Turismul Cultural in Romania si Oltenia de Nord

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.4
CAPITOLUL 1 CONSIDERATII GENERALE PRIVIND TURISMUL RURAL IN ROMANIA SI OLTENIA DE NORD 
1.1.Turismul rural in Romania.7
1.2.Specificitatea turismului rural romanesc.13
1.3.Directii de impulsionare a turismului rural in Romania.16
1.4.Turismul rural la nivel european.19
CAPITOLUL 2 MODALITATI DE VALORIFICARE A RESURSELOR TURISTICE DIN LOCALITATEA POLOVRAGI
2.1. Contextul geografic al localitatii .21
2.2. Patrimoniul natural .22
2.2.1. Resurse turistice naturale .22
2.2.2. Resurse turistice naturale cu regim protectiv .24
2.3. Patrimoniul cultural .24
2.3.1. Monumente cultural - istorice .24
2.3.2. Elemente de patrimoniu etnocultural .24
2.4. Oferta de petrecere a timpului liber .25
2.5. Calificarea fortei de munca din turism .28
2.6. Evaluarea ofertei actuale - probleme, disfunctionalitati .28
2.7. Competitia si tendintele pietei.29
2.8.Recomandari pentru agentii economici din turism .30
CAPITOLUL 3 STRATEGII DE PROMOVARE A TURISMULUI RURAL PE PIATA MONDIALA
3.1.Serviciile turistice. Serviciile de cazare .36
3.2.Strategiile de dezvoltare ale produsului turistic romanesc.37
3.2.1. Politici si strategii aplicate la nivel regional.40
3.2.2. Analiza SWOT a produsului turistic oltenesc.41
3.3.Turismul Romaniei in contextul integrarii in Uniunea Europeana.44
3.4.Marketingul turistic rural.47
3.4.1. Analiza mediului intern si extern de marketing in turismul rural romanesc.49
3.4.2.Proiectarea imaginii in turismu5 | Pagel rural.53
3.4.3.Principalele particularitati ale marketingului in turismul rural.55
3.5. Promovarea si distributia produsului turistic rural in tarile Uniunii Europene.57
3.5.1Strategii de promovare prin internet.59
3.5.2. Promovarea turistica rurala a Romaniei la nivel national si international.60
CAPITOLUL4 LANSAREA IN CIRCUITUL INTERNATIONAL A TRUISMULUI RURAL DIN POLOVRAGI
4.1. Polovragi - sat turistic european.63
4.2. Amenajarea turistica a satului Polovragi.65 4.3. Oferta turistica pentru satul polovragi.66
4.4. Analiza activitatii de turism rural in zona.72
CONCLUZII.74
BIBLIOGRAFIE .77


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Turismul in zone rurale, complementar altor f 616d311g orme de turism, contri!buie la sustinerea acestuia, oferindu-i conditiile necesare transformarii turismului de circuit in turism de sejur. Aceasta zona poate si trebuie sa devina zona turistica de sejur, o destinatie pentru petrecerea concediului tot timpul anului, caci ea raspunde, nu numai motivatiei turismului cultural si de cunoastere, ci si altei cerinte moderne: aceea de petrecere a timpului liber in natura, fapt de altfel constatat si in alte tari: anchetele facute printre vizitatorii monumentelor istorice demonstreaza ca atentia se in!dreapta nu numai asupra monumentelor, ci si asupra mediului lor incon!jurator.
Turismul rural, ca parte integranta a intregului angrenaj al turismului, implica o activitate turistica. Mediul inconjurator si comunitatile locale sunt elementele sale de baza si, de aceea, sunt direct implicate in receptarea de beneficii si costuri.
Turismul rural poate fi considerat un raspuns la necesitatile micii exploatari agrare, cu probleme de continuitate, care permite familiilor de agricultori sa ajunga la un nivel de viata care compenseaza dificultatile vietii rurale si aduce o anumita autonomie fata de sectorul agroindustrial.
Exista o multitudine de argumente in favoarea dezvoltarii turismului rural, constand in efectele imediate sau pe termen lung, de natura economica, sociala, culturala etc. induse de organizarea rationala a spatiilor rurale.
Necesitatea turismului rural raspunde unei triple perspective: cea a operatorilor, in masura in care diversificarea ofertei poate modifica cresterea competitivitatii sectorului; cea a turistilor, pentru ca se ofera raspunsuri oportune privind satisfacerea noilor necesitati de relaxare si, in sfarsit, cea a autoritatilor publice, deoarece aplica strategii de imbunatatire calitativa a turismului, atat in timp, cat si in spatiu.
Turismul rural este expresia orientarii unei parti insemnate din turistii contemporani catre natura ca urmare a implicatiilor civilizatiei post industriale. Astari natura devine pretext de reflectie, petru descoperire, pentru educatie, dar si pentru tratament, performante sportive si implicit pentru o viata noua.
Actiunile promotionale trebuie sa sigure o imagine sugestiva a turismului rural romanesc, atat sub aspectul potentialului turistic, cat si a caracteristicilor sociale, culturale, psihologice specifice poporului nostru.
Prin aceasta lucrare s-a urmarit prezentarea potentialului turistic rural al tarii noastre in contextul alinierii la exigentele turismului european precum si depistarea celor mai bune cai de dezvoltare si promovare in corelatie cu resursele existente.
Lucrarea este structurata in patru capitole, astfel:
- In capitolul I se urmareste evidentierea principalelor trasaturi privind turismul rural in Romania si Oltenia de Nord, prezentandu-se succint cateva elemente referitoare la Turismul rural in Romania,Turismul rural la nivel european directii de impulsionare a turismului rural in Romania.
- in capitolul al II lea, denumit "Modalitati de valorificare a resurselor turistice din localitatea Polovragi'', se urmareste evidentierea principalelor trasaturi definitorii ale localitatii Polovragi, prezentandu-se succint cateva elemente referitoare la asezarea geografica , patrimoniul natural si cultural precum si evaluarea ofertei actuale.
- In capitolul al III-lea se incearca prezentarea unor strategii de promovare a turismului rural pe piata mondiala. Sunt urmarite: politici si strategii aplicate la nivel regional,analiza SWOT a produsului turistic oltenesc,precum si turismul Romaniei in contextul integrarii in Uniunea Europeana .
- capitolul al IV-lea denumit "Lansarea in circuitul international a turismului rural din Polovragi'' se evidentiaza cateva aspecte specifice localitatii precum: Polovragi - sat turistic european, amenajarea turistica si analiza activitatii de turism rural in zona.
CAPITOLUL I
CONSIDERATII GENERALE PRIVIND TURISMUL RURAL IN ROMANIA SI OLTENIA DE NORD
1.1.Turismul rural in Romania 
Turismul rural, ca parte integranta a intregului angrenaj al turismului, implica o activitate turistica. Mediul inconjurator si comunitatile locale sunt elementele sale de baza si, de aceea, sunt direct implicate in receptarea de beneficii si costuri.
Motivatiile specifice turismului rural sunt urmatoarele:
- reintoarcerea la natura nemodificata, motivatie valabila pentru toate categoriile de varsta, sex, socio-profesionale, statut social, rezultat al trebuintei de conservare, sanatate, confort fizic si spiritual, ce demonstreaza ca, omul modern nu se poate rupe de cadrul originar de viata, iar contactul lui cu mediul rustic are ecouri largi in mecanismul echilibrului functional;
- cunoasterea si adeziunea temporara la grupurile de apartenenta specifice zonelor rurale, dintre care se desprind familia de tip patriarhal, comunitatea locativa, grupul de munca, grupul folcloric. in acest cadru, turistul isi recapata conditia de membru al comunitatii, reputatia, prestigiul, consideratia celorlalti, precum si posibilitatea de a participa la actiuni comune creatoare;
- cunoasterea, intelegerea, inventarea si elaborarea contactului nemij!locit cu piese ale tezaurului istoriei nationale, ale folclorului, ocupatiilor traditionale si obiceiurilor populare transforma vacantele rustice intr-un veritabil proces de asimilare a unor noi si numeroase cunostinte si de dobandire a unor deprinderi ce dau turistilor satisfactii personale si senti-mentul utilitatii. in acelasi timp, prin initierea in mestesuguri si ocupatii traditionale locale, turistii isi pot manifesta din plin aptitudinile creative personale, iesind din monotonia si rutina activitatilor cotidiene;- motivatii estetice ce decurg din nevoia de frumos, ordine, puritate, armonie, naturalete, ce indeamna pe majoritatea turistilor sa se considere privilegiati pentru posibilitatea de a vizita locuri atractive prin pitorescul si farmecul lor;


Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul Cultural in Romania si Oltenia de Nord.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!