Tranzactii Bursiere

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Bursa de valori este una din cele mai importante institutii ale economiei de piata, un segment al pietei financiare, o piata secundara organizata, transparenta si supravegheata, pe care se incheie tranzactii referitoare la valori mobiliare, derivate ale acestora, bani.
In timp, rolul jucat de burse in cadrul economiilor nationale a crescut enorm. Daca initial, participantii la piata bursiera erau in numar restrans, fiind in principal indivizi cu un venit mai mare, astazi, sunt multe milioane de investitori individuali care isi plaseaza o mare parte din economiile lor direct pe piata sau prin intermediul fondurilor mutuale. Valoarea la care vor ajunge fondurile private de pensii sau asigurarile pe viata facute de catre indivizi, depind, de multe ori, de evolutia pietei. Ca instrumente de acumulare de capial, bursele au devenit cel mai eficient mod, existent pana acum, de directionare a capitalului disponibil intr-o economie catre folosirea sa cea mai profitabila. Piata determina care societati vor fi finantate si care este costul capitalului lor. Factorul decisiv il reprezinta eficienta cu care societatile folosesc acest capital. In acest mod, bursele de valori si-au asumat un rol central in dezvoltarea macro-economica a diferitelor state ale lumii.
Consecintele caderilor pietelor bursiere si efectul negativ provocat de acestea asupra economiilor au dus la formarea unor pareri conform carora bursele nu sunt altceva decat o modalitate de circulatie a banilor castigati in urma activitatilor economice desfasurate, fara ca ele sa aduca o valoare economica reala. 
In pofida acestei conceptii, bursa s-a dovedit in toata lumea, fara indoiala, ca unul dintre elementele vitale cresterii economice pe termen lung. Mai multe studii empirice au demonstrat ca exista o corelatie intre nivelul de dezvoltare al pietei bursiere a unei tari si nivelul sau de crestere si dezvoltare economica. Statele cu o piata bursiera bine dezvoltata tind sa aiba, in general, o mai mare crestere si dezvoltare economica decat cele cu piete bursiere subdezvoltate.
CAPITOLUL I
PIETELE DE CAPITAL - CONCEPT, CAPITALUL FINANCIAR SI EAL
1.1. CONCEPTUL DE BURSA
Bursa este unul din stalpii economici de piata. Folosirea banilor ca mijloc de schimb si ca unitate de masurare abstracta a valorii a constituit unul din primii mari pasi in formarea logicii economici de piata bazata pe diviziunea muncii. Aceasta inventie a mai facut posibil si transferul averilor la mari distante. Astazi, noi ignoram, de regula, ca inca din Evul Mediu exista un sistem de transfer al averilor banesti sigur si eficace.
Bursa ca piata organizata de capital se poate mandri cu un trecut indelungat. Concentrarea ofertei si a cererii pentru vanzarea si cumpararea, teoretic, a tuturor actiunilor de capital ale unei tari intr-o singura sala de negociere de cateva sute de metri patrati, a raspuns din cele mai vechi timpuri necesitatilor de interventie pe piata ale intreprinzatorilor. De cand exista bursa, ea a constituit un excelent barometru de prosperitate al societatii. Bursa a mai constituit un barometru al dezvoltarii culturale a fiecarei epoci sau regiuni ale lumii. Daca o combinatie de elemente de pace, democratie si liberalizare economica a constituit terenul ideal pentru dezvoltarea burselor, o combinatie de elemente de dictatura, economie centralizata si stare de razboi a constituit terenul cel mai neprielnic al dezvoltarii burselor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tranzactii Bursiere.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!