
5.2. Regimul de functionare in sarcina dezechilibrata 45
5.3. Regimul tranzitoriu de cuplare in gol la retea 46
5.4. Regimul de scurtcircuit brusc 48
6. Concluzii 49
Bibliografie 51


Extras din licenta Cum descarc?

I. INTRODUCERE
Intrucat rolul transformatoarelor de putere in sistemul electroenergetic national este deosebit de important, consideram ca abordarea prezentei teme este si va ramane de actualitate si pe mai departe.
Odata cu implementarea a unor solutii noi de integrare in sistem a unor surse regenarbile de energie, regimurile specilae de functionare a transformatoarelor (tranzitorii, dezechilibrate) trebuie cunoscute cat mai aprofundat, aceste regimuri avand influenta asupra tuturor componentelor sistemului.
Transformatoarele de putere pot fi ele insasi surse de regimuri tranzitorii in anumite conditii, dar in acelasi timp pot fi componente care sunt afectate de aceste regimuri.
Desi din punct de vedere teoretic sunt cunoscute fenomenele tranzitorii sau comportamentul in regimuri dezechilibrate a transformatoarelor de putere, punerea in evidenta si inregistrarea modului de variatie a curentilor sau tensiunilor necesita pe langa aparatura adecvata si o buna abilitate in exploatarea acestor echipamente. 
Lucrarea de fata este structurata in sase capitole principale, cuprins, un scurt rezumat si bibliografia.
Primul capitol il reprezinta o scurta Introducere, iar apoi in al doilea capitol, Notiuni generale privind transformatoarele de putere, se abordeaza constructia si principaleleelemente auxiliare din componenta transformatoarelor de putere.
Al treilea capitol, Ecuatiile si schemele electrice echivalente, face referire la principalele scheme echivalente ale transformatoarelor de putere si la ecuatiile acestora pentru modelul cu secundarul raportat la primar.
In cel de al patrulea capitol sunt descrise cateva din Regimurile de functionare a transformatoarelor de putere, pentru ca in cel de al cincilea capitol sa se prezinte Studiul experimental efectuat asupra transformatorului studiat, iar in ultimul capitol sa fie mentionate cateva din principalele concluzii privitoare la fenomenele studiate.
Sursele si figurile utilizate pentru realizarea prezentului proiect sunt cele din Bibliografie.
II. Notiuni generale privind transformatoarele de putere
II.1. Rolul transformatoarelor de putere
Transformatorul reprezinta un caz particular al masinilor electrice, neavand elemente in miscare, rolul sau fiind acela de a transfera energia electrica primita de o infasurare numita primara, care este o infasurare receptoare de energie electrica, la o alta infasurare (sau alte infasurari) numita secundara care este sursa de energie electrica, cele doua infasurari fiind separate electric, dar cuplate magnetic. 
Transferul energiei se realizeaza pe baza fenomenului de inductie electromagnetica, tensiunea celor doua infasurari de obicei difera dar poate sa fie aceeasi, frecventa ramane insa intotdeauna aceeasi.
Sunt considerate transformatoare de putere acele transformatoare trifazate a caror putere aparenta este de minim 6 kVA.
Transformatoarele de putere trifazate se utilizeaza in sistemul energetic cu scopul de a modifica tensiunea la care se transporta, distribuie sau consuma energia electrica.
Producerea energiei electrice se realizeaza in cea mai mare parte cu ajutorul generatoarelor sincrone. Tensiunea la care acestea livreaza energia este limitata de posibilitatile de realizare a infasurarilor astfel ca in general aceasta este de pana la 10 sau maxim 24kV.
Transportul energiei electrice este cu atat mai avantajos cu cat tensiunea este mai ridicata deoarece la o aceeasi putere va rezulta un curent mai mic respectiv pierderi de energie mai mici, acestea fiind direct proportionale cu patratul curentului. din acest motiv imediat dupa ce are loc producerea energiei electrice sunt utilizate transformatoare ridicatoare de tensiune care vor fin intercalate intre generator si reteaua electrica de transport.
Odata ajunsa la destinatie, energia electrica trebuie din nou modificata in sensul coborarii tensiunii deoarece din motive tehnice de siguranta distributia se realizeaza la tensiuni mai mici decat cele la care se transporta. Astefel ca in schema apar din nou transformatoarele care de aceasta data sunt coboratoare de tensiune.


Fisiere in arhiva (1):

  • Transformatoarele de Putere.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

C. Bala , Masini Electrice, Ed. D. P., Bucuresti, 1982;
I. Boldea , Transformatoare si masini electrice, Ed. Politehnica Timisoara, 2006;
A. Campeanu , I. Vlad , Masini electrice. Teorie, incercari si simulari, Craiova, Editura Universitaria Craiova, 2008;
O. Chiver, L. Neamt, M. Horgos, S. Oniga and A. Buchman, The study of transient regimes for a shell-type transformer, Carpathian Journal of Electronic and Computer Engineering ,Volume 4, Number 1 - 2011;
O. Chiver, Masini electrice, curs format electronic;
T. Dordea, Masini electrice, Ed. D. P., Bucuresti, 1977;
C. Ghita, Masini electrice, Ed. Matrix Rom, Bucuresti, 2005;
E. Micu, Masini electrice I, Editura Universitatii de Nord, Baia Mare, 2001;
E. Micu, Electrotehnica de la A la Z, Ed. Stiintifica si Enciclopedica, Bucuresti, 1985;
Novac I., Micu E. s.a., ,,Masini si actionari electrice", Ed. D. P., Bucuresti, 1982;
I. Piroi , ,,Masini electrice", Ed. D. P., Bucuresti, 2004;
L. E. Petrean, D. C. Peter, Teoria campului electromagnetic. Electrocinetica. Electrodinamica, Editura Universitatii de Nord, Baia Mare, 1999;
E. Simion, T. Maghiar, ,,Electrotehnica", Ed. D. P., Bucuresti, 1981;
*** Manual de utilizare Fluke 435;
*** Manual de utilizare Osciloscop MTX;
*** PE116, Normativ de incercari.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!