Turismul Religios in Oradea

Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Am hotarat sa fac aceasta lucrare de licenta despre turism religios in Oradea deoarece cred ca Oradea este un oras cu un potential turistic religios deosebit, cu o cultura deosebita si cu o populatie credincioasa.
''Poporul roman s-a nascut crestin in mod spontan, o data cu formarea romanitatii sale, la a carei desavarsire crestinismul popular si-a adus contributia cea mai de seama. Noi suntem romani fiindca suntem crestini si suntem crestini fiindca suntem romani.''( Profesorul Doctor Radu Vulpe )
Viata spirituala duhovniceasca pe teritoriul actual al Romaniei a aparut inca din cele mai vechi timpuri , o data cu nasterea poporului roman, si pe buna dreptate s-a afirmat: ''Crestinismul s-a nascut o data cu nasterea poporului roman.'' ( Eugen Simion ) 
Oradea dispune de o multime de biserici ortodoxe, greco-catolice, romano-catolice, baptiste, penticostale, de o multime de sinagogi si catedrale. Arhitectura pe care o detin aceste cladiri sfinte e de o frumusete rar intalnita, care e observata si de turistii care vin in Oradea. 
Lucrarea mea de licenta este dispusa in 5 capitole, fiecare capitol fiind diferit unu fata de celalalt. In primul capitol am aratat asezarea geografica a judetului Bihor si a orasului Oradea, in al II-lea capitol am prezentat potentialul natural (cadrul natural, clima, hidrografie, vegetatie si soluri) al orasului Oradea si imprejurimii ei, in al III-lea capitol este vorba de potentialul antropic si tot ceea ce tine de el ( cai de acces, obiectivele turistice principale din orasul Oradea, obiceiurile si traditiile oamenilor), in al IV-lea capitol am scris despre formele principale ale turismului si in al V-lea capitol am povestit despre turism religios din Oradea.
Importanta aceste lucrari o da diversele informatii care sunt culese cu atentie si care sper ca vor sarii in ajutorul oricarui turist care va dori sa viziteze orasul Oradea. Ele sunt destul de bine structurate in aceste capitole pe care le-am prezentat mai adineauri si cu siguranta vor fi de folos oricarui om care vrea sa descopere orasul. 
Cap. I Asezarea geografica
1.1. Asezarea geografica a judetului Bihor
Judetul Bihor este un judet din Crisana situat in nord-vestul Romaniei. Resedinta de judet se afla la Oradea (pop. 260.964 in zona metropolitana). Abreviatia judetului este BH.
Conform recensamantului din 2002, Bihorul are o populatie de 600.223 si o densitate de 79,56 persoane pe kilometru patrat, sub media nationala de ensitate (93/km2). Judetul are 291.613 de barbati si 308.610 de femei. Cetatenii straini, in numar de 909, reprezentau 0.15% din populatie. 
1.2. Asezarea geografica a orasului Oradea
Oradea este situata la intersectia paralelei de 47o03' latitudine nordica cu merdianul de 21o55' longitudine estica.Definita astfel pozitia geografica, inseamna ca orasul nostru se afla in partea centrala a continentului european, de unde decurg o serie de consecinte favorabile dezvoltarii sale. Este vorba , in primul rand, de influentele oceanice, care se resimt aici si datorita carora clima Oradiei este placuta, fara ierni geroase din estul si sud-estul tarii, dar si fara verile fierbinti si secetoase. Aceste trasaturi climatice se resimt apoi si in vegetatie, fauna si soluri.
Dar influentele central-europene nu se rasfrang numai asupra factorilor naturali, ci ele se resimt in activitatea economica si comerciala, in comportamentul oamenilor si gradul lor de civilizatie.
Asezata la poalele vestice ale Muntilor Apuseni, la distanta sensibil egala fata de Viena, Praga si Bucuresti, Oradea este punct obligatoriu de trecere pe drumurile ce leaga Europa Centrala si de Nord de partea sud-estica a continentului nostru.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul Religios in Oradea.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!