Tranzacții imobiliare

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere 3;
Capitolul I. 1.1Istoria tranzactiilor imobiliare .4;
1.2 Caracteristica tranzactiilor imobiliare conform CAEM ..5;
Capitolul II. Analiza datelor statistice.
2.1 Dinamica tranzactiilor imobiliare pe piata din RM ...7;
Capitolul III. Analiza factorilor de macromediu ...8;
3.1 Factorul economic;
3.2 Factorul demografic;
3.3 Factorul natural;
3.4 Factorul tehnologic;
3.5 Mediul politic;
3.6 Mediul concurential.
Capitolul IV. Caracteristica pietei nationale specifice ramurii imobiliare 19;
4.1 Volumul tranzactiilor;
4.2 Analiza pietei imobiliare.
Capitolul V. Analiza comportamentului consumatorului.
5.1 Analiza factorilor decizionali in conportamentul consumatorului 21;
Capitolul VI. Politica de produs.
6.1 Tipurile de bunuri imobile si clasificarea lor 24;
Capitolul VII. Politica de pret.
7.1 Formarea preturilor pe piata imobiliara 25;
Capitolul VIII. Politica de distributie.
8.1 Rolul intermediarilor pe piata imobiliara ..28;
Capitolul IX. Politica de promovare.
9.1 Modalitati de promovare pe piata imobiliara 29;
Concluzii si recomandari ..30;
Bibliografie 32;
Anexe ...33.


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Tranzactia imobiliara inseamna transferul permanent sau temporar al unui drept vizand un bun imobiliar de la o parte la cealalta in schimbul unei recompense care, de obicei, este o suma de bani.
Datorita caracterului specific al bunurilor imobiliare, transferul proprietatii sau folosintei acestora nu implica si transportul efectiv al bunului, iar fiecare cladire vanduta sau cumparata este diferita de celelalte prin pozitionare, alcatuire, infrastructura aferenta etc.
Importanta si actualitatea temei.
Termenul de tranzactie imobiliara s-a dezvoltat in cadrul activitatii imobiliare autohtone, acest proces fiind unul ce cunoaste o evolutie galopanta, adauga exeprienta si profesionalism. Odata cu aparitia inclinatiei pentru focusarea unui bussines in domeniul imobiliar, antreprenorii urmaresc sa mentina standardele impuse atit de normele juridice cit si sociale, oferind posibilitatea unui rebranding mult asteptat.Spatiul Republicii Moldova este unul relativ fraged, a carei majoritate din populatie abia fac primii pasi in descoperirea acestui vast domeniu, a metodei de functionare, a necesarului antrenat si politicii de intermediere.
In linii generale veniturile din domeniul imobiliar sunt baza economiei internationale, ceea ce incurajeaza investitiile in aceasta sfera de activitate si determina progrese la nivel mondial.
Obiective urmarite:
- Definirea conceptelor de tranzactie, piata imobilira, imobil;
- Analizarea indicilor economici ca factori de inluenta asupra pietei imobiliare;
- Evaluarea evolutiei pietei imobiliare in Republica Moldova;
- Analiza actorilor de macromediu in cadrul pietei tranzactiilor imobiliare;
- Analiza mixului de marketing al domeniului imobiliar.
Metodologia de cercetare. In cazul stabilirii cu exactitate a tuturor obiectivelor urmarite am analizat informatii cu caracater calitativ si cantitativ preluate din date statistice, factori de macromediu, caracteristica pietei nationale, comportamentul consumatorului si gradul de influenta a factorului decizional de cumparare, ce au servit drept suport acreditat in cadrul acestei analize.
Cuvinte cheie: companie, contract, tranzactie, drept de proprietar, client, cadru juridic, piata, intermediar, cerere, oferta, piata imobiliara, bun imobil.
Capitolul I. Istoria tranzactiilor imobiliare
Tranzactiile imobiliare apar in contextul dezvoltarii pietei imobiliare, si evolueaza concomitent cu aceasta.Piata imobiliara este un complex de mecanisme prin intermediul carora sunt transmise drepturile asupra unei proprietati si interesele legate de ea, sunt stabilite preturile si este delimitat spatiul pentru diferite variante pentru utilizarea terenurilor.
Termenii de baza folositi pentru descrierea pietei imobiliare, au trei nivele de determinare. La primul nivel se refera formularile utilizate in legile in vigoare; la al doilea nivel - in literatura profisionala, dar al treilea nivel - formularile folosite de catre profeisonistii ce activeaza pe piata imobiliara .Valoarea de piata a imobilului poate fi formata doar in procesul functionarii pietei respective. In literatura nu exista notiune determinata de piata imobiliara. Piata, poate fi numit locul unde se petrec tranzactii de afaceri sau de negociere.[ O. Buzu, A. Matcov, "Evaluarea Bunurilor Imobiliare" teorie si practica, Chisinau 2003, pag. 32]
Tranzactia imobiliara fara intermediar (For Sale By Owner in limba engleza, prescurtat "FSBO") este un termen din vocabularul afacerilor imobiliare care descrie situatia in care tranzactia imobiliara se realizeaza fara participarea unui intermediar, direct, intre vanzator si cumparator. In acest fel, nici un comision de vanzare-cumparare nu este acordat pentru intermediar (agentul imobiliar), deoarece acesta nu intervine in niciun fel in desfasurarea tranzactiei.Ziarele, flyerele si alte forme de publicitate stau de mult timp la indemana proprietarilor dornici de a se ocupa singuri de procesul de marketing.Dezvoltarea internetului si faptul ca acesta a devenit accesibil majoritatii populatiei, au facut ca informatia sa ajunga la un mare numar de potentiali cumparatori fara folosirea unui agent imobiliar.Ideea vanzarii caselor pe Internet a aparut cu mai bine de un deceniu in urma,cand in Statele Unite ale Americii. Sute de website-uri incercau sa atraga clientii solicitand o taxa de cateva sute de dolari, care includea toate serviciile oferite.La inceput, multi proprietari au apelat la aceste website-uri de specialitate, in ideea ca economisesc ceva bani, taxa pentru listarea proprietatilor pe website-uri fiind mult mai mica si mai atragatoare decat comisionul perceput de agentii imobiliari.Totusi, multe dintre aceste website-uri au disparut, iar clientii au fost dezamagiti de serviciul respectiv. Aceasta decadere s-a datorat in principal faptului ca, initial, aceste website-uri promiteau clientilor sa faca online tot ceea ce un agent imobiliar facea in persoana. Cu toate acestea, cateva website-uri au ramas pe piata. Cu timpul, majoritatea si-au schimbat conceptul de operare.
Ascensiunea acestui serviciu s-a datorat faptului ca oamenii au inteles ca un website nu poate sa inlocuiasca toata munca unui agent imobiliar.


Fisiere în arhivă (1):

 • Tranzactii imobiliare.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

Surse literare:
- Evaluarea Bunurilor Imobiliare,O. Buzu,A.Matcov, Chisinau2;
- Buzu Olga, Organizarea activitatii de evaluare;
- Clasificatorul Activitatilor Din Economia Moldovei(CAEM Rev.2).
Surse online:
- Institutului de Dezvoltare si Initiative sociale ,,Viitorul", accesat la 19.01.20, 13:02;
- https://statbank.statistica.md/, accesat la 19.01.20, 18.47;
- https://bnm.md/, accesat la 19.01.20, 19:36;
- https://ro.wikipedia.org/, accesat la 19.01.20, 16:23;
- https://www.fisc.md/, accesat la 19.01.20, 15:17;
- https://www.remark.md/, accesat la 19.01.20, 20:45;
- https://proimobil.md/ro, accesat la 19.01.20, 14:27;
- https://classimobil.md/, accesat la 19.01.20, 13:32.
- [Extras din Clasificatorul Activitatilor Din Economia Moldovei(CAEM Rev.2), pag. 180].


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!