Turismul Religios în Oradea

Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Am hotărât sa fac această lucrare de licenţa despre turism religios in Oradea deoarece cred ca Oradea este un oraş cu un potenţial turistic religios deosebit, cu o cultura deosebită şi cu o populaţie credincioasă.
’’Poporul român s-a născut creştin în mod spontan, o dată cu formarea românităţii sale, la a cărei desăvârşire creştinismul popular şi-a adus contribuţia cea mai de seamă. Noi suntem români fiindcă suntem creştini şi suntem creştini fiindcă suntem români.’’( Profesorul Doctor Radu Vulpe )
Viaţa spirituală duhovnicească pe teritoriul actual al României a apărut încă din cele mai vechi timpuri , o dată cu naşterea poporului român, şi pe bună dreptate s-a afirmat: ’’Creştinismul s-a nascut o dată cu naşterea poporului român.’’ ( Eugen Simion ) 
Oradea dispune de o mulţime de biserici ortodoxe, greco-catolice, romano-catolice, baptiste, penticostale, de o multime de sinagogi şi catedrale. Arhitectura pe care o deţin aceste cladiri sfinte e de o frumuseţe rar intâlnită, care e observată şi de turiştii care vin in Oradea. 
Lucrarea mea de licenţă este dispusă în 5 capitole, fiecare capitol fiind diferit unu faţă de celălalt. În primul capitol am arătat aşezarea geografică a judeţului Bihor şi a oraşului Oradea, in al II-lea capitol am prezentat potenţialul natural (cadrul natural, climă, hidrografie, vegetaţie şi soluri) al oraşului Oradea şi imprejurimii ei, în al III-lea capitol este vorba de potenţialul antropic şi tot ceea ce tine de el ( căi de acces, obiectivele turistice principale din oraşul Oradea, obiceiurile şi tradiţiile oamenilor), în al IV-lea capitol am scris despre formele principale ale turismului şi in al V-lea capitol am povestit despre turism religios din Oradea.
Importanţa aceste lucrări o dă diversele informaţii care sunt culese cu atenţie si care sper că vor sării in ajutorul oricărui turist care va dori să viziteze oraşul Oradea. Ele sunt destul de bine structurate in aceste capitole pe care le-am prezentat mai adineauri şi cu siguranţă vor fi de folos oricărui om care vrea sa descopere oraşul. 
Cap. I Aşezarea geografică
1.1. Aşezarea geografică a judeţului Bihor
Judeţul Bihor este un judeţ din Crişana situat în nord-vestul României. Reşedinţa de judeţ se află la Oradea (pop. 260.964 în zona metropolitană). Abreviaţia judeţului este BH.
Conform recensământului din 2002, Bihorul are o populaţie de 600.223 şi o densitate de 79,56 persoane pe kilometru pătrat, sub media naţională de ensitate (93/km²). Judeţul are 291.613 de bărbaţi şi 308.610 de femei. Cetăţenii străini, în număr de 909, reprezentau 0.15% din populaţie. 
1.2. Aşezarea geografică a oraşului Oradea
Oradea este situată la intersecţia paralelei de 47º03´ latitudine nordică cu merdianul de 21º55´ longitudine estică.Definită astfel poziţia geografică, înseamnă ca oraşul nostru se află în partea centrală a continentului european, de unde decurg o serie de consecinţe favorabile dezvoltării sale. Este vorba , în primul rând, de influenţele oceanice, care se resimt aici şi datorită cărora clima Oradiei este plăcută, fără ierni geroase din estul şi sud-estul ţării, dar şi fără verile fierbinţi şi secetoase. Aceste trăsături climatice se resimt apoi şi în vegetaţie, faună şi soluri.
Dar influenţele central-europene nu se răsfrâng numai asupra factorilor naturali, ci ele se resimt în activitatea economică şi comercială, în comportamentul oamenilor şi gradul lor de civilizaţie.
Aşezată la poalele vestice ale Munţilor Apuseni, la distanţă sensibil egală faţă de Viena, Praga şi Bucureşti, Oradea este punct obligatoriu de trecere pe drumurile ce leagă Europa Centrală şi de Nord de partea sud-estică a continentului nostru.


Fisiere în arhivă (1):

  • Turismul Religios in Oradea.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!