Utilizarea Sistemelor Pneumatice pentru Actionarea si Automatizarea Instalatiilor de Tratament Termic

Extras din licenta Cum descarc?

Actionarea utilajelor si instalatiilor din sectoarelede prelucrare la cald, se face cu cele mai diverse motoare, folosind sursele de energie electrica, hidraulica, pneumatic sau combinatiii ale acestora.
Felul actionarii,puterea si caracteristicile motorului sunt in functie de operatia tehnologica ce se efectueaza pe respectivul utilaj,fiind in limite extreme de largi.In general orice actionare destinata sectoarelor calde trebuie sa se caracterizeze printr-o robustete deosebita,pentru a face fata conditiilor de lucru impuse.
Transportul,descarcarea si manipularea materiilor prime si a produselor intermediare sau limite,operatiile de alimentare si deservire a agregatelor si utilajelor,evacuarea produselor la temperaturi ridicate sunt operatii grele care fara mecanizare si automatizare nu s-ar putea realiza decat cu pretul unor eforturi mari din partea personalului de deservire.
Mecanizarea lucrarilor grele si cu volum mare de munca si automatizarea produselor de productie asigura functionarea continua si intensiva la capacitatea maxima a utilajelor si instalatiilor ce au ca efect sporirea productiei,ridicarea insemnata a productivitatii muncii,reducerea pretului de cost si si imbunatatirea calitatii produselor.
In cazul sectorului de tratamente termice,ca si sectorul de prelucrare la cald se folosesc toate cele trei tipuri de motoare:
-motorul electric:la antrenarea instalatiilor de transport,a instlatiilor de curatire.
-motoare hidraulice si pneumatice:la impingerea diferitelor subansamble ale instalatiei,instalatii de manevra.
In general,in cadrul liniilor de mecanizare sau automatizare din sectiile de tratament termic se intalnesc toate tipurile de actionari legate intre ele prin insasi sistemul de mecanizare si automatizare.
1.2 Avantaje si dezavantaje ale sistemelor hidropneumatice pentru actionarea si automatizarea instalatiilor de tratament termic
Avantajele principale ale sistemelor hidropneumatice ale instalatiilor de tratament termic sunt:
-Realizarea comoda a unor forte si puteri mari de mecanisme simple de greutate si gabarite mici,precum si comanda usoara a acestor puteri mari,cu ajutorul aparatajului adecvat si controlul permanent asupra fortelor care actioneaza in masina.
-Posibilitati de obtinere a unor variatii mari si continue a parametrilor si regimurilor de lucru.
-Posibilitati de automatizare a ciclurilor de lucru a le utilajelor
-Schimbarea usoara a sensului de miscare a sensului de lucru a masinii,fara efecte secundare.
-Compactitatea instalatiilor hidropneumatice,gabarit mic si posibilitatea de amplasare convenabila a elementelor de actionare sau de comanda
-Posibilitati multiple de tipizare,normalitate si unificare a elementelor hidraulice si pneumatice,lucru ce duce la reducerea diversificarii elementelor,la fabricarea comoda in serii mari,cu pret de cost redus.
-Functionarea silentioasa,fara vibratii a masinii de lucru
-Comanda usoara,locala,de la distanta sau centralizata
-Posibilitati de asigurare a protectiei impotriva suprasarcinilor la masina de lucru si de oprire la comanda a acestor masini.
Ca dezavantaje ale actionarii hidraulice si pneumatice utilizate in instalatiile de tratament termic:
-Pierderile liniare si locale in circuit sunt cu atat mai mari cu cat vitezele fluidelor cresc.Din acest motiv viteza de curgere la lichide se limiteaza la 9 10m/s, iar rotatiile pompelor si motoarelor hidraulice la 3500 4000 rot/min ,la gaze vitezele si rotatiile motoarelor sunt ceva mai mari.
-Pierderile de presiune si de fluid prin neetansietati,fapt ce micsoreaza viteza si randamentul instalatiilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Utilizarea Sistemelor Pneumatice pentru Actionarea si Automatizarea Instalatiilor de Tratament Termic.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!