Utilizarea in Terapeutica a Speciei Ginkgo Biloba

Extras din licenta Cum descarc?

Cuvantul ,,fitoterapie" vine din greaca, unde phiton inseamna planta, iar ,,therapeuein" inseamna a ingriji. Oamenii au folosit numeroase plante din cele mai vechi timpuri. Tratarea cu ajutorul plantelor nu reprezinta in niciun caz un regres, o intoarcere la o epoca depasita. In locul medicamentelor produse prin mijloace pur chimice in laboratoarele farmaceutice, specialistul fitoterapeut va prescrie medicamente care inglobeaza substantele active ale unei anumite plante sau planta ca atare, singura sau in combinatie cu altele. Substantele active continute de plante au acelasi scop terapeutic precum medicamentele, cu exceptia ca unele sunt complete si beneficiaza de complexitatea elaborata de natura, iar celelalte sunt simple, caracteristica lor principala fiind actiunea puternica, uneori exagerata. Pentru ca planta sa actioneze intr-o maniera completa si eficienta trebuie sa fie intreaga, prevazuta cu toate elementele componente.
Produsul natural contine in formula sa toate elementele necesare actiunii sale. Diferiti factori se completeaza, se intaresc sau se modeleaza.
Medicamentele de sinteza au cunoscut succese rasunatoare, dar brusc oamenii si-au dat seama ca nu se ridicau la inaltimea asteptarilor lor.
In decursul istoriei sale, omul a observat ca anumite plante puse pe rani sau consumate sub forma de ,,fierturi" alina durerea, favorizeaza cicatrizarea sau amelioreaza diferite stari de boala.
Ulterior oamenii de stiinta au intreprins cercetari pentru izolarea principiilor active din plante. Astfel, s-au descoperit noi si noi compusi chimici, constatandu-se ca plantele au o compozitie chimica complexa, rezultata din multiplele reactii de biosinteza.
Astazi se acorda o atentie tot mai mare plantelor, deoarece ele reprezinta surse inepuizabile de materii prime care se regenereaza mereu.
Motivul care m-a determinat sa aleg aceasta tema este acela ca aceasta planta, sau mai bine zis acest arbore este foarte putin cunoscut la noi in tara, spre deosebire de alte tari, cum ar fi China, Japonia, America, unde multele proprietati benefice asupra organismului uman ii sunt mult mai mult apreciate si recunoscute. Astfel, scopul meu a fost sa aduc la cunostiinta, atat cat se poate, ca extractul uscat din frunzele acestui arbore poate face adevarate miracole oamenilor, in special batranilor avand in vedere faptul ca este foarte eficient in multe probleme specifice varstei acestora, cum ar fi circulatia periferica scazuta, tulburarile de auz si vedere, strea generala de oboseala, neplacutul tiuit in urechi. Ginkgo biloba este ideal, deopotriva si tinerilor, in special a elevilor si a studentiilor care au de invatat mult, planta influentand favorabil capacitatea de concentrare si de memorare, precum si alte functii ale creierului. 
Un alt motiv ar fi acela ca mie, personal, acest extact din frunze de Ginkgo biloba mi-a facut foarte mult bine, scapandu-ma de stresul si panica din perioada examenelor, el fiind un bun factor in inducerea starii generale de bine. De asemenea, m-a ajutat in marea mea problema, aceea a senzatiei de maini si picioare reci, care de multe ori imi dadeau indispozitii la modul general.
Asadar, am considerat ca, dupa minunatul impact pe care l-a avut cel putin in viata mea, sunt datoare sa vorbesc si pe aceasta cale oamenilor despre ,,fosila vie",cum este recunoscuta pe plan mondial.


Fisiere in arhiva (1):

  • Utilizarea in Terapeutica a Speciei Ginkgo Biloba.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!