Utilizarea Retelelor de Tip Intranet in Activitatea Firmei

Cuprins licenta Cum descarc?

ASPECTE GENERALE 1
1.1. Topologia retelelor de calculatoare 2
1.2. Protocoale de comunicare in retea 3
1.3. Modelul arhitectural ISO-OSI 5
1.4. Modelul TCP-IP 10
1.5. Clasificarea retelelor 12
1.6. Comunicarea prin HTTP (HyperText Transpher Protocol) 15
2. BAZELE INTRANETULUI 17
2.1. Avantajele intranetului 19
2.2. Scopurile intranetului 20
2.3. Nivele de utilizare si nivele de impact asupra utilizatorilor 25
2.7. Aplicatii necomerciale ale intranetului 32
3. DEZVOLTAREA RETELELOR INTRANET 34
3.1. Servere Web 34
3.2. Modul de functionare al serverelor Web 36
3.3. Crearea unui sistem de fisiere sigur 38
3.4. Controlul accesului 43
3.5. Alegerea celei mai bune solutii intranet 46
3.6. Crearea legaturii cu datele companiei 51
3.7. Decizia pentru crearea primului intranet 53
3.8. Crearea aplicatiilor intranet 54
3.9. Costurile si beneficiile intranetului 56
3.10. Exemplu de intranet pe piata romaneasca 63
4. STUDIU DE CAZ 75
5. CONCLUZII 83
BIBLIOGRAFE


Extras din licenta Cum descarc?

ASPECTE GENERALE 
Retelele de calculatoare reprezinta in prezent suportul principal pentru realizarea comunicatiilor in majoritatea organizatiilor moderne. Evolutia continua, schimbarea practicilor in afaceri si noile aplicatii forteaza insa limitele tehnologiei catre noi performante, grade de flexibilitate si fiabilitate. Astfel, solutiile viitorului vor permite disponibilizarea unei latimi de banda mai mari, un trafic multimedia si o administrare simplificata a retelei.
Tehnologia comutatiei va fi cea care va aborda noile cerinte, marind durata de viata a retelelor existente in timp ce va permite aparitia noilor arhitecturi. Ea va fi cea care va oferi functii de scalabilitate si flexibilitate necesare pentru interconectarea retelelor in secolul urmator.
O data cu extinderea domeniilor de aplicare a calculatoarelor, a crescut si numarul utilizatorilor ce doreau sa faca schimb de date sau sa prelucreze informatiile comune. 
De exemplu, zeci de angajati ai unei firme lucreaza impreuna la elaborarea bugetului, fiecare din ei fiind responsabil de un anumit compartiment. In cadrul unei companii de transporturi aeriene biletele la una si aceeasi cursa pot fi vandute de mai multe agentii, care evident, se afla in orase diferite. Pentru a solutiona astfel de probleme, au fost elaborate mijloace tehnice care permit calculatoarelor sa comunice intre ele 
Numim retea o multime de calculatoare ce pot schimba informatii prin intermediul unei structuri de comunicatie. 
1.1 Topologia retelelor de calculatoare
Prin topologia unei retele se intelege modul de interconectare a calculatoarelor in retea. Folosirea unei anumite topologii are influenta asupra vitezei de transmitere a datelor, a costului de interconectare si a fiabilitatii retelei. Exista cateva topologii care s-au impus si anume: magistrala, inel, arbore. Pe langa acestea intalnim si alte modele topologice: stea, inele intersectate, topologie completa si topologie neregulata. In figura 1 se pot vedea reprezentate, sub forma de grafuri, aceste modele.
Fig. 1. Topologii de retele
Topologia de magistrala este cea mai folosita atunci cand se realizeaza retele locale de mici dimensiuni, iar performantele nu trebuie sa fie spectaculoase. Acest model topologic se mai numeste si magistrala liniara, deoarece exista un singur cablu care leaga toate calculatoarele din retea. Avantajul este atat acela al costului mai scazut (se foloseste mai putin cablu), dar si acela ca, in cazul ruperii unui cablu sau defectarii unui calculator, nu se ajunge la oprirea intregii retele. Dezavantajul folosirii unui singur cablu este ca, atunci cand doreste sa transmita date, calculatorul trebuie sa "lupte" pentru a castiga accesul (trebuie sa astepte eliberarea cablului). 
Topologia de inel conecteaza fiecare calculator de alte doua, imaginea fiind aceea a unor calculatoare asezate in cerc. Datele transmise de un calculator trec prin toate calculatoarele intermediare inainte de a ajunge la destinatie. Daca nu se folosesc cabluri suplimentare, oprirea unui calculator sau ruperea unui cablu duce la oprirea intregii retele. Performantele unei retele inel sunt ceva mai mari decat ale unei retele magistrala.
Topologia stea foloseste un calculator central care va fi conectat cu toate celelalte calculatoare prin cabluri directe. Toate transferurile de date se realizeaza prin intermediul calculatorului central. Daca se foloseste un calculator central de mare putere, atunci reteaua va avea performante ridicate, insa defectarea acestuia duce la oprirea retelei.
In afara de cele prezentate mai sus se mai pot folosi topologii combinate, cum ar fi lantul de stele, insa orice topologie ar fi aleasa, exista un numar de probleme ce trebuiesc rezolvate (modul de obtinere a accesului este una dintre cele mai importante, trebuind eliminata posibilitatea ca un singur calculator sa "monopolizeze" mediul de transmisie). Apar probleme suplimentare atunci cand reteaua noastra este eterogena (conecteaza diverse tipuri de calculatoare sau este formata din mai multe retele diferite ca tip).
Trebuie sa se realizeze o separare intre topologia fizica, despre care am discutat mai sus, si topologia logica (modul in care datele sunt transferate de la un calculator la altul).


Fisiere in arhiva (2):

  • Utilizarea Retelelor de Tip Intranet in Activitatea Firmei
    • 1.Cuprins-FINAL.doc
    • Utilizarea Retelelor de Tip Intranet in Activitatea Firmei.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!