Turismul Rural

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Cap. 1. INTRODUCERE IN TURISMUL RURAL
CAP II TURISMUL IN ZONELE RURALE -
RETROSPECTIVA SI PREZENT PE PLAN MONDIAL
2.1. Scurt istoric
2.2 Epoca moderna a turismului rural
2.2.1. Turismul rural in tarile europene cu traditie
2.2.1.1. Germania
2.2.1.2. Franta
2.2.1.3. Austria
2.2.2. Aspecte ale turismului rural din alte tari europene
2.3. Piata europeana a produselor turistice rurale
2.3.1. Sintetica prezentare a turistului european 2.3.2.Tipuri de produse turistice rurale utilizate de turismul european
2.3.2.1. Formele de cazare (gazduire) produse
2.3.2.2. Alte forme de turism rural european
2.3.3. Este rezervat turismul rural regiunilor cu un bogat
patrimoniu cultural sau natural?
2.3.3.1. Activitati de turism rural care au "vantul din pupa"
2.3.4. Promovarea in turismul rural european
2.3.4.1. Produs turistic bun este cel care se cumpara
Cap. III. TURISMUL RURAL IN ROMANIA
3.1. Evolutia turismului rural in Romania
3.1.1. Masuri concrete pentru alinierea la cerintele pietei
3.2. Satul romanesc, produs insuficient valorificat
3.2.1. Potentialul turismului rural romanesc
3.2.1.1. Potentialul natural al turismului rural
romanesc


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
In Romania, de peste doua decenii, prin promovarea unor asezari rurale cu valori etnofolclorice, culturale si cadru natural pitoresc ca sate turistice a fost infiintat agroturismul.
De atunci s-a conturat o definitie, acceptata si in alte tari, care incadreaza satele turistice drept asezari rurale pitoresti bine constituite, situate intr-un mediu nepoluat, pastratoare de traditii si cu un bogat trecut istoric, care, in afara functiilor politico-administrative, sociale economice, si culturale proprii, indeplinesc sezonier sau in tot cursul anului si functia de primire si gazduire a turistilor pentru petrecerea unui sejur cu durata nedefinita.
Turismul rural se desfasoara in ariile extraurbane, utilizeaza pensiunile si fermele agroturistice pentru cazare si servirea mesei si beneficiaza de un mediu nepoluat si de atractiile turistice naturale sau create de om. Ca forma de petrecere a timpului liber, el se practica pentru odihna si recreere, cura de aer, sporturi, instructie si educatie, tratament balnear etc. Este evident ca Romania are avantajul unor peisaje de o rara frumusete si al unor traditii care, cultivate in timp, impresioneaza turistii, mai ales pe aceia sositi din tarile vestice, puternic urbanizate.
Date fiind varietatea si valoarea peisagistica a cadrului natural, diversitatea si dispersia in teritoriu si cu precadere in spatiul rural a patrimoniului cultural-istoric, aceasta forma de turism cuprinde peste 60% din cuprinsul tarii, conducand la deconcentrarea marilor aglomerari turistice si la evitarea degradarii mediului inconjurator si a resurselor turistice. De aceea, contribuie la introducerea in circuitul turistic intern si international a unor variate conditii naturale si la valorificarea tezaurului de cultura traditionala sau contemporana, a intregului potential cultural-istoric din spatiul rural.
Aceasta forma de turism, atat de potrivita in situatia inexistentei unor sume uriase de bani pe care le impune constructia infrastructurilor de cazare turistica, va oferi sansa unor acumulari financiare ce vor fi, probabil, absorbite de nevoia de a imbunatati oferta turistica.
in perspectiva, insa, va contribui la ridicarea nivelului de viata al celor cu aceasta initiativa, in plus, va crea sau va mentine industria de artizanat, care se ataseaza aproape firesc turismului rural; exista, chiar daca intuitiv inca, certitudinea ca turismul rural are o cerere reala, atat in strainatate cat si in Romania.
Eforturile comune de dezvoltare a turismului rural vor fi in mod cert rasplatite, intr-un viitor apropiat. Ceea ce ne preocupa pe toti este, in fond, realizarea vocatiei turistice a tarii noastre, care, unanim recunoscut, este cea mai frumoasa tara din spatiul geografic european.
Daca acest lucru se va realiza, vom avea un nivel de viata in acord cu cel al tarilor dezvoltate, pentru ca turismul va fi industria secolului 21, de care ne despart atat de putini ani.
Din 1990, in Romania a inceput sa se dezvolte turismul rural. Nucleul 1-a constituit zona Moeciu-Bran. Apoi, incetul cu incetul, fenomenul s-a extins in toata tara. Pe de o parte, turistii au inceput sa prefere linistea si aerul nepoluat din mediul rural in locul hotelurilor. Pe de alta parte, taranii sunt din ce in ce mai interesati fata de aceasta noua indeletnicire-turismul rural.
Lucrarea de fata isi propune analiza activitatii de turism rural realizata de doua dintre pensiunile agro-turistice din Bran, axandu-se pe managementul acestor pensiuni.
Lucrarea este structurata pe cinci capitole astfel:
Capitolul I reprezinta o introducere in turismul rural cu definirea unor notiuni generale.
Capitolul II realizeaza o analiza a turismului rural pe plan mondial; istoricul si evolutia acestuia precum si prezentarea produselor turistice europene.
Capitolul III prezinta situatia turismului rural in Romania cu descrierea evolutiei acestuia, potentialului natural si antropic de care dispune, precum si modalitatile de sprijinire a dezvoltarii si valorificare a potentialului.
Capitolul IV prezinta turismul rural in zona Bran prin exemplificarea a doua pensiuni agro-turistice reprezentative pentru zona. Se prezinta modul de conducere a acestor pensiuni precum si" atitudinile si motivele de apelare a turistilor la oferta turistica a zonei Bran " rezultate in urma unei cercetari de marketing pe aceasta tema.
Capitolul V cuprinde cateva concluzii ce au reiesit din cercetarea de marketing si propuneri privind conducerea si dezvoltarea acestor pensiuni agro-turistice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul Rural.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!