Turismul Rural in Delta Dunarii

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 4
Capitolul I Turismul, fenomen actual-baza tehnico materiala a turismului 6
1.1.Conceptul de turism 6
1.2.Componentele produsului turistic 7 
1.3.Stimularea cresterii circulatiei turistice 10
Capitolul II Cadrul geografic si antropic al zonei Deltei Dunarii 14
2.1. Geneza si evolutie 14 
2.2. Delta Dunarii - Resurse naturale 15 
2.3. Agricultura, silvicultura si pescuit 27 
2.4. Populatia 29 
2.5. Transporturile si comunicatiile 31
Capitolul III Valorificarea potentialului agroturistic in Delta Dunarii 34
3.1. Formele turismului de Delta 34
3.2. Rezervatiile turistice din Delta Dunarii 36
3.3. Obiectivele turistice din Delta Dunarii 38
3.4. Folclorul romanesc din Delta Dunarii 42
3.5. Vestigii istorice si religioase 44
3.6. Protejarea mediului deltei 46
Capitolul IV Studiu de caz - Delta Dunarii 49
4.1. Prezentarea zonei Caraorman 49 
4.2. Forme de turism practicate in zona Caraorman 52
Concluzii si propuneri - Invitatie la sejur 56
Bibliografie 59


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Motivul pentru care am ales aceasta tema, pentru lucrarea de licenta, este in principal fascinatia pe care am acumulat-o datorita unor numeroase documentare pe care le-am urmarit despre frumoasa si minunata Delta a Dunarii. Farmecul acesteia m-a incantat nespus de mult si m-a lasat placut impresionat de tot ceea ce are in dotare. 
Un alt motiv bine intemeiat pentru care am ales Delta Dunarii este si dorinta mea arzatoare de a vizita si colinda acest mirific loc. Sub aspect turistic, Delta Dunarii exercita un adevarat miraj, mii de turisti romani si straini sunt dornici sa vada cu proprii lor ochi aceasta fermecatoare regiune, interesul de a cunoaste Delta Dunarii ii trezeste in primu rand linistea.
Maiastra impletita de apa si uscat, Delta Dunarii apare primavara ca o imbracaminte tesuta miraculos din galbenul apelor incarcate de povara aluviunilor si din verdele stufului. Stufurile inalte si zvelte se pleaca incet la adierea vantului, iar sumedenie de pasari cu formele, dimensiunile si culorile cele mai variate plutesc dincolo de ele in vazduh.
Ca intr-un imens laborator geologic si biologic, se naste pamantul, iar viata isi cauta noi cai de afirmare. Luand cele mai diferite aspecte, viata clocoteste in adancul apelor, la suprafata si in aer, dar totul este calm si tacut, ca la un inceput de lume. Nesfarsitele paduri de salcii si de plopi, desisurile de trestii si de papura impreuna cu cele ale altor plante acvatice mijlocesc ascunzisurile de nepatruns ale pasarilor, care aproape toate, se hranesc cu pesti si diferite vietuitoare ale apelor.
Inainte de a intra in mare, Dunarea mai zaboveste putin in ,,orasul morilor de vant", la Tulcea, poarta Deltei, ultimul hotar dintre apa si uscat, spre nemarginire.
In putine cuvinte se arata tot ce are delta mai caracteristic si mai interesant. Acest pamant este plin de surprize privind nasterea si evolutia lor, cu lumea plantelor si animalelor pe care le cuprinde, ca urmare a schimbarii din natura.
Delta este un loc bun de relaxare si excelent pentru amatorii de diferite activitati cum ar fi: sporturi nautice, pescuitul si vanatul sportiv, zboruri de agrement deasupra deltei cu avionul, elicopterul s.a. 
Delta Dunarii are un mare prestigiu nu numai la noi in tara, ci si peste hotare, numerosi turisti straini sunt atrasi de incantatoarele peisaje ale acesteia. De aceea Delta Dunarii a cunoscut de-a lungul timpului o importanta dezvoltare economica datorita turismului si a reusit sa se clasifice printre cele mai importante zone turistice din Romania, fiind un motiv bun pentru o stationare de lunga durata in aceasta regiune. 
Delta Dunarii ne rezerva surprize in orice perioada a anului, indiferent de anotimp, natura nu ,,moare" nici in sezonul rece, ci se conserva si se pastreaza pana la o usoara imblanzire a vremii. 
Obiectivele lucrarii se concretizeaza in:
-prezentarea bazei tehnico materiale a turismului in Delta Dunarii;
-prezentarea cadrului geografic si antropic al zonei Deltei Dunarii ;
-valorificarea potentialului agroturistic in Delta Dunarii;
- Studiu de caz - Delta Dunarii - prezentarea, formele de turism si modul de organizare a unui sejur in zona Caraorman.
Aceasta lucrare se adreseaza persoanelor interesate,turistilor , celor care doresc sa investeasca in turism, si nu numai. Prezenta lucrare incearca deci sa se constituie intr-o provocare pentru toti acei care iubesc turismul si mai ales pentru cei care vor sa-i dedice o perioada din viata si cariera lor. Totodata sunt sanse - ca la nivel national turismul sa fie unul din domeniile care ar putea relansa economia deoarece pe langa resursele de care dispune, prin structura sa speciala - datorata printre altele efectului multiplicator pe care-l genereaza asupra zonelor tangentiale - acesta poate da nastere unor numeroase activitati conexe.
Pentru realizarea acestei lucrari am fost indrumat si ajutat de doamna profesoara universitara Nicoleta Bugnar, am beneficiat de sprijinul parintilor si al fratelui, carora doresc sa le multumesc si sa-i asigur ca efortul lor nu a fost in zadar.
Sper din tot sufletul ca lucrarea mea sa se ridice la nivelul asteptarilor celor care au prilejul sa o citeasca si sa-i surprinda intr-un mod placut. 
Capitolul I Turismul, fenomen actual-baza tehnico materiala a turismului
1.1.Conceptul de turism
Premise
Turismul face parte din cele cateva fenomene care s-au impus in mod deosebit pe plan mondial, dezvoltarea sa constituind una dintre trasaturile caracteristice secolului nostru.
Cateva dintre transformarile rezultate in viata social-economica dupa cel de-al doilea razboi mondial ar fi: industrializarea, introducerea automatizarii, modernizarea mijloacelor de transport si a infrastructurii. Societatea industrializata ofera prin organizarea stiintifica a productiei si a muncii, prin tehnologia moderna, ,,posibilitati nelimitate de crestere a muncii, cu multiple efecte pozitive asupra membrilor societatii, in care cresterea veniturilor si a puterii de cumparare, sporirea duratei a timpului liber prin reducerea zilei de lucru, prin marirea concediilor, cresterea sperantei medii de viata si modernizarea mijloacelor de informare." Toate acestea impreuna cu rapida dezvoltare a mijloacelor de transport au favorizat desprinderea omului de mediul sau obisnuit, ceea ce a dus la formarea deprinderii de a calatorii. 
Activitatea turistica are si efecte negative, acestea manifestandu-se sub diferite forme destul de evidente in viata de zi cu zi si des intalnite de turisti. Acestea imbraca forme diferite: pe de o parte sub forma poluarii, a lipsei de miscare frecvente etc., iar pe de alta parte sub forma de stres, probleme psihice s.a. Astfel dorinta si tendinta oamenilor de a-si petrece timpul liber, calatorind, visand la colturi linistite din natura, vizitand orase si sate din tara sau din alte tari pentru a cunoaste oameni si locuri noi, sau pentru a-si ingriji sanatatea. 
Dat fiind faptul ca numarul populatiei a crescut considerabil in majoritatea tarilor, iar influenta factorului distanta-timp a fost diminuata simtitor prin modernizarea mijloacelor de transport, turismul -,,ca modalitate de petrecere placuta si utila a timpului liber, a cunoscut o explozie fara precedent, constituind una dintre cele mai remarcabile trasaturi ale epocii contemporane". 
In urma unor studii efectuate s-a depistat o gama larga de transformari tehnice, economice, culturale si sociale, cu influenta directa asupra fenomenului turistic printre care: cresterea veniturilor pe locuitor, dezvoltarea si diversificarea mijloacelor de transport, automatizarea proceselor de productie si cresterea productivitatii muncii ce duc la scurtarea saptamanii de lucru si ca o consecinta, cresterea timpului destinat recreerii, cresterea continua a nivelului de cultura care duce la sporirea setei de cunoastere. Tinand cont de aceste transformari si luand in considerare influenta factorilor biologici si psihologici se poate aprecia ca in viitor in aproape toate tarile lumii turismul se va transforma dintr-o preocupare ocazionala intruna permanenta, tendinta de a deveni fie o necesitate, fie o nevoie din ce in ce mai mult resimtita de omul modern


Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul Rural in Delta Dunarii.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!