Transportul International Maritim si Aerian

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 2
1. Principalele aspecte privind transportul international 3
1.1 Definitia transportului international 3
1.2 Rolul si importanta transporturilor internationale 5
1.3 Particularitatile transporturilor internationale 8
1.4 Tipologia transporturilor internationale 8
2. Transportul international maritim 11
2.1 Caracteristici generale ale transportului international maritim 12
2.2 Avantajele si dezavantajele transportului international maritim 15
2.3 Contractul de navlosire si tehnica navlosirii 16
2.4 Documentele conexe contractului de transport international maritim 19
3. Transportul international aerian 21
3.1 Principalele caracteristici ale transportului international aerian 22
3.2 Avantajele si dezavantajele transportului international aerian 24
3.3 Contractul de transport aerian 25
4. Studiu de caz: Exemplificarea etapelor desfasurarii unui transport 
maritim comparativ cu un transport aerian 26
4.1 Transportul aerian-importul unor plante medicinale din India in Romania 27 
4.2 Transportul maritim-importul unei masini de extrudat din SUA in Romania 33 
4.3 Evidentierea avantajelor si dezavantajelor transportului maritim in comparatie cu 
transportul aerian 38
Concluzii 41
Bibliografie 42


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Importanta transporturilor internationale in cadrul amplificarii relatiilor dintre state dar si in diversificarea schimburilor comerciale reprezinta un element cheie ce permite dezvoltarea unei economii globale. Transporturile influenteaza derularea oricarei operatiuni de import sau de export fiind astfel un determinant major al dezvoltarii relatiilor economice pe plan international.
Rolul esential pe care transporturile il detin in economia globala este cel care m-a determinat sa aleg aceasta tema, sa imi doresc sa cunosc si sa imi clarific cat mai multe aspecte legate de transporturile internationale.
In primul capitol al acestei lucrari am prezentat principalele aspecte ale transporturilor internationale legate de particularitatile ce caracterizeaza transportul international in general, precum rolul si importanta pe care acesta le au in dezvoltarea relatiilor economice internationale, dar si anumite clasificari ale transporturilor. Tot in acest capitol am punctat diverse aspecte economice, politice, sociale dar si ecologice legate de domeniul transporturilor.
In urmatorele doua capitole am pus accentul pe transportul international maritim si aerian. Astfel, in capitolul doi am prezentat transportul international maritim punctand elemente teoretice legate de caracteristicile generale ale acestei modalitati de transport, principalele avantaje si dezavantaje, prezentarea contractului de navlosire si tehnica navlosirii dar si documentele conexe contractului de transport maritim.
In cel de-al treilea capitol am prezentat transportul international aerian, urmand aceeasi structura cu a celui de-al doilea capitol, punctand de asemenea principalele caracteristici ale acestei modalitati de transport, prezentarea principalelor avantaje si dezavantaje si elemente teoretice legate de contractul de transport aerian.
In ultimul capitol al prezentei lucrari mi-am propus sa analizez pe baza unor documente reale etapele desfasurarii unui transport maritim si a unuia aerian punctand principalele avantaje si dezavantaje ale fiecaruia si realizand o comparatie in raport de termeni de eficienta. Astfel, am prezentat transportul unor plante medicinale din India in Romania pe cale aeriana si transportul unei masini de extrudat din SUA in Romania pe cale maritima.
1. Principalele aspecte privind transportul international
Transporturile, prin caracteristica lor definitorie, aceea a realizarii deplasarii persoanelor si a marfurilor, in spatiu si timp, ajuta la satisfacerea nevoilor materiale si spirituale ale societatii. Acesta influenteaza toate laturile vietii economico-sociale, iar dezvoltarea ordonata si armonioasa a acestora in pas cu cerintele reproductiei largite constituie un obiectiv important al politicii economice a statului.
Transportul faciliteaza accesul la resursele naturale si stimuleaza schimburile comerciale la nivel international.
1.1 Definitia transportului international
Transportul international este acel transport care se realizeaza traversand cel putin o frontiera de stat, punctele de expediere si de destinatie ale marfii fiind situate in tari diferite. 
Transporturile reprezinta o latura importanta a productiei materiale, care, prin rolul lor de deplasare a marfurilor, influenteaza hotarator si celelalte ramuri ale economiei mondiale, inclusiv comertul international. 
Transporturile internationale reprezinta mijlocul material ce sta la baza relatiilor economice ale unei tari cu celelalte tari ale lumii. Aceste tari continua procesul de productie in sfera circuitului economic mondial si reprezinta un sistem tehnico-economic complex prin intermediul caruia o parte din produsul social este realizat pe pietele externe in schimbul unor marfuri necesare economiei nationale, contribuind astfel la modificari de structura, calitate si cantitate in produsul intern brut, produsul national brut si produsul national net.


Fisiere in arhiva (1):

  • Transportul International Maritim si Aerian.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!