Turism Rural Oportunitate si-sau Afacere - Pensiunea Turistica Phoenix Simeria

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 5
Capitolul 1.Aspecte teoretice generale privind 
turismul rural in Romania 
1.1.Conceptia de turism rural in acceptiunea romaneasca 
1.2.Evolutia turismului rural romanesc 
1.3. Potentialul turismului rural romanesc 
1.4. Componentele produsului turistic rural romanesc 
1.5.Influiente ale dezvoltarii turismului rural romanesc 
Capitolul 2. Administrarea unei afaceri in turismul 
rural romanesc 
2.1.Managementul intreprinderii de turism rural 
2.1.1.Scopurile crearii firmei de turism rural 
2.1.2.Avantajele si dezavantajele crearii firmei de turism rural 
2.1.3.Intreprinzatorul unei firme de turism rural
2.1.4.Spiritul Antreprenorial 
2.2. Succesul firmei romanesti de turism rur 
2.2.1.Factori care influenteaza activitatea firmei de turism rural 
2.2.2.Strategia de dezvoltare ai firmei 
2.2.3.Detinatorii de interese ai firmei de turism rural 
2.2.4.Mediul firmei de turism rural 
Capitolul 3. Studiu de caz: Pensiunea turistica Phoenix,
Simeria, judetul Hunedoara.
3.1.Prezentare pensiunea turistica Pheonix - Simeria , Hunedoara
3.1.1.Descrierea pensiunii 
3.1.2.Localizarea pensiunii 
3.1.3.Criteriile de clasificare indeplinite 
3.1.4.Servicii, atractii si activitati turistice ale pensiunii 
3.2.Planul de marketing 
3.2.1.Clienti potentiali 
3.2.2.Piata si politica de pret 
3.2.3.Concurenta 
3.2.4.Politici de promovare, de produs si distributie 
3.2.5.Analiza SWOT 
3.2.6.Managementul pensiunii 
3.4.Analiza principalilor indicatori economico-financiari 
3.4.1.Analiza cheltuielilor 
3.4.2.Analiza veniturilor si a cifrei de afaceri in perioada (2008-2011). 
3.4.3.Analiza ratelor de structura ale activelor 
Capitolul 4 Concluzii si propuneri


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
In cadrul contemporan actual tot mai multi oameni doresc sa calatoreasca si sa cunoasca locuri si persoane noi. Multi dintre ei prefera frumusetea si peisajul pitoresc din zonele rurale, fugind cit mai departe de forfota marilor orase, de zgomotul si poluarea ce persista in prezent.
Turismul rural romanesc prezinta o serie de avantaje: valorifica spatiile agricole, resursele naturale, patrimoniul cultural, traditiile satesti, produsele agricole, realizeaza schimburi intre veniturile urbane si cele rurale, creeaza direct si indirect locuri de munca, imbunatateste infrastructura. Exista o serie de motive economice, sociale si culturale care recomanda dezvoltarea initiativelor turistice in zone rurale ca si stimulator al economiei rurale. Acestea sunt privite ca principale tendinte motivationale ale cunoasterii activitatii de turism rural, in conditiile existentei in Romania a unor posibilitati remarcabile de derulare a acestui tip de turism, argumentate prin prezenta resurselor naturale si antropice intr-un spatiu rural romanesc cu multiple traditii etnofolclorice, monumente cultural-istorice, muzee etc. 
Zonele rurale si asezarile mici, simt de obicei lipsa unui sistem de management sofisticat, asa cum se aplica la firmele din mediul urban, sau la nivel guvernamental, care include mai putine resurse si probabil altfel de cunostinte tehnice in cercetare, planificare, marketing si management operational. 
Este de relevat faptul ca cercetarea si mai ales, organismele decizionale de la nivel local, judetean si departamental au foarte putine informatii, obtinute mai mult prin deductii, decat printr-o inregistrare riguroasa si sistematica a lor. In prezent nu exista informatii directe asupra intregii activitati de turism rural dar, in schimb, se poate dispune de informatii indirecte, uneori incomplete si care, in mod frecvent nu sunt obtinute in timp util.Tinind cont de toate ajunsuri si neajunsuri turismul rural, acesta ofera turistului o gama variata de oferte avantajoase din partea firmelor de turism si isi poate satisface dorinta de a se odihni, de a simti farmecul acestor superbe locuri. 
Lucrarea mea de licenta contine cercetarea intreprinsa care a avut ca scop principal demonstrarea faptului ca turismul rural este o oportunitate si o adevarata afacere de succes Lucrea mea de licenta cu tema ,,Turism rural-oportunitate si/sau afacere "este structurata in trei capitole. 
Capitolul 1 al licentei este intitulat,,Aspecte Teoretice fundamentale ale turismului rural romanesc". In acest capitol este prezentat principalele caracteristici ale turismului rural concept, evolutie si particularitatile acestuia. 
Capitolul 2 este intitulat,,Administrarea unei afaceri in turismul rural romanesc'', in acest capitol am reprezentat sistemul de management al unei firme de turism rural si succesele acestei firme,asfel am incercat sa aduc la cunostinta principalele scopuri in crearea unei firme de turism rural, avantajele si dezavantajele crearii firmei de turism rural Capitolul 3 este studiu de caz pe tema ,, Pensiunea agroturistica Phoenix, Simeria, judetul Hunedoara''. In acest studiu de caz am incercat sa demonstrez ca aceasta pensiune este o oportunitate in dezvoltarea unei afaceri in turismului rural. Am ales anume aceasta regiune deoarece are un potenial turistic foarte bogat,un loc pitoresc cu o multitudine de atractii turistice (castele, manastiri, parcuri naturale) de aceea fluxul de turisti este in crestere Pentru a observa daca intradevar aceasta pensiune este o afacere de succes in lucrarea mea de licenta am prezentat planul de afaceri ai pensiunii, obectivele, politicile de promovare , principalii indicatori economici ai acestei unitati de cazare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turism Rural Oportunitate si-sau Afacere - Pensiunea Turistica Phoenix Simeria.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!