Tunsori de damă

Cuprins licență Cum descarc?

CAPITOLUL I – GENEZA PARULUI.6
I.1. Ciclul de evolutie .6
I.2. Structura firului de par.9
I.3. Compozitia chimica a firului de par.14
I.4. Culoarea firului de par.16
I.5. PH-ul pielii.19
CAPITOLUL II – TUNSORI CLASICE DE DAMA.23
II.1. Clasificari (instrumente si aparate).23
II.2. Materiale si produse.25
II.3. Tehnica de lucru specifica fiecaruia.37
III. CONCEPEREA TUNSORII.45
III.1. Criterii de alegere a tunsorii.45
III.2. Alegerea tunsorii respective in functie de liniile imaginare.51
IV. NORME SPECIFICE DE PROTECTIA MUNCII.56
BIBLIOGRAFIE.63
ANEXE .64


Extras din licență Cum descarc?

ARGUMENT
Semn exterior al frumusetii, parul reflecta statutul nostrum general, este martorul indiscret sau ostentativ al personalitatii noastre. Poate de aceea, de-a lungul timpului, femeile au incercat sa-l inteleaga, sa-I decodifice limbajul, pentru a-l trata si evidential asa cum merita. Cu produse adaptate naturii lui si culori alese in functie de ceea ce poarta sau potrivite carnatiei noastre, tuns sau lasat in linia sa naturala, parul a devenit o podoaba. Si pentru ca vorbim de un material complex, ce are propria sa viata, ne-am propus ca in lucrarea de fata sa dezvaluim cate ceva din identitatea parului si din secretele ingrijiriii sale. 
Parul, modul sau de aranjare, lungimea, culoarea au cunoscut evolutii de-a dreptul surprinzator. Ca element semnificativ al chipului feminine frumos, parul a cunoscut de-a lungul timpului evolutii. Lungimea, culoarea, modul de aranjare, accesoriile care se adauga coafurii si fara de care intregul nu este realizat, au fost specific fiecarei perioade istorice. Putem indentifica perioade vizualizand coafurile. Antichitatea este usor de ghicit privind coafura reginelor de pe efigiile antice. In societatii primitive, oamenii simpli, cei mai de jos, isi legau parul cu o banda. Odata cu aparitia aristocratiei, coafurile devin mai sophisticate. Femeile sumeriene isi realizau cocuri massive cu bucle mari. In Egiptul antic era iubit parul bogat si acolo unde nu era sufficient de des se utilizau perucile, de obicei negre.
CAPITOLUL I - GENEZA PARULUI
I.1. Ciclul de evolutie
Pielea(lat. cutis) sau tegmentul este derivate conjuctivo-eptelial care acopera toata suprafata corpului, atinge o suprafata intre 1,5-2 m^2 si o grosime de 1-4 mm, fiind un organ cu functii multiple.
Are o greutate de aproape 3 gk, ceea ce inseamna cam o douazecea parte din greutatea intregului corp. Are functia de invelire si delimitare, aparare, comunicare, a corpului cu factorii mediului exterior.
Pielea indeplineste si functia de homeostzie(echilibru interior), schimb de substante cu mediul si functie immunologica, avand o serie de mecanisme de aparare la mediu, suportand cel mai bine pH-UL 5,5. Este un organ elastic si impermeabil pentru unele solutii si gaze, ca si pentru microbe.
Pielea este neteda, prezinta in unele locuri santuri(numite papile) si ridicari in partea de extensie a articulatiei. [e palme si plante, pielea prezinta adancituri fine separate de creste fine formand un desen particular pentru fiecare individ numit amprente, folosite in medicina legala si politiei. 
Parul se naste, creste si moare ca toate materiile vii. Este format dintr-un fir si dintr-o radacina a carei parte cea mai adanca e bulbul. Aceasta tulpina e formata din cheratina in acelasi fel ca si unghiile si stratul epidermei.
Cresterea firului de par reprezinta un process cyclic, in care fazele de activitate alterneaza cu fazele de repaus. De asemenea, nu toti foliculii pilosi se gasesc concomitant in aceeasi faza, cresterea parului fiind asincrona. Intr-o regiune gasim foliculi in perioada de crestere si foliculi in perioada de repaus.
Inca din 1926 s-au individualizat trei de cresterea parului:
a) Faza anagena (crestere active):
Anagen este faza active de crestere, in care este produs firul de par. Aproximativ 80% din firele de par de pe corp se gasesc in aceasta etapa de evolutie. Faza de evolutie progresiva care dureaza de la 2 la 4 ani, in cursul careia parul creste in metanagen. Proanagenul marcheaza initierea cresterii, cu sinteza de AND si ARN in foliculul pilos ce va progresa rapid prin mesanagen catre metanagen, cand foliculul atinge lungimea si grosimea maxima. In aceasta faza matura de proliferare si diferentiere folicului pilos este alcatuit din opt straturi concentric si incepe melanogeneza in foliculii de par pigmentati
b) Faza catagena(regresiva):
Anagenul este urmat de catagen, perioada de regresie controlata a foliculului pilos. Aceasta etapa dureaza 2-3 saptamani si consta in atrofierea folicului de par si deplasarea progresiva a acestuia spre suprafata pielii.
c) Faza telogena (repaus)
Ultima faza sau “moartea” parului, in cursul careia celulele nu se mai inmultesc si parul e eliminate. Aceasta faza e urmata de o noua faza anagena. Un par sanatos cuprinde in jur de 80-85% din firele de par in faza anagena si in jur de 15-20% din firele de par in faza telogena.


Fisiere în arhivă (1):

  • Tunsori de Dama.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

Tainele coafurii – Elena Oseaca-Padean
Wella – Romania
http://www.divahair.ro/
www.hairstylesdesign.com
http://www.tunsori.net/
www.mabella.ro
www.garbo.ro
http://www.divahair.ro/video/frumusete/coafuri_si_tunsori


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!