Transport Persoane VIP

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei investigate si gradul de studiere a acesteia. Importanta transportului in economia unei tari este una incontestabila si pe deplin verificata. Practic, preocuparea oamenilor a fost tot timpul posibilitatea de a se deplasa ei, respectiv anumite obiecte si materiale dintr-un loc in altul intr-un timp cat mai redus, pe distante cat mai scurte si la un cost cat mai profitabil.
Transporturile reprezinta o latura importanta a productiei materiale, fiind compusa din totalitatea mijloacelor de deplasare in spatiu a marfurilor si persoanelor, a utilajelor, a cailor de comunicatie, folosindu-se un personal de specialitate. Prin rolul lor de deplasare a marfurilor influenteaza hotarator si celelalte ramuri ale economiei mondiale, inclusiv comertul international.
Importanta transporturilor se reflecta in urmatoarele directii : transporturile participa la diviziunea internationala a muncii; se pot valorifica cele mai indepartate zacaminte de materii prime; se atrag in circuitul economic, social si politic mondial toate regiunile de pe glob; se reduce perioada de timp aferenta transportului prin perfectionarea mijloacelor tehnice de deplasare si prin reducerea timpilor afectati operatiunilor de incarcare-descarcare; introducerea rapida in circuitul mondial a marfurilor cu grad ridicat de prelucrare.
Transporturile auto reprezinta o modalitate foarte utilizata pentru deplasarea marfurilor si calatorilor pe distante scurte si in conditii de rapiditate. In sistemul global de transport, deplasarea cu ajutorul autovehiculelor a inregistrat o evolutie ascendenta, atat ca volum al transporturilor cat si ca pondere in volumul total al transporturilor.
Prin transporturi se realizeaza legaturi intre ramurile economiei materiale, compartimente ale fiecarei ramuri, intre unitatile din cadrul compartimentelor.
Un rol aparte il are transportul special care asigura deplasarea demnitarilor intre state, raioane, orase si sate. Un rol important pe care il indeplineste transportul special decurge din specificul activitatiiprincipalelor institutii publice in stat, adica are o menire sociala. Asigura deplasarea delegatiilor, atit persoanelor de rang inalt al Republicii Moldova, cit si oaspetii Republicii Moldova.
La momentul de fata, transportul special cunoaste o serie de solutii tehnice si manageriale. Reiesind din situatia momentana a parcului auto al Institutiei Publice "Baza Auto a Parlamentului", care asigura deplasarea demnitarilor in Republica Moldova, ar fi oportun si util ca si pentru transporturile speciale sau necomerciale sa se identifice solutii in privinta redresarii situatiei prin o gestionare mai eficienta a unitatilor de transport utilizate in acest scop. Acest subiect a devenit deosebit de actual in ultimul timp, dupa ce mass-media a facut publicata intentia autorittatilor de a procura trei automobile de lux pentru deplasarea primelor persoane in stat, in suma de 400 de mii de euro. Intentia a fost aspru criticata de catre societatea civila, care a acuzat autartatile de irosirea banilor publici in conditi de dura austeritate.
Tinand cont de cele relatate mai sus, scopul tezei consta in relevarea starii actuale a transportului special, efiecintizarea acestui gen de transporturi din Republica Moldova. Pentru atingerea acestui scop autorul tezei a formulat urmatoarele sarcini:
a) aprecierea situatiei actuale si a perspectivelor de dezvoltare a transportului autospecial in RM;
b) determinarea metodelor de sporire a eficientei transportului de serviciu pentru demnitarii de rang inalt;
c) cercetarea tendintelor ce au loc in serviciul de transport special;
d) perfectionarea managementului intreprinderilor de transport prin aplicarea principiilor logistice la organizarea procesului de transport, tinand cont de cerintele tehnice, economice si sociale inaintate fata de transportulspecializat;
e) studierea elementelor de administrare a activitatilor de transport auto specializat;
f) determinarea obiectivelor de realizare a eficientei transportului pentru demnitarii de rang inalt.
In teza, ca obiect de studiu a servit Institutia Publica ,,Baza Auto a Parlamentului".
Transporturile sunt si vor ramane obiect de cercetare pentru numerosi specialisti si savanti. In acest domeniu au activat S. Artemiev, N. Vasiliev, S. Domnina, E. Kuznetov, S. Lukinski, A. Kursin, N. Aleinov, V. Fomin, V. Zlenco, I. Sarbu, T. Alcaz, M. Cae, D. Teodorescu, O. Capatina, I. Popa, Iu. Rusnac, Gh. Caraiani, V. Chirmici, P. Djons, J. Gattorna.
Baza metodologica o constituie teoria managementului transporturilor, teoria managementului logisticii si distributiei elaborate in lucrarile savantilor straini si autohtoni. In studiu au fost utilizate metode economice de cercetare, cum ar fi analiza si sinteza economico-statistica.
Noutatea stiintifica a investigatiei consta in urmatoarele:
1) au fost cercetati factorii de influenta a eficientei serviciilor de transport autopentru demnitarii de rang inalt;
2) a fost dezvoltat si aprofundat conceptul despre managementul transporturilor specializate in conditiile unei tari cu o economie slab dezvoltata, care tinde spre echilibrare si dezvoltare economica, cum este Republica Moldova.
Semnificatia teoretica si valoarea aplicativa a lucrarii consta in faptul ca analiza efectuata permite elaborarea metodelor de crestere a eficientei economice si a competitivitatii.
I. COMPARTIMENTUL ANALITIC
1.1 Caracteristica intreprinderii Institutia Publica ,,Baza Auto a Parlamentului".
,,Baza Auto a Parlamentului" activa in conformitate cu ,,Regulamentul cu privire la intreprinderea de stat in Republica Moldova", aprobat prin Hotarirea Guvernului nr. 105 din 28 februarie 1991. Ulterior, in 2001 in baza Hotaririi Parlamentului nr. 22-XV din 29 martie 2001 intreprinderea de Stat ,,Baza Auto a Parlamentului" este reorganizata in Institutie Publica ,,Baza Auto a Parlamentului".
Institutia Publica ,,Baza Auto a Parlamentului" are statut de persoana juridica, cont propriu in banca, inclusiv cont valutar, dispune de balanta proprie, are stampila cu Stema de Stat si formulare tipizate, conform legislatiei.
Institutia Publica ,,Baza Auto a Parlamentului" are statut de persoana juridica si este subordonata Parlamentului Republicii Moldova. Sediu Institutiei Publice ,,Baza Auto a Parlamentului" este municipiul Chisinau, str. A. Corobceanu nr. 10.
Institutia Publica ,,Baza Auto a Parlamentului" isi desfasoara activitatea economica potrivit principiilor si exigentelor prevazute pentru organizatiile bugetare, conform legislatiei in vigoare, prevederilor regulamentului aprobat, hotaririlor Biroului permanent al Parlamentului, ordinelor si dispozitiilor Presedintelui Parlamentului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Transport Persoane VIP.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!