Turismul internațional - semnificații conceptuale

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I 
TURISMUL INTERNATIONAL SEMNIFICAŢII CONCEPTUALE, ROL SI CONEXIUNI 5
1.1. Turismul internaţional, rolul şi legătura lui cu celelalte ramuri ale economiei 5
1.2. Limitele socio-economice, culturale şi ecologice ale turismului internaţional 10
CAPITOLUL II 
TOUROPERATORII 14
2.1. Funcţiile şi riscurile touroperatorului 15
2.2. Categorii de touroperatori 18
2.3. Strategii pentru vanzarea calatoriilor 19
2.4. Firme touroperatoare in turismul mondial 20
2.4.1. Touroperatori din Marea Britanie 21
2.4.2. Touroperatori din Germania 23
2.4.3. Touroperatori din Franta 24
2.4.4. Touroperatori din Olanda,Elvetia si tarile Scandinave 25
2.4.5. Touroperatori din America de Nord 26
2.4.6. Touroperatori din Japonia 27
2.4.7. Touroperatori din Romania 28
CAPITOLUL III 
THOMAS COOK UNUL DINTRE CEI MAI MARI TOUROPERATORI DIN LUME 30 
3.1. Prezentarea generala a companiei 30
3.2. Strutura companiei 34
3.3. Misiunea, politica, produsele şi serviciile companiei 36
3.3.1Misiunea companiei 36
3.3.2 Politica companiei 36
3.3.3 Produsele si serviciile companiei 37
CAPITOLUL IV
STUDIU DE CAZ: AGENȚIA TOUROPERATOARE THOMAS COOK – BELGIA 38
4.1. Scurt istoric 39
4.2 Statistici geografici si demografici ai Belgiei 39
4.3. Volumul turistilor belgieni in afara tarii 39
4.4. Caracteristicile ofertei operatorului de turism Thomas Cook Belgium 40
4.4.1. Caracteristici socio demografice 40
4.4.2. Tipuri de cazare 40
4.4.3. Organizarea calatoriei 41
4.4.4. Folosirea internetului 42
4.4.5. Modul de informare practicat 42
4.4.6. Politica de comercializare a pachetelor 43
CONCLUZII 44
BIBLIOGRAFIE 46


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Motto:
“Un călător fără cunoastere e ca o pasăre fără aripi”
Kotler ,Philip
La începutul mileniului trei, industria turismului şi a călătoriilor reprezintă, pe plan mondial, cel mai dinamic sector de activitate, constituind, în acelaşi timp, cel mai important generator de locuri de muncă. 
Fenomen complex, economic, cultural, social şi cu vocaţie ecologică, turismul reprezintă şansa evadării din stresul vieţii, posibil uneori chiar şi numai în imaginaţia noastră. Ce poate fi mai relaxant şi incitant decât ideea petrecerii timpului liber pe malul mării, escaladând munţii sau pur şi simplu ideea întoarcerii la natură, la viu şi nepoluat, la ceea ce întruchipează ecoturismul. Toate acestea adunate formează imaginea unei vacanţe perfecte, a unei relaxări visate de omul secolului XXI.
Turismul, fenomen economico-social specific civilizaţiei moderne, puternic ancorat în viaţa societăţii şi ca atare, influenţat de evoluţia ei, reprezintă ansamblul de măsuri puse în aplicare pentru organizarea şi desfăşurarea unor călătorii de agrement sau în alte scopuri, realizate fie prin intermediul unor organizaţii, societăţi sau agenţi specializaţi, fie pe cont propriu, pe o durată limitată de timp, precum şi industria care concură la satisfacerea nevoilor turistice.
Schimbările politice şi socio-economice au determinat ca în foarte multe ţări ale lumii să crească, de la an la an, numărul vacanţelor şi călătoriilor turistice, în interiorul şi exteriorul graniţelor. Varietatea activităţilor din domeniul turismului, legăturile existente între acestea şi alte ramuri ale economiei naţionale, au făcut ca turismul să devină o adevărată industrie, al cărei rol se găseşte mereu în ascensiune. Privit ca un sector economic distinct, turismul include o gamă variată de servicii şi anume: servicii de publicitate şi promovare, informare, cazare, alimentaţie publică, tratament balnear, agrement şi divertisment variat.
Turismul este o activitate care afectează societatea în diferite moduri şi care are un impact profund asupra vieţii sociale, culturale şi economice. Mai mult decât o problemă de obicei sau un set eterogen de activităţi economice, turismul a devenit un factor determinant în vieţile a milioane de oameni; este cel mai bun mediu pentru descoperiri şi contacte directe; el devine calea ideală de întâlnire a oamenilor, de promovare a păcii şi înţelegerii între naţiunile lumii.
Turismul afectează o gamă largă de domenii: ocuparea forţei de muncă, dezvoltarea regională, educaţia, mediul, protecţia consumatorului, sănătatea, siguranţa, cultura, noile tehnologii, transporturile, finanţele şi taxele, pentru a numi doar câteva.
Acest fapt poate fi argumentat dacă luăm în considerare ramurile economiei care beneficiază de pe urma turismului. Ramurile adiacente turismului care beneficiază direct de pe urma acestuia sunt următoarele: agenţiile de transport, touroperatorii, hotelurile sau alte spaţii de cazare, restaurantele şi industria alimentară, companiile de transport, centrele de informare turistică, parcurile de distracţii, centrele sportive, asociaţiile din industria turistică, producătorii de suveniruri, producătorii de echipament de călătorie, industria de spectacole, aeroporturile, asigurările de călătorie, artizanii, organizaţiile culturale, sistemele de distribuţie globală şi de rezervări, publiciştii şi distribuitorii de literatură turistică şi hărţi, precum şi casele de schimb.
Turismul este un complex de servicii şi produse ce vin în întâmpinarea cererii consumatorilor sau a sectorului public pentru călătoria internă şi în străinătate. Este foarte descentralizat şi inclus în economie datorită mobilităţii şi varietăţii trebuinţelor turiştilor, precum şi datorită serviciilor şi produselor adiacente turismului care sunt achiziţionate înainte şi uneori după călătorie.
Iată de ce turismul se numără printre primele industrii în plină dezvoltare din Europa şi din întreaga lume. El este considerat industria cea mai înfloritoare din lume, fără să dea semne de declin în secolul XXI, având o contribuţie majoră la dezvoltarea sectorului terţiar. 
Activitatea turistică depinde într-o mare măsură de autorităţile publice: de exemplu, un prestator de servicii turistice nu poate să-şi atragă clienţii numai prin calitatea produsului, ci trebuie să ia în considerare şi calitatea infrastructurii, frumuseţea şi calitatea mediului natural şi social, la fel ca şi nivelul altor servicii distribuite în zonă. Nu stă numai în puterea industriei turismului să controleze toţi aceşti factori. 
Acest sector al economiei, uneori constituie şansa relansării după o perioadă de criză, alteori este cartea de vizită pentru multe ţări, dar cel mai adesea se constituie şi într-¬o sursă pentru degradarea mediului.
Turismul a suferit schimbări fundamentale în ultima perioadă şi va continua să se dezvolte în viitor. 
O trăsătură dominantă a turismului actual o reprezintă nivelul considerabil al investiţiilor care se fac pentru tehnologii moderne, în special în domeniul tehnicii de calcul. Procesul de globalizare va fi însoţit de concentrarea şi integrarea pe verticală a sectorului privat, în special sub forma unui grup de companii având în esenţă interese comune. Companiile aeriene, lanţurile hoteliere sau touroperatorii au deja filiale în întreaga lume şi acoperă aspectele majore ale cererii turistice internaţionale prin sistemele proprii de distribuţie.


Fisiere în arhivă (1):

  • Turismul International - Semnificatii Conceptuale.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!